Емиграция без план - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Емиграция без план
преди: 19 дни, 15 мин., прочетена 631 пъти
Здравейте,

Моля за съвет. От известно време обмислям да напусна страната и да замина в друга държава, но без ясен план за действие, или по точно следване на проста схема:
хотел/ място за нощуване - ориентация в "обстановката" - активно търсене на работа.
Понеже минаха близо 6 месеца, пуснах известен брой кандидатури в джобс. бг, заплата. бг и линкдин, но без явен резултат след това.
Някой правил ли е подобна стъпка и може ли да сподели опита си след това и да ме посъветва с някакъв полезен съвет, който би могъл да е от полза.

Благодаря Ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 18 дни, 5 часа
hash: b125cab864
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Докато не си намериш работа чрез някоя рекрутърска агенция няма смисъл да емигрираш понеже, като емигрираш и нямаш работа ще ти заминат всичките спестени пари от България.

 
  ...
преди: 18 дни, 4 часа
hash: e10d022c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Хотел между 50 и 100 Евро на вечер, ядене 10-20, телефон и билети за транспорт към 20... то хубаво нямаш план, ама дано пари и връзки да имаш. Тука като хванат нашенци, по скоро ще го прекарат и предпишат договори отгоре му, отколкото да му помогнат. Внимавай и на никой доверие!

 
  ...
преди: 18 дни, 2 часа
hash: e181dcbf25
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   В страната ни е най - добре, така ще си щастлив, емиграция, няма смисъл.

 
  ... горе^
преди: 18 дни, 2 часа
hash: f47bf43783
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   И колко време ще издържи на хотел?
Не е това пътят.
Коя държава искаш?
Какъв език знаеш?
Изпращане на св-та от България и и нервите онлайн с възможност за бързо започване на работа.
Работа с осигурена квартира.

 
  ...
преди: 18 дни, 2 часа
hash: bad4cf0411
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Без план може, но без човек в страната, който да те поеме на първо време не става. Един мой роднина на времето така замина за Испания без план и човек там, спа една вечер на пейка близо до гарата и на другия ден се прибра обратно за България.

 
  ...


...
преди: 17 дни, 23 часа
hash: da9e1239ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Стига да имаш 3000-4000$ в багажа, не виждам проблем да пробваш. Ако е с 300-400$ сигурно няма да е весело, но пък Неволята често върши работа стига да нямаш претенции за някаква временна работа.

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 13 часа
hash: b55ab000d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Здравейте, за чужбина има много агенции които осигуряват работа. Вярно вземат комисионна, но поне е някакъв старт.

 
  ...
преди: 17 дни, 4 часа
hash: df56886df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   1. Място за нощуване- хостел или алберге (по-евтини са) или предварително уговорена за наема стая в страната, която искаш по търсене на групи българи в съответната страна, но БЕЗ да плащаш предварително, а само на място!!!
2. Предварително подготвени автобиографии на съответният език и подаване на място на ръка. В зависимост от владеене или не на езика, ще избираш и къде да продаваш.
Предварително извадени адреси на посреднипески фирми а работа, отиваш на място и си оставяш автобиографията.
Важен момент ече в началото няма да имаш адресна регистрация, нито идентификационен номер, което ще усложни наемането ти на работа освен ако, където ще си на квартира се съгласят да ти направят адресна регистрация.

Виж обявите в eures- има доста, от различни страни, имат и за всяка страна и област телефони и емайли към местни агенции/посредници за а търсене на работа.

 
  ...
преди: 17 дни, 1 час
hash: 8cddb3b928
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравейте,
От автора:
Ще добавя малко повече информация.
За страна мисля, че няма голямо значение, това можв да бъде Германия, Нидерландия, Чехия, Испания.
това решение го взех след кратко замисляне, проблясък, който ми даде ясна представа, че съм си зигубил времето тук и трябва да направя рязка промяна в живота си. След години ( на 33 съм ) разбираш, че труда, който си вложил, мечтите основните цели няма да успееш да постигнеш тук. Работих в две фирми към голяма компания майка близо 10 години.
Без развитие, ниско заплащане, примитивно отношение ( което срещам и навън ), с несправедливо "отненане" на заслуги и т. н. Не ме разбирайте погрешно, обичам държавата си, но не мога да свикна с начина на мислене, начина на управление на процесите тук, с почти унищожената икономика, перспективите са силно ограничени. Не мога да допусна да пропилея живота си без постижение, заслуга, без която да се гордея със себе си, всеки разумен човек ще ме разбере. В този момент си казах:
" По д-те, какво направих, защо бях толкова глупав и наивен" и взех това драстично решение. В известен смисъл ми помогна и факта, че имам известен опит в Нидерландия и мога смело да твърдя, че положението е много различно.
Много факти ми се проясниха, и ако можех да върна времето още от гимназия вероятно щях да направя всичко по коренно различен начин. За съжаление това е минало, но поне можем да променим бъдещето си.
За човека, който ме попита какви езици знам - английски език и частично немски, понеже го научих чрез онлайн курс, и е необходима практика за да го усъвършенствам.
Другото което ме води е един от съветите на много известни личности:
"Не чакай успеха да дойде да почука на вратата ти, а отиди и го потърси, никога не отлагай вземай решения разумни или не, времето ще покаже, рискувай"
Много хора са заминали по този начин и са постигнали успех може би с повече късмет и донякъде с умения, а може би и с двете.
В живота трябва да се рискува, този риск носи повече позитиви, от "сигурно залагане". Винаги съм живял по втория начин и резултатите са силно разочароващи.
В момента обмислям точно това.
Не се страхувам дори ако се наложи да спя на открито или под дъжда, ако това е цената за добър резултат, ще го направя. В живота нищо, никога не е лесно.
От това което видях, много от тези агенции лъжат в това, което предлагат и подвеждат кандидата, дари в обявата или по телефона. Да не говорим, че %, който вземат от заплащането не е малък.
Мисля, за начало да направя известен брой копия на СВ - то си и някои други документи за да мога да ги предлагат в различни компании в района. Надявам се това да сработи.

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 1 час
hash: 7e43fddf6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   7 Никакви комисионни не взимат, къде ще живее, намират му работя и ка да стане без адресна регистрация.

 
  ...

...
преди: 16 дни, 8 часа
hash: bebc0a0912
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз скоро също ще заминавам за чужбина. В Нидерландия. Има читави агенции които могат да ти осигурят постоянна и стабилна работа с настаняване. Кандидатстваш онлайн в обявите им, звънят ти, провежда се интервю на видео разговор, ако те одобрят за позицията ти изпращат онлайн договор който подписваш с електронен подпис. Казват ти адрес и дата и заминаваш. Хората те посрещат, настаняват. Регистрираш се в общината, от агенцията ти помагат да си изкараш осигурителен номер а след време можеш и адресна регистрация да си изкараш и да живееш на квартира и да си търсиш вече сам работа където искаш. Баща ми работи с години там, затова съм запознат.

Читави агенции: Randstad, Robin, Sbaflex.
С Otto не се занимавай, много хора изреваха от тях. Също без български агенции и плащане.

 
  ...
преди: 15 дни, 18 часа
hash: 022112e217
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Моят съвет е, ако нямаш професия/занаят, недей да заминаваш. Чужбина е ад за хората без занаят. Иначе най-лесният вариант да заминеш е да намериш работа в нещо като хотел/ресторант/заведение. Обикновено те ти осигуряват настаняване (колкото и да е зле) и храна, така че поне не мислиш за тези неща. А през това време можеш да си търсиш работа по професията, ако имаш такава. Ако нямаш такава, се подготви за ниско заплащане и дълги часове на работа.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 3 часа
hash: 0ec0243c34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   11 Пич написал си големи небивалици. Тези така наречени агенции са посредници за работа, а не преки работодатели. Там първите три години за на нула часа договор. Знаеш ли какво е това? Нямаш никаква сигурност. Ако утре работата намалее си довиждане. Ако се имаш конфликт с колега пак си довиждане. Ако в даден момент нещо не им изнасяш си довиждане. Тоест да ри го обесня на по елементарен език три години с в изпитателен срок. Особенно от Ото много хора изреваха последните години. Мизерно заплащане и мизерни квартири. Преди две години с писах с едно момиче работещо 6 години за Ото в производството след 6 години работа заплата и беше 12, 60 на час. И живота ти минава само работа в къщи, защото наговарарванетп е зверски. Особенно сега има голям недостиг на жилища в Нидерландия, вече ги няма тия пари като преди 20 години. Като си разплатиш сметките я ти останат 400 евра, я не. Да се чудиш какво да ги правиш. Единствения вариант вече в чужбина да си добре освен редовната работа е да въртиш и някакви схеми. Иначе ще си роб до гроб, горе-долу като в България. Чужбина вече не е това, което беше. Ако имаш хубав занаят, както са го посъветвали по-горе с него и в България ще си добре и няма смисъл да гониш михаля по чуждите земи. Много българи вече взеха да се връщат към България, защото и в чужбина стана много трудно.

 
  ...
преди: 14 дни, 46 мин.
hash: 964b138b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   13 абе не съм видял университетските преподаватели и хората на изкуството да се връщат масово, то у нас няма пазар за изкуство, освен чалга. А пък преподавателите са ниско платени в България. Много стрес, работиш със шефове от ДС, не си струва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker