Да седиш в адът, който познаваш или да гониш непознатия рай - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Да седиш в адът, който познаваш или да гониш непознатия рай
преди: 4 дни, 10 часа, прочетена 594 пъти
Не ме разбирайте погрешно - България като природа е рай. Но като общество, порядки, хора за мен лично е близо до ада. Е, Румъния ми се видя още по-зле, но не в това е въпроса. Въпросът е, че тук очевидно не ми върви или аз не мога да свикна с простотията, мръсотията навсякъде, вечните скандали. Има и много свестни хора, но когато на един годин човек се падат двама киселяка е трудно. Да не говоря за политиката и какви са ни заплатите, а че цените в магазина са като в магазина в Германия, където заплатите не са такива.

Наскоро в един сериал споменаха една фраза, че някои хора предпочитат познатия ад пред непознатия рай, защото непознатото плаши и те е страх да сгрешиш.

Точно така се чувствам! Хем знам, че е напълно възможно някъде там в чужбина да намеря общество, където ще се чувсвам по-добре от тук, хем ме е страх. Страх ме е да не сбъркам, защото напълно е възможно пък страната и обществото да се окажат кофти, дори по-зле от България.

Въпросът ми е как може човек да знае къде да отиде ако не е бил дори като турист някъде? Аз мисля, че няма как. Толкова много исках да посетя Румъния, а тя се окажа пълен ад, по-лоша от България. Дори 3 дни ми се видяха твърде много. Невзрачна архитектура, намусени хора, които просто не мога да почувствам като свои. Най-интересното е, че най-добре се чувствах в държава, която не е на Балканите и културно няма много общо с нас. Но в момента в който кацна самолета, още на летището се почувствах някак като у дома си. Но пак ме спира страха, а и трудно уча езици.

От една страна е глупаво да гониш Михаля по чужбините, но от друга като очевидно не се чувствам добре тук не знам какво да правя. Ако не беше семейството ми само за екскурзия щях да се връщам в България. Основните ми спомени са тук, но всичките ми приятели са в чужбина, някак не се чувствам на мястото си тук. Но е толкова трудно да започнеш от нулата някъде, не, че тук постигнах някакъв успех - работя за 1500 лева чисто в София...

Ясно ми е, че ако остана тук ще преливам от пусто в празно и няма да имам успех. Нямам и връзки и полезни контакти, само ме крънкат за пари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 дни, 8 часа
hash: ede9e62ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   По същия начин се чувствам, мразя България. Ще пробвам в Германия, пък да става каквото ще. Ако не ти се получи винаги можеш да се върнеш, както и аз.

 
  ...
преди: 4 дни, 8 часа
hash: 74e5992cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Честно да ти кажа, ако имах едни излишни пари, които може да са ми на риск печели риск губи, щях да замина. Не мога да си позволя този лукс да рискувам, да, защото се трошат едни пари, не мисля, че някъде е рай, но ДА, тук станаха масово хората отвратителни и това се превърна в норма.

 
  ...
преди: 4 дни, 7 часа
hash: 7fe945f0dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В коя страна си се почувствал добре, когато си бил на летището? И в коя сфера работиш?

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 6 часа
hash: e3263fefdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Адът е в главата ти. Така усещаш, така чувстваш, така си го направил сам. Ако мислиш че там някъде някой баш теб ще чака с тия тъпотии в главата ти, значи много си се объркал.
Най- неприятните хора са ми тези, с мания за величие и че все някой им е виновен.
Познавам сираци, познавам хора които не са имали грам възможности, изградили са всичко сами, сега са много добре и всеки от тях е супер пич. Не срещаш такива, защото я не те искат в обкръжението си, я годиш на места с утайки, най-вероятно и двете.

 
  ...
преди: 4 дни, 4 часа
hash: 029b23715b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не искам да те обиждам, но това което пишеш са абсолютни глупости. Румъния е страхотна държава, а градове като Букурещ и Брашов, да кажеш че архитектурата е невзрачна е просто малоумно. В България пък климата е страхотен и това че ти виждаш във хората само киселяци или както се изразяваш е много тъпо. Това че работиш в София за 1500 лв си е лично твой проблем и никой не ти е виновен. Смени работата и се преквалифицирай. А Германия със скапания си климат и бозавото си население, ти честно ли. Нядявам се, че не си от хората дето искат друг да им върши работа и като не се получи, държавата е виновна, политиците и така нататък.

 
  ...


...
преди: 4 дни, 4 часа
hash: a6c6470627
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   България наистина е ад за нормалните хора. Българите са токсични, лоши, злобни, долни и адски зли хора. Живях три години с украинки и до ден днешен ги хваля колко класни мацки бяха. На четвъртата година ми сложиха български м*стии и на втория месец ги изгоних. Работих в завод пълен предимно с туркини и бяха мега добри с мен. След това започнах в изцяло български колектив и напуснах заради тях. Няма такъв к*неф. Това ми е мнението за българите. Вече дори не влизам в български лайфове, а само в руски и оттогава се чувствам много по-добре. Представям си ако напусна този к*неф и никога повече не разговарям с българин изобщо. Мечтая да живея в Русия, само не знам още как да го осъществя.

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 4 часа
hash: 1cfe43e3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Човек, и аз съм като теб. Добре поне че не съм София :)
Инвестирай! Започнах преди две години и портфолиото ми вече е 40 % нагоре. С малко късмет след 10-15 години ще мога да се самоиздържам от дивиденти и се изолирам на село да гледам кокошки! Българското "общество" е сбирщайн от простаци, парвенюта, проститутки(мъжки и женски) и тук-там нормални хора (които няма да донесат положителна промяна, точно защото са малко). 10 години бях държавен служител в редица институции и ти казвам от опит - това е държава и нация със затихващи функции, без значение колко е лъскава фасадата :) Зад нея всичко е загниващо. Инвестирай! Подсигури бъдеще за себе си! Акции, борсово търгувани фондове и МАЛКО крипто - биткойн, етериум и солана.

 
  ...
преди: 4 дни, 1 час
hash: fe7315ba3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Е кое е трудното да почнеш в чужбина? Тя половин България се оправя, хора които и български не знаят. Аз и без познати заминах, от България работа, осигурено жилище и като си там се оправяш, само език за знаеш.

 
  ...
преди: 3 дни, 20 часа
hash: 411a47e3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ако си беден/болен/стар/без връзки - България е ад.
Ако си богат/здрав/млад/с правилни връзки - България е рай.

Всеки да си прави сметката според положението си.

 
  ... горе^
преди: 3 дни, 19 часа
hash: ec747e39e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Не всичко е пари. Жалко, че още не си го разбрала.
Да, 1500 лв. за София не са много, но просто потърси начин да увеличиш доходите си- втора работа, собствен бизнес, он-лайн магазин, допълнителна квалификация.

 
  ...

...
преди: 3 дни, 4 часа
hash: b0d3fcc7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   3 Австрия, колкото и да е странно. Миналата година бях за втори път там и направо сякаш знаех коя улица къде води, всичко ми беше сякаш познато.

 
  ...
преди: 3 дни, 3 часа
hash: 6dd31e58bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Не знам на колко години си, но аз избирам да гоня непознатия рай, както и го направих преди няколко години.
Напоследък върви една “пропаганда” по социални мрежи, медии и някои политически партии колко е прекрасно в България, а пък в чужбина колко зле било и все по-зле ставало, но които сме се престрашили да направим крачката, не искаме и да чуем за България – прави си сметката колко е “зле” в чужбината. Тя тази кампания за лошия живот в чужбина си е съвсем преднамерена де – хората, и особено младите на моите години, ако знаят разликата, бг-то съвсем ще се изпразни откъм хора и работна ръка. Пък като ти промиват мозъка колко е добре и не си ходил на другото място да направиш съпоставка, няма как да знаеш колко зле е реално при нас.
Ж25

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 5 часа
hash: 3944343833
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   12 аз съм ходил и знам, но въпросът е, че в по-богатите западни държави май българи наемат само на ниско платени позиции, обикновено тежък физически труд. Не съм учил медицина или инженерство, не знам какво ще мога да работя там изобщо, честно казано нямам никаква идея. Сам съм си виновен, защото те си имат много завършили икономика.

 
  ...
преди: 2 дни, 4 часа
hash: c3f501b68a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   13, останал си с впечатление, че българи наемат само за нискоквалифицирана тежка работа, защото повечето наистина само за това стават. :)))
В началото е ясно, че ще почнеш нискоквалифицирана работа, докато се интегрираш, преведеш дипломи или запишеш висше там, научиш езика и т. н., но винаги ти дават шанс като видят, че имаш акъл в главата. Та аз съм живия пример за това. Уча висше на местния език, а като дойдох работих камериерка. Всичко е до желание и усилия, повечето не им се занимава, после знаят само да плюят.
Никога не са ме дискриминирали.
От 12

 
  ...
преди: 1 ден, 9 часа
hash: 2e76f2df2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Чужбина също не е рай! Особено, ако не знаеш тамошния език.
Повечето българи в чужбина работят тежък физически труд. Което не е много ок. Защото здравето ти се съсипва и всеки ден след работа си, като пребит. А, парите не си струват. Защото точно тези работи в повечето случаи са най-ниско заплатени в чужбина! Особено пък, ако си мъж тогава те гърбат още повече. И си буквално на ръба на силите.
Обикновено в чужбина, българите работят работа, която местните не работят и никога не биха работили. И то има причина за това да не искат.

Вече, ако знаеш езика на съответната държава, то тогава нещата ще са по благоприятни. Но, пак не е гаранция

 
  ... горе^

...
преди: 1 ден, 3 часа
hash: 789bf32e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Виждам, че има коментари, които се осланят на някакви стереотипи за българската евтина работна ръка, което не е вярно.
Специално за Нидерландия мога да твърдя, че само с английски език е достатъчно да успееш. Тя е локация на много чуждестранни компании, които изискват само приетия в Световен план език за международна комуникация - английският. Особено Амстердам и покрайнините е пълно с чуждестранни граждани и холандец трудно може да видиш.
Има американци, които си живеят там и си работят спокойно без проблем и грам холандски не знаят.
Бях за кратко там, средата бе малко особена, но прибирайки се, прецених, че това е нищожен проблем със сравнение с това, което заварих тук.
Има множество опции за изява, но трябва търпение и желание за развитие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker