Защо съм толкова доверчива - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Защо съм толкова доверчива
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2921 пъти
Моята история е като на много Българи тръгнали да си търсят късмета, някъде далеч и мислейки, че като отидат на 3000 км проблемите им просто ще изчезнат. Да ама не. Първо жената при която отидох да работя с уж сигурна работа се оказва жена която не си търси както ми беше обяснила ШИВАЧКА, а си търсела домашна помощница и детегледачка, която да може да шие. По скайп когато си правехме уговорката тя уж забрави да спомене чу първата седмица от работата не се плаща, че трябва да кося тревата и, да им оправям стаите да им мия тоалетните и баните и. т. н и. т. н, но да не задълбавам в тези неща. Щяла да ми плаща 800 лири, но изведнъж се оказа, че от тях 400 ще ми спира за наем и храна и то за наем в ателието което между другото все пак използувах от време на време по предназначение. Кухненски бокс и тоалетна имах но... не и баня. И когато две поредни сутрини отидох да използувам банята ми беше обяснено, че не е необходимо толкова често да го правя. Сега седя и пиша и се оплаквам но и аз не зная на кого, но се надявам дано поне един тръгнал по моят път да се замисли ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ. Аз тръгнах и оставих такава каша след себе си, че сега като се върна ще ми е необходима поне година да си стъпим на краката си (ако стане някакво чудо)Ето това е моята триседмична одисея в Англия. успех на всички оптимисти, а на мен БОГ ДА МИ Е НА ПОМОЩ!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: fb3fc3af0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Връщането е лесно, постарай се, докато си там, да се преместиш на нещо по-добро. Постискай зъби, мнозина минахме по пътя на първоначалните трудности, малцина имаха късмета да започнат веднага на добро място.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c22f8e4e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо не опиташ нещо друго там, защо ще се връщаш веднага. Това, че първият работодател е излязал хитрец не значи, че другите са такива.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 43e3ef39e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами ти за 3 седмици и вече сме с кардиналните изводи:-струва ли си и т. н. Освен това обикновено така се получава без подписан трудов договор, а само с разни устни договаряния. Не бързай толкова, ако обичаш и не разколебавай хората, които искат да си потърсят другаде късмета. Просто си тръгнала с много голяма кошница и си си въобразявала, че ще удариш кьоравото. В собствената ти квалификация за каква се имаш / в заглавието на темата ти / бих направила известна корекция, която е формулировка на едно крякащо животно, но нейсе... За да постигнеш нещо значимо в живота ти трябват години, а не три седмици... Който тръгва с такава нагласа, май наистина е по-добре да си ''кюта'' в БГ. Освен това не си направила и минимално усилие да получиш информация какво точно ще работиш и какви ще са условията, в които ще живееш. Хукнала си презглава да печелиш '' хилядарките ''... ))) Eee, де да беше така!!! Всички щяха да са първи там, строени в редичка... Трудно е! Който си мисли, че ще го посрещнат с цветя и с баница жестоко се лъже и е по-добре да преосмисли намеренията си. Но не е невъзможно. Единствено трябва да си наясно със себе си каква е целта ти и какви компромиси и жертви си в състояние да направиш, за да я постигнеш. Май кашите, дето ги забъркваш не са само в България... Освен това никой не е казал, че шмекери и измамници има само в БГ. Търси си по-добро място, питай, разпитвай, интересувай се и ще си намериш. И не си мисли, че отиваш на почивка в петзвезден хотел. Изисква се голямо усърдие и често извънреден труд, за да се закрепиш, но мисля, че си заслужава.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 27 дни
hash: 2c238bf53f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, мисля, че идеализираш ценностната система на онези общества, където целта им не е качество, а само ниска цена и печалба от тяхна страна.
Авторката може да погледне коментара ми за Чехия.

 
  ...
преди: 12 години, 26 дни
hash: 43e3ef39e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В голяма грешка си № 4. Точно във '' онези общества '' държат най - вече на качеството ( на количеството за сметка на качеството държат в БГ ). Що се отнася до '' печалбата '', не познавам човек, който да не иска да спечели ( може би ти??? ). Бъркаш понятието '' ценностна система '' с правилата и изискванията за упражняване на трудова дейност в така наречените от теб '' онези общества ''. Далече съм от мисълта да идеализирам когото и да било. Даже казвам точно обратното. Явно не си ме разбрала правилно.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 29269e4c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От прочетеното разбирам, че човек за пари може да бъде роб на друг човек дори да е излъган, подценяван, окраден и т. н. Ако вярваш в Бог, парите няма да са ти водещата мисъл, а само средство за съществуване. "Човек не може да служи на двама господари - на Бога и на мамона, (парите) защото или единия ще обикне а другия ще намрази, или ще се привърже към единия а другия презре". Сдруги думи, ако искаш Бог да ти помогне, откажи се от тази нечестна сделка с лъжлив работодател.

Англичаните казват "тревата винаги изглежда по-зелена от другата страна", но така ли е в действителност - замисли се?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker