Брак с чужденка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Брак с чужденка
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 8860 пъти
Аз съм мъж на 31 години. Живях в Холандия 12 години и се прибрах преди 11 месеца. След като завърших образованието си там не можах да си намеря дълго време работа по специалноста и работих какво ли не, докато накрая не се запознах с бъдещата ми съпруга. Преди имах връзки с местни момичета, така че бях съвсем интегриран в холандската реалност. Единственото, което ме различаваше е, че бях беден и живеех в мизерни условия, а част от спестяванията си пращах в България.

Бях на смяна в магазина, когато една нощ тя дойде да си купи цигари, изведнъж искрата припламна. Правихме бурен секс цяла нощ и скоро след това открихме, че сме един за друг. Решхме да се оженим, баща й ми намери работа, купиха ни апартамент. Родиха ни се две деца. Дотук добре, но аз продължих да пращам пари на роднините си в България и това не се харесваше никак на жена ми. Започнахме да се караме, тя поиска от мен да прекасна връзките си с роднините, като единственото, което можело е децата да ходят да им гостуват за по седмица в Бургас през лятото. Така бяхме изнервени известно време, когато я взеха да работи в редакция и реши да живее като по списание. Нае домашна помощница. Надменното й държание прерасна в открита експлоатация, все пак дължа на родителите й издигането си. Искаше да й угаждам с пътувания, скъпи процедури и прочее, искаше да съм перфектният мъж от женските списания.

Аз изнемогвах на това робство и започнах да живея скрит живот. Започнах да се срещам с нови хора, ходих на частни партита с много трева и наркотици. Общо-взето се вдетиних твърде бързо, но не и без причина, и това ме доведе до изневярата. Излъгах, че отивам в България при болни роднини и заминах на зимен лагер с група студенти. Там преспах с момиче от Индия, 11 години по-младо от мен. Тя се влюби в мен или пък беше решила да се закачи за мен, за да остане в страната, но почна да ме преследва. Жена ми разбра, реши, че имам връзка с нея и ми поиска развод. Това беше епизод на бурни скандали, децата се уплашиха и баба и дядо им ги взеха. Ние се разведохме и аз се върнах в България.

Сега имам сериозна връзка с българка. Колебая се дали да й предложа брак, обаче от Холандия започна да ми звъни бившата ми съпруга и да се жалва за случилото се. Казва, че родителите й се срамували от нея, защото била лекомислена и аз съм бил български циганин и затова не й връщали децата. Мисля, че е пропаднала и свестта ме гризе, но знам, че върна ли се там, може да ми наложат забрана да не посещавам повече С. и А., защото поне мога да ги виждам за по седмица през лятото. Чудя се какво да правя. С моята приятелка сме щастливи, тя също като мен има развален брак с чужденец, има едно момче, което живее в Египет при баща си.

Чудя защо се лъжем по хубав живот в чужбина, когато културите ни са толкова различни и животът ни пропада. При мен стана твърде бързо и някак си не ми се струва толкова мъчително, в сравнение с участта на някои, които дълги години живеят като затворници в семейства, които не желаят. Посъветвайте ме да се втърна да спасявам разбитото си семейство или да се опитам да съградя ново, поучавайки се от житейските грешки, които съм допуснал досега.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 94cd86c726
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, авторе!
По това, което си написал, сякаш вътрешно вече знаеш какво искаш. Обичаш ли я все още? Ще си щастлив ли, ако се върнеш там?
Аз лично смятам, че любов 2 пъти няма, т. е когато всичко, което сте имали се е разбило на парчета е някак невъзможно да го съградиш отново.
Разбира се продължавай да си поддържаш връзка с децата, виждай ги максимално често, чувайте се по Скайп.
Но според мен е по-добре да започнеш отначало, докато все още не е станало късно.
Успех ти желая!
Next

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7c03ba28ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проваления брак е като чаша пълна с вода и счупена. Може ли да я възстановиш напълно - не. Уважавай децата си и гради нов живот, такъв какъвто го усещаш. Ако желаеш лично да споделим скайп *****


Модератор: Не публикуваме лични данни!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2a494f6cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Номер 2 ти го е казал - гледай напред. Не бързай с децата, но си сключи брак и почни да си изграждаш добро семейство. Накрая си потърси правата да виждаш децата си в Холандия.
Иначе, аз съм омъжена за чужденец. Имаме бизнес в България и почти половината време сме у нас. Чудесно си прекарваме, мислим и за деца, но едно е ясно от сега - ще са двуезични, ще са православни, но с гражданството на бащата. Българите обаче си знаем - кръвта вода не става. В България се чувствам най-добре и ех, де да не беше тази пуста любов...
Ти си се прибрал, влюбен си в българка, бъди благодарен за това и започвай на чисто!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 547980a743
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това което написа може да бъде използвано за филм! Пробвай се.. Холандки, наркотици, деца, индийки, българки - направо ме размаза. :D

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6063046b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Защо да даваме на някой втори шанс като друг чака за първи. Разбита любов не се гради, започни на чисто.
Маги

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c7db2281e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не се връщай. Брак със съжаление не става. Покажи на бившата си жена че я уважаваш въпреки всичко и че обичаш децата си. Но ако те обича е редно тя да дойде при теб, не ти да се връщаш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c4f32cd06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мен това малко ме озадачи, защото имам доста познати, дето работят в Холандия и от тях знам, че холандска жена да се хване с българин е много трудна задача. Наскоро един от тях си беше дошъл за малко, той между другото е рус със светли очи, та ми спомена, че му било време вече да се задомява и трябвало да се оглежда за жена. Като го попитах някоя холандка не може ли да вземе там той ми отговори"Ти луд ли си, само като чуят откъде съм и все едно с вряла вода си ги попарил"Та затова мен не ми се вижда много истинска тази история!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7ea4a23bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Моят съвет е да не се връщаш при бившата си жена. сега е отчаяна и се държи добре, но после пак ще я подкара по стария начин. и аз съм омъжена в чужбина и доста съжалявам за това. разликата в манталитета и вижданията ни за живота са огромни, и ако един ден имам шанса да го напусна, няма и да си помисля за връщане назад. не казвам, че смесените бракове са нещо лошо, просто и ти като мен не си попаднал на подходящия човек. сега е моментът да поправиш грешката си. успех!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e7d0e4b89a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   От цялата тази работа излиза, че децата ти са на най-заден план. Изобщо не ти е мигнало окото да ги зарежеш и да хукнеш по купони с наркотици и секс...
Ако не друго - поне си изложил подобаващо родината ни, честито!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 69f274cddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Не слушай хората тук. Поспри се, помисли и реши сам какво искаш.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e236c65078
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз имам провален брак с румънка в Англия. Гадна история... гледай си новия живот. Напълно те разбирам защо си почнал купоните, но и без тях е било до време да пропадне всичко!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 96936be31a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз съм женен за чужденка и живееме в Англия. Тук познавам и други българи които са в същото положение. По голямата част от тях не са щастливи, особено жените. При тях е така защото в много от случаите са омъжени за азиатци или африканци и културните разлики са прекалено големи. Една жена от Бургас е женена тук за един черен от Ямайка. Не съм виждал по мързелив човек от него. Непрекъснато се друса и се занимава с наркотици и докато излезе от затвора го вкарат пак вътре. Направил и е три деца и тая едва свързва двата края. Една друга от Пловдив, е омъжена за един арабин. При нея пък е пълна трагедия. Не я пуска никъде, забранява и да подържа връзка с другите българи тука и така жестоко я бие, че цялата и физиономия е все насинена. Беше решила да си бяга с детето обратно за България, но арабина със сигурно е усетил защото докара тук и майка си и сега тая е направо като в завор.
Човек понякога прави глупави грешки и след това цял живот плаща за тях.
Да ви кажа честно, сега на мене най много ми харесват българките, не само за това че имаме същия манталитет, но и като външен вид и изобщо всичко.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 199ed9366e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   ми първо те чужденците не са длъжни на родата си докат станат на 40 затва за нея е неприемливо да поддържаш семеиството си в бг и тя да се свива за тяхна сметка. второ както разбрах тя не се натиска да се съберете ми си иска децата кооито живеят с родителите и по вина малко или много на автора. те хората са си прави искат децата да са възпитани не да станат наркомани. автора не виждам да е жертва в случая едно семеиство се създава от двама души. та като се зажени човек трябва да се замисли и за последствията и да се поучи от грешките си

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e4ed304a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Браво, пич. Точно си го написал. Ще ти дам един пример. Преди време имах дълга връзка с нашенско момиче. По-точно 4-годишна. Решихме да заминем за чужбина, защото тук работех за някакви си 200 лв., а тя не работеше въобще. Заминахме. Езикът го владеех още тогава перфектно, а тя почти не го говореше. В интерес на истината намерихме работа доста бързо, чист късмет. Не мога да кажа, че бяхме супер добре, но нищо не ни липсваше. След 2 години там тя научи езика, повишиха я в работата и започна да иска нещо по-така. В смисъл самостоятелно жилище в хубав район с всички екстри. За да й го подсигуря трябваше меко казано да си скъсам задника от работа, защото тя с голяма част от паричките си купуваше дрешки, а останалата изпращаше тук. Едното за сметка на другото. Вечер се прибирах скапан от работа, хапвах и лягах. Та, въпросната мадама реши, че не й обръщам внимание. Изнесе се. Намери си друг. По-точно си намери друг и се изнесе. Това е правилната хронология. Много я обичах, говорихме, молех я да се върне. Не. Онази тарамбука била много грижовна, обръщала й внимание и т. н. Както и да е, отказах се най-накрая, само преди това й казах, че прави огромна грешка. Е, осъзна я, но беше твърде късно. Бях си купил еднопосочен билет за България. Вече тя ме молеше да се съберем, но аз й казах, че се връщам в България и това е. Ако иска да се събираме, знае къде да ме намери. Не била събрала достатъчно пари. Няма значение, аз имах предостатъчно и за двама ни. Както и да е, връщаше се за по 2-3 седмици отпуск, виждахме се, лягахме си. Все още се обичахме, но тя отново си заминаваше в чужбина. Докато в един прекрасен момент ми изпрати мейл, че се била омъжила. Абослютен шок. Разбрах от трети лица, че женихът бил от бившите югославски републики. Грешка, отново. Не се бяхме виждали доста време, докато след близо 2 години се видяхме, а тя междувременно беше родила. Започна малко по малко да ми разкрива истината - имали бурна връзка, голям красавец и т. н., но мързелив. Не работи нищо, само седи пред огледалото и се харесва. Ха, та това мъж ли е? ! След това пак се виждахме няколко пъти до последния път, когато цялата истина лъсна с пълна сила. Взела си момата жилище с ипотека, женихът живее там, тя го издържа, дава му пари, а докато работи той си кани проститутки в тях. И сега - развод. Знам, че още ме обича, знам, че иска да сме заедно. Но аз никога, никога няма да отида да работя вече в чужбина, имам си семейство, имам си прекрасна, престижна и добре плтена работа, няколко жилища и т. н. Всичко, което човек би желал да постигне, аз вече съм го направил. Така, че, махай ги тия чужденци. Не са за нас. От тях хубаво не можеш да видиш и рано или късно пак ще се върнеш в изходна точка.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8e6a5da1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 15, прочетох историята ти, разбирам колко неприятно си се почувствал от отношението на бившата ти приятелка, хубаво е, че си продължил напред и вече си имаш семейство. Моето мнение обаче е, че в случая вината не е в чужденците - тя можеше да се раздели с теб и заради някой по-заможен българин, живеещ в чужбина, и въобще не е толкова важно дали е българин, германец, италианец, "югославянин" или някакъв друг - важното е, че явно тя не е държала достатъчно на отношенията ви, или поне така излиза от написаното от теб.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: c3c0e233ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И аз мисля, че авторът е лъжец, никаква холандка не е хванал.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker