С кервани на Запад - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

С кервани на Запад
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 4241 пъти
Три коли, девет души, една крайна цел-три маршрута. Няма оправия... Така се потегля, всеки си има стратегия. Единият си знаеше и са му казали, че за Франция е най-бързо през Италия, но когато става въпрос за Рен.... пътя е друг.
Така започна Франция 3. Кандидатствах на 4 места и на първите ме приели минах към тях. Даже ако имаше оферти за френски острови в Тихия океан съм готов за тръгване.

Този път има и жени. С мен пътуваше и момиче, което му е първо излизане... "Дишай спокойно, аз съм до теб"
Следващият в колата беше момче. Осем пъти ме пита кога ще кара. Преди това си призна за 2 катастрофи и аз реших, че е изпратен от Сатаната да ми прекъсне жизнения път.... погледнах към жабката, вътре бяха 6 пресни ампули, стана ми усмихващо-просто не знае с кой пътува.

В знак на протест заспиваше 11 пъти, като се събуждаше ядеше, оглеждаше се, питаше къде сме и се унасяше отново. Беше достатъчно да чуе държавата в която се намира.

Необходимо ли е да казвам, че пристигнахме преди другите? Ами аз го написах вече.

Някак си ми е странно да има и жени-сутрин кафе ме чака, готвят за всички, чистят. Само едно не ми харесва, когато са на шопинг, аве много време отнема. И тогава като че ли нарочно и времето спира, и ми става още по-продължително.

На работата всякакви националности-азиатци, бели французи, черни французи, даже и унгарки. Работя с 3 французойки, като двете са по-тъмни. С тях по се разбирам. Още в обедната почивка се вкара темата секс. Едната е 168/62 и иска да свали 6 кг още.

- Увеличаваш секса и минаваш на домати само, но обелени!
- Аз съм мюсолманка и секс след сватбата.
- И сега как я караш?
- С приятеля ми само с уста...

Тъмно момиче /24 г. /, в тъмната част от денонощието, някъде навън... дали ще я видя-направо щях да литна, тя беше идеална.

Веднага я попитах, дали от нейните черни "сестри" няма свободна за приятелка... всичките били заети :).

С първото ми групово излизане се сблъсках с невероятен феномен. Един от колегите е фен на снимките. На час прави по 84 снимки. Снима с фотоапарат, камера, телефон и таблет. Излиза с 4-те джаджи. Такъв не бях срещал досега. Ако се изправи срещу цял автобус японци, за 1 ден ще направи повече снимки от тях и то само с 3 от 4-те му техники.

Като се върне от някъде където е ходил и останалите ги е страх да влезнат във фейсбук, защото ги залива с часове снимки на всичките, а след това обходи 4-5 с неговия лаптоп, за да им покаже пак същите снимки, но с обяснения. Започва с най-новите, след това идва ред на предишните, които със сигурност са от вчера.... и това разглеждане може да продължи със седмици. Никой не е в състояние да изгледа всичко заснето от както е дошъл-а той е само от септември.

Около 1/3 от българите говорят френски и аз ми е доволно :), но има един образ, който на всички чужденци им говори на български, все едно говори на българи, и когато им говори не използва ръце, за да им обяснява-странното е, че всички го слушат внимателно.
Вчера го видях влезнал във френска кола на паркинга на работата. Той и още трима и им приказва. Всички се обърнали към него и старателно слушат. Помислих, че са българи, има каращи с френска регистрация. Те французи. Викам на нашия:
-Аве, какво им говориш, ве?
-За казармата.
-Ама те не те разбират.
-Ба, разбират ме, ве.

:)))))

Третият френски сезон е с обещаващо начало.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: fbace55258
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво пич! Продължавай да разказваш. :))

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d7698344e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не разбрах само - тази кола с френската регистрация, каква марка е била?
Защото имам едни познати, френско семейство пенсионери. Оня ден ми викат "бе спира ни един българин, влиза в колата и за казармата ни говори, на няк'ъв език, дума не разбираме". Това семейство не знаят български и кола нямат.
Като се замисля малко - аз тези хора не ги познавам.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 12c7fdc7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пиши, защото е забавно, а и поучително понякога. Успешен френски сезон!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b3caf8eeb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   "Дженооооо, дженооооо"... като го чух за първи път се замислих какво ли значи. Във френският ударението трябва да е на О, тук беше на Е, значи не е френски... "ша ти троша глъвътъ.... " и нещата си дойдоха на място-комуникация с жена му. Излизах от банята и се уплаших, да не би да ми е влезнала вода в ушите и нещо ми заглъхва, но като си помислих, че не си държа главата с ушите към струята... значи аз съм добре. Тези около мен не са. Яко пейзани / paysans-селяни /. Ако направя сравнение с предишните: 1. Имаха понякога и обноски. 2. Пиеха постоянно. 3. Не бяха стиснати. 4. Купуваха си дрехи нови, козметика, използваха душ-гелове, машинки за обезкосмяване. Настоящите: 1. Алкохолът струва пари. 2. Дрехи втора употреба, даже и маратонки. 3. Сапуни от 0. 28€, лична хигиена занижена, видях пасти за зъби от Бг, които вече трябваше да са свършили, но те са наполовина пълни.

Спомням си за един от швейцарското време... той беше в режим Икономия и купуваше само продукти пред разваляне. Знаеше всички намаления из града. Не е нужно да разглеждаш рекламните проспекти, само казваш какво искаш и той ти отговаря къде да го търсиш. Не използваше градски транспорт, караше само на намаления с 1-2 дни срок на годност и веднъж го изби устата от салам, а имаше още 2 бройки от него. Винаги питаше откъде си го купил и след това ти казва, че си се прекарал....

Двама от мъжете от моята къща са прекалено космати и когато ги видя се оглеждам дали не съм в клетката на маймуните в зоопарка. Смятам да си нося банани с мен и да им подавам... Беше ден сряда, след работа, действието пред вратата на банята.... и той ми каза: -Пусни ме да мина пред теб, че не съм се къпал от неделя. -Ти да не искаш да ме удавиш? Нали ще запушиш банята. От всичките само с двама си пасваме почти. Но единият много се хвърля на лотариите. Търка картони, фишове, евромилиони.... страшно е. С голяма скорост влиза в табака, излиза и още на стената отвън започва да търка. Направо ще бутне сградата. С тях на Нова година ходихме в Рен на центъра. Сред хора добре изглеждащи, светлини, заря, без чалга. Изпуснахме шоуто преди, защото отидохме в 23:40ч. Но успяхме да видим за малко невероятно светлинно шоу. Върху сграда, със светлини "прожектираха" съвсем други сгради, движение на влака ТеЖеВе, кулата как се строи. Когато всичко свърши се появи оригиналната сграда и светна в оранжево. Просто онемях как със светлината правеха различни неща върху нея и до края не се разбира как изглежда оригиналната сграда. Когато се върнахме, чалгата продължаваше и аз се отклоних към стаята. Добре, че слушалките ми влизат в ушите и не ми убиват.... така заспах, с възможност да се удуша с кабела, но поне ще е с музика стил Ambient, Chill out и Lounge.

Има една жена, не казва от къде е, но според мен е от високите планински села, където все още знаят, че Т. Живков е още на власт. Скромна жена, с друго съзнание. Постоянно чисти, търка, бърши, мие-направо ме подлудява. Решил съм да я отракам, превъзпитам. Когато й говоря за секс / нямам никакви намерения спрямо нея / тя навежда глава и почервенява от срам. Викам й: -Теб ще те направя френска гърла. Ще те вкарам в екип на кабаретна танцьорка от Лидо-от онези с перата, ще сложим едни висулки на гърдите и като ходиш первезно към него ще се клатят, и така ще изкочиш пред Господина /мъжа й/Тя се нажежи, премина в червено, главата надолу и промълви: -Направо ще ме убие. -Няма нищо де, ще умреш представително...

Човекът, който "проповядва" българския език из френските земи.... май е в друго измерение. Може би за него всички знаят български и си продължава. Спирам пред един табак и му казвам:"Вземи ми Бенсън Хъджист 100 златно", направо влиза и излиза с кутията. Не искам и да знам как го прави, но е факт, че им говори на Бг. Досега не е искал някой да му превежда, или да ходи с него. Опасявам се, че ако му кажа, че тук никой не говори български, той ще се "събуди" и ще млъкне завинаги. Нека си е героя в неговия филм.

Повече с фотографа няма да излизам! Винаги изостава, все трябва да го търсим, на тъмно е по-лесно откриваем... поне се сеща да използва фотоапарата и до няколко секунди ще "лъсне" отнякъде.

Няма никаква организация. Пет сме в колата и търся къде да спра на паркинг на ЛьоКлер, събота в късния следобед, много коли, няма места. Минавайки до един от входовете /този беше с 4 / четиримата изкочиха и направо си влезнаха. Ходи ги търси сега къде са. Изобщо не се разбрахме къде и в колко. Не знаят и колата къде е оставена. По едно време срещам единия. Казва, че ще ме чака при часовниците като свърша. Отивам, няма никой. Заболя ме главата да сканирам всички хора. Излизам навън. Никой не знае на другия телефона. Обиколих всички изходите-няма ги. Влезнах пак вътре и се въртят халотично, и трябваше един по един да ги събирам. Затова си купих карта на Лебара, за да съм в тяхната мрежа и говорим без пари. Разговорът с Бг фикс е 0. 01€ на минута, с такса свързване 0. 15. Към мобилни е 0. 15 на минута и такса. Самото купуване на картата го направих 3 пъти. Първата беше дефектна, втората също. Регистрацията се прави през сайта им, или оператор. На сайта ми отхвърляше номера / несъществуващ /, после оператора не можеше да регистрира и ме съветваше да заменя картата. Първият път нямаше проблем, втория малко се опънаха. Заради това, когато служителката ми каза, че проблема е на Лебара, а не е при тях, аз погледнах баджа й-пишеше Александра, седнах на стол пред бюро и казах:"Седни Алекс, ще си говорим дълго! " Тя ме послуша. След като ме изслуша ми върна парите и ме посъветва да закупя карта от друго место, защото тяхните били всички "развалени". На въпроса: -Къде са тези други места? -Не знам. За да й опъна още нервите и заради това, че магазина им се намираше в Кора-голям хипермаркет аз й казах: -Ще взема 1 количка и ще си пазарувам, после ще мина оттук, бъди така любезна да ми дадеш поне 1 адрес на дистрибутор близо оттук. На излизане получих листче с 3 адреса... усмихнах се, благодарих й, все пак се държа възпитано и любезно.

Сега ако искат да скачат в движение, вече са обвързани в мобилна връзка, няма вече да ги търся.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5a0e6b4de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Майот... знаете ли какво е? Аз не знаех, докато не се появи майотка пред мен.

Историята започна така.
На работата трябваше да си довърша нещата, но нямаше да се справя до почивката в 3ч. Причината, че преди това ме отклоняваха с други задачи и сега останах последен. Всички бяха завършили и чакаха да стане 3, за да запалят по 1 цигара.
Оставаха още 8-9 мин. и 1 от българките дойде уж да помага и след минута се отказа с думите:"Хайде бе, за какво да ти помагам" и се затътри с дебелия си задник...
Аз гледах как се отдалечава и ми нахлуха едни мисли за нейни близки и далечни роднини, още по-далечни, които надали познава и така....

Е, щях да остана и след почивката да си довърша, щях да остана сам, защото всичките други трябваше да се местят.
Тогава изкочи То. Едно черничко / бих казал светло черно /. Дойде до мен и започна да помага.
Хубавото е, че често работим с различни и с това момиче бях от 2 дни. Разбира се, още от началото се загледах, защото върви небрежно, с подпетени маратонки, преоблича се пред всички / нашите нали са много отворени тичат на 23 м да се скрият....
След почивката застанах зад нея / защото се маркираме на едни машинки/ Като си въведе кода се изписа името й- Nissay.
Аз се направих на луд и попитах:"Нисан ли написа, да не си поръча кола? "
Тя се засмя, зъбите страшно бели. Откакто е с нас не говореше, 90 % българи, останалите китаец, албанец и виетнамка.

На следващият ден вече в почивките съм до нея. Приказваме си, тя се смее. Не винаги разбира чуството ми за хумур, различни култури, манталитет даже, но въпреки това след 2 седмици си призна, че никога не се е смяла така, да не може да си поеме въздух.
На 5-тия ден откакто е с нас сутринта каза:
-София е вашата столица. Слънчев бряг е много купон. Трябва да отида там.
-Снощи си скитала из нета. Отиваме на Слънчев бряг, аз ще ти бъда гид, ще си лежим на шезлонзи и ще пием Мохито.

Аз бях неподготвен, даже си мислих, че Майот е град във Франция.
До първата почивка вече се поправих, научих, че това е остров между Мадагаскар и Мозамбик, валутата е евро и се води 101-вия департамент на Франция-от така наречените "задморски територии". Даже успях да разгледам острова с гугъл мапс и минавайки покрай нея й казах:"На почивката ми трябваш, ще избираме къща".
Питам я:
-Каква националност си?
-Аз съм французойка. Имам френски документи.
-Колко деца искаш да имаме?
-Много.
-Ще видя Рено дали произвеждат автобуси-за семейна кола.

Започнах леко да се бъзикам с нея, но й е приятно. Идва при мен и й казвам:
-Шери / скъпа /
-Да?
-Не, просто слушам шери фм радио...
По принцип работя със слушалките в ушите.
-Ноар дезир... /черно желание /
- Хм
-... започна тяхна песен :)
И ме удря по рамото.

Един ден не се появи при нас и ме обхвана тъга. Бяха я преместили. Аз й знаех кода и я открих къде е. Този номер го научих случайно. Когато се започва нова дейност освен моя код / да потвърдя кой ще я върши / се въвежда и код на активност-дейността. Системата е изпипана, никой не ти виси на главата, никой няма да ти направи забележка, че работиш бавно, но всичко се записва от компютъра. Всяка активност е с определено време. Не е добре да се надвишава, Сметнато е така, че с нормални темпове да се направи, а като излизаш от стандарта е лошо за теб. Може да си тръгнеш и по-рано за Бг.

И така, един ден си вкарвам кода, но обърках кода на активност и натиснах Отказ, за да се поправя и ми изписа къде какво съм правил досега. Така се сетих, че мога да разбера тя къде е.
Написах нейният код, произволна активност и Отказ и разбрах къде е. :)
В обедната почивка тръгнах към нея. Усетих се, че тичам и се спрях. Откачам ли? Бягам по жена... момиче-на 26 г. е... и то черна. Някъде бях чел, че по жена и автобус не се тича, защото винаги има следващ / а. :))
Намирам я и тя се усмихва:
-Ела да ядем заедно.
-Обядът ми не с мен-забравих го в шкафчето
-Ще ядеш от моя.
Заведе ме в една столова, където аз бях различен на цвят от тях. Седнахме 6 на маса и ме гледат, като че ли съм първият колонизатор стъпил на острова.
Ядох и пържени зелени банани, но от възпитание казах, че са вкусни.
-Искаш ли още?
-Не, не, нека има и за теб, има много витамини / макар изгорени /, добре е за кожата ти.

Вече си имаме телефоните... това е достатъчно да знаете. :)

На моята Бг колежка, където ме заряза и викам:"Теб трябва да те черпя, където ми я изпрати, ама нямам време, с нея съм-черната перла"


Само за едно съжалявам-зима е и е студено навън :(

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: fbace55258
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Браво. Имаш си другарка. :))))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 08bbee0b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторе да не си се оженил че спря да пишеш? Чакам с нетърпение продължението да ме разсмее и стопли душата, че и тук е студено
трии1/2

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f37b168fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имаш забавно дар слово :) Искаше ми се да прелистя следващата страница, но тц... rien

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 85ee0b6b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Когато караш бързо влизаш в полезрението на Господ и Той започва да си мисли-да те вземи ли, да не те вземи... в бързината може да сгреши... при мен стана толкова бързо, че Той даже не можа да се замисли. Още на 4-та минута откакто тръгнах и се ударих :-)

Сутринта, около 7:30 не можах да взема завоя и влезнах в канавката-строшен ляв фар и броня. Колата застана перпендикулярно на пътя и задницата стигаше до средата на пътя. Тесен селски път между 2 села и аз съм на завой.
Първата кола спря и момчето каза, че ще отиде до близката ферма да каже на тракториста, но аз не останах много време в това положение. Направи ми впечетление, че всички които минаваха спираха и първо питаха дали съм ранен.
Спира товарен бус.
-Как си?
-Добре съм.
-Не си добре, колата ти е счупена.
-Имаш ли въже?
И той направи маневра да ме изкара.
Извади ме и освободих въжето.
Благодарих му и отпушихме движението. Добре, че не дойде полиция, че по регистрацията щяха да ме хванат за камерите :-)
Тръгнах за работата и закъснях малко. Страното е, че бях спокоен, даже и доволен, и правилно разчетох знака на съдбата и реших да си взема друга кола. Още от вечерта започнах да търся в leboncoin. fr / френския вариант на нашия продавалник и си избрах Ситроен Саксо 99г, с технически преглед до ноември, застраховка до 2014 и цена 497€. Толкова ми излезна, дадох му 500, но ми върна 3, защото не била измита колата, за автомивка.

Преди да се обадя на обявата ходих до летището на Рен. Всяка неделя от 8-13 ч. има базар на коли. Наредени в редици, вътре си стоят собствениците, повечето и с жените си, една табела отпред с цената и данните на колата и всичко е тихо, чисто, има място... няма кебабчета, музика, авточасти по земята-само коли.
Ходил съм 1 път на битака в Димитровград, ама там е страшно. Споменът от там ми е за един, който продаваше цаца и бира, и надпис започнат с химикал, довършен с молив "РЙБА"- буквите полегнали на ляво, всяка с различен наклон. Опашката от 14 души.... неграмотен, но прави пари.

Всички бяха от 3000 € нагоре, най-много ми хареса Ситроен С6... ама.... :-)

Звъннах на обявата и се разбрахме за 13:30 ч.
Самата покупка с оправяне на талона стана:задраска си негово име и написа моето, договор в 3 екземпляра, подписи, сканира си личната карта и написа, че е продал колата на мен, черпи ме кафе, сина му / 4 годишен / ми взе запалката и ми каза, че ще ме запали, аз му казах на български: " Дай ми запалката, че ще ти обърна главата на обратно".... и така покупката приключи.


Моята бг кола е оставих на работата. Седя около седмица докато реша къде да я оставя.
Албанецът ми препоръча негов приятел с автоморга. Карам я там, влизам вътре и казвам:
-Искам да оставя колата.
-Бензин, или дизел?
-Бензин. В моята страна дават пари когато се оставя, тук как е?
-Тук не даваме. :-)))
-Отказвам се.
-Искаш ли 40€?
Виждал съм го на филми, когато дават в близко бъдеще време как може да се развие действието... гледам го и си представих как монитора му се стоварва на главата.
-Търговци на желязо, нещо подобно.... ако може адрес.
Написа ми 1, но докато отида те затворили. Върнах колата у нас. Засега ще изчакам, ще видя какво мога да сменя.

Замислих се, да не би майотката да ми е направила някаква вуду магия. Изпрах си ключовете на колата / не ги извадих / и дистанционното не работи. Изпуснах си телефона и дисплея е с линии сега :-))) След дни го изпуснах отново и се напука още повече.

Тя вече не е между нас, свърши й договора. Тя е на борсата и за да получава социал е пращат за 4 м някъде, след това има право 4 м по 800€ борса. Като минат 4-те месеца бездействие пак й пратят някъде за 4 м. Тук масово го правят така.
Откакто си тръгна не сме се виждали. Липсва ми, но разбрах, че всеки се появява за определен период в живота ти. От теб зависи дали ще го използваш-да ти свърши някаква работа, даде информация и всичко останало, което може да ти бъде полезен. На всеки мисията е за време-възползвайте се! После ще си тръгне, оставете го, той няма повече какво да даде, направи за Вас. Не се опитвайте да го задържите, просто нещата стават и се случват.

В петък си тръгна, в понеделник нов образ-появи се Валентин.... не е мъж, това е нашия вариант на Валентина. Разведена, нямаща и 25 години, работила като сервитьорка в Сен Мало, от Мадагаскар идва, преди 2 години. Тези от Индийският океан... само такива ми изкачат. Голям океан, голяма работа.... и това не е всичко. Знаете ли какъв код има? 666, числото на дявола. Ще горя в ада. Само като разбрах я попитах: "Ти ли си избра този номер, или си го имаш по рождение? "
Не е лошо да имам едно дървено кръстче в мен и да й го показвам периодически.

Има нещо, което ще се окажа прав. Българите сме нещо като отряд за наказание. Първите 6-7 седмици бяхме по разрушаването-мръсната и черна работа. Сигурно знаят, че ни се отдава, затова ударната група беше предимно от българи. И ако някой се издъни нещо го пращат при нас за наказание. :-) Заради това идваха различни за 1, 2 и 3 седмици при нас. Майотчето беше 3 седмици :-), значи направила много пакости.
Вече свърши черната работа и ни разпръснаха при останалите.
И още нещо:само Ние, Българите, когато ни разпределят за работа се започват коментари:"Ай да те е. а, това намери да правим".... и подобни коментари. Останалите националности, дали са мъже и жени започват, не коментират.

На една туркиня исках да й обясня, че колегата е ловец, но блокирах и забравих как е ловец на френски, и е питам как се нарича човек, който ходи в гората за животни.... Тя направо се изправи /пушеше в почивката / и вика:"Ходи в гората да яде животни? " "Ама че си проста, сядай веднага долу", но се въздържах да й го кажа.


Поздрав от Nissay


https://www. youtube. com/watch? v=hFRqCA_55VE&feature=youtube_gdata_player

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: eaeaa0add3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ` Около 1/3 от българите говорят френски и аз ми е доволно :), но има един образ, който на всички чужденци им говори на български, все едно говори на българи, и когато им говори не използва ръце, за да им обяснява-странното е, че всички го слушат внимателно.
Вчера го видях влезнал във френска кола на паркинга на работата. Той и още трима и им приказва. Всички се обърнали към него и старателно слушат. Помислих, че са българи, има каращи с френска регистрация. Те французи. Викам на нашия:
-Аве, какво им говориш, ве?
-За казармата.
-Ама те не те разбират.
-Ба, разбират ме, ве. `



Така не се бях смял не помня от кога :)))))
Такива като тоя ще направят Бьлгария известна и ще я уважават :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: fbace55258
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   "Липсва ми, но разбрах, че всеки се появява за определен период в живота ти. От теб зависи дали ще го използваш-да ти свърши някаква работа, даде информация и всичко останало, което може да ти бъде полезен. На всеки мисията е за време-възползвайте се! После ще си тръгне, оставете го, той няма повече какво да даде, направи за Вас. Не се опитвайте да го задържите, просто нещата стават и се случват. "

Прав си! Много мъдрост лъха от думите ти. Продължавай все така. :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e98e2777e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   За Свети Валентин аз не бях с тях-трима българи и албанеца, но ще напиша какво ми разказаха.
Отишли в частен клуб извън Рен... необикновен клуб. Вход 40€, получаваш уиски /само 1 чаша/ и се разкарваш по хавлия. Клубът с басейн, джакузи и кабинки за секс с дупки по стените, за да се гледа, телевизори с порно по стените.
Нашите първо се стъписали, но бързо се съвзели. Единият отишъл до 1 стена с дупки и си го прекарал през дупката. Замисълът е от другата страна някой да го поеме орално, но изчакал няколко минути и не "усетил" нищо и го извадил.
Тук аз го попитах:"Ти сигурен ли си, че се показал от другата страна, може да не са те забелязали? :) Нямаше ли звънец да звънеш? А и като ти знам късмета, сигурно си отишъл в почивката:)))"
Имало 1 дядо разпънат на кръст, гол и чакал нещо.... примерно, но и той нямал късмет. В джакузито момче и момиче правили секс, пак един нашенец нагазил вътре, погледал ги малко, но не му обърнали внимание.
Накрая обобщиха, че възрастовата граница била висока като цяло, мъжете били в повече и историята им така свършва.
Аз им казах, че ако има нещо, което не трябва да казват, трябва да го кажат и всичко, което става във Франция си остава във Франция. :)))

Тогава още не бях на ясно каква кола ще имам и отказах офертата им с думите:"Първо е колата, за да стигна до забавленията. "
Във форума на Ситроен за модела Саксо ми хареса 1 изказване:"Саксото е за хора с будистко спокойствие". Е, аз го нямам, но не е лошо да се "накажа" с бавна и малка кола :), и въпреки това преди дни ме спряха полицай за превишена скорост :))).
-Добър ден-каза човека с униформата
-Добър ден.
-Вашето свидетелсво за управление, моля!
Подавам му бг книжката.
-Говорите ли френски?
-Да
-Ла карт грис / талона / ако обичате. Пили ли сте алкохол днес?
-Не, само сок от ябълки по обяд....
... и вече апарата за пробата беше пред лицето ми. Погледнах откъде се появи втория, като индианци изникват-беше жена. С очила, косата на опашка прекарана през шапката....
-Господине, духайте силно и непрекъснато!
Прозвуча ми еротично, а и добави:
-Още, още!
Викам си, тази ще е някоя палавница. Погледна данните и каза:
-Зеро, зеро.
-Спазвайте ограниченията, приятен ден!
Върнаха ми документите. Размина ми се, скоростта не беше фрапираща.
Потеглих и ми стана смешно, може ли с най-слабия двигател на Ситроен да ме спрат за превишена скорост.
По принцип глобата започва от 90 € и 1, или 2 точки от талона. За каране без колан 3 т. Френските точки са само 7, или май бяха 9 в талона и ти взимат книжката за 3 години като свършат. След това може да караш кола, но само едни малки, специални, развиващи до 60 км и са двуместни-нямаш право на магистрали и ако си купиш кутийка кола, трябва да я изпиеш преди да се качиш-няма място за нея-хипотетично казано. Доста "грешници" виждам да си джъткат така.

Този, който си го "муши" по дупките са го хванали в издънка. Една сутрин правил "ръкоблудстване" в леглото, но си светил с фенерче. Това много ме озадачи, защо е използвал фенерче? Може би го вижда 3D така.... Ще го питам, но само го чакам да ми каже нещо навъпреки. Направо ще му кажа:"Хайде, взимай си фенерчето и влизай в леглото! Време е за "игри"!
Между другото, дни по-късно го видях с фенерчето в ръка и ме върна на случката. :)
-Къде ще светиш с това?
-Така си го нося.
-Я светни!
Светлината една нещастна, едвам миждука.
-Май много го използваш. Батериите да смениш! Иначе няма да ти върши работа, на тъмно не се вижда, трябва да опипваш-леко го плъзнах.
След това се срещнах с двамата от неговата стая и ги предупредих:"Видите ли светлина по тъмно, не гледайте, завийте се през глава-опасно е и се молете да свърши бързо! "

Валентин, тя е една луда черна жена.... Много се омотва в лъжи и изкача с Мадагаскарски номера, но са много елементарни и ги улавям още в зародиш. Няма си напредстава, че имам тренинг с нашите Бг момичета, който са направо висш пилотаж пред нейните. :)
Първо била 1 път омъжена, след това се оказа, че имало и 2 път.
-Ти май обичаш да "ходиш" на сватби? Кога ще се женим, да преживееш и трета?
-За теб никога!
-Нямаш ли нужда от мъж... от секс?
-Аз секс правя само с Господ.... /нали Ви казвам, че е откачена :))) /
-Искам да кажеш изречението:"О, Господи"!
И тя:
-О, Господи.
Аз отговарям:
-Да, Валентин, какво да направя за теб?
Тук се усети и ме подгони...
Така с нея, постоянно майтапи. Твърди, че съм луд, ама и тя е луда, и затова й казвам, че като се вземем ще имаме луди деца-отпред бели, отзад черни, ще сме ебати лудото семейство... ще носим бели дрехи, в бели стаи, и ще се зобим с хапове по разписание.

https://www. youtube. com/watch? v=S1B2lUbPKwA&feature=youtube_gdata_player

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: fbace55258
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Супер. :))

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 29bfb616eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Леле човече, почваш да ме притесняваш. Няма ли секс за теб? Само майтапи, а, с тия черни перли...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c18a30c966
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Любимият ми автор! Човек, ти трябва да издадеш книга, просто толкова увлекателно пишеш, че всичко прочитам на един дъх. Ах, само какви образи сме ние, българите в чужбина :D... Нямам търпение да прочета следващата история, уникален си!!!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1216511633
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Има неща, за които никога няма да си дам обяснение и едното примерно е свързано с колегата, според който българския е по-говорим от китайски мандарин, хинди и английски взети заедно.
Значи направих си кафе в пластмасова чаша и излизам на двора. Гледам го, че търси нещо в телефона. Вдигат от другата страна и той:
-Ало, Медисън, аз съм. Ко праиш?
Не е необходимо да напомням, че си говори на български. Майка й е американка, а тя е омъжена.
Само това ми беше достатъчно да чуя и си хвърлих кафето, и влезнах вътре. Сетих се, че не съм отпил от кафето и пак започнах да си правя. С удоволствие използвам пластмасови чаши и ги дупча с цигари, защото мойте от къщата ги мият и използват отново. Някой хора се вкарват в такава икономичност, че стават смешни. А и тук, с тях се сблъсках с най-голямата дребнавост, несрещана до сега в моя живот.
Тръгват си няколко за Бг, идва един и ми казва:
-Имам 2 пресни млека, искаш ли да ти дам едното?
-Ти си добър христянин, момче младо, ще го взема.
-Ама трябва да ми го платиш! Купил съм го за 0. 76, давам ти го за 0. 55.
Аз го погледнах, погледнах и млякото и....
-Пия само от 3. 2% нагоре, а и си загубих и работата от млякото...
Вечерта ми предложи нова сделка: 2 пресни и олио бутилка /леко употребявано/ на цената за 2 пресни....
Давам пример как всичко става бизнес и гледат да възвърнат някаква сума при заминаването-страшно е :))

Направих си второ кафе и пак навън. Разговорът свършваше. Отивам до него и му казвам:
-Непристойно е да се обаждаш на омъжена жена в неделя следобяд.
-Що ве?
Все едно се върнах във времето и случката с търсенето на френските думи в големия речник, също и този чакаше отговор.

В Интерспорт имаше намаление и двамата от стаята ми си купили маратонки. Една седмица по-късно единия с новите маратонки отиват пак в магазина. Когато се върнаха разказаха как са ги набедили за крадци и идвала полиция, проверявали и колата им. Твърдяли, че маратонките са обути в магазина и са направили опит за излизане. Номерът, който носи е доста висок и твърди, че били последните. Това ми повдигна настроението за търсене на справедливост и на другият ден отиваме в магазина тримата, с касовата бележка.
Влизаме вътре и на касите се спогледаха... Дойде управителя. Започнах първи:"Познавате това момче от вчера, той е мой колега и се чуства много обиден, и разстроен, че е набеден за крадец. Снощи не е спал. Купил си е маратонки от Вас, оставил е пари във Вашия магазин, идва отново да остави пари, защото намира Вашите стоки за добри и хубави, а Вие го обвинявате за крадец. Той е купил последния най-голям номер и ако правихте справка с продажбата им...
Тук ме прекъсна и каза, че в такива моменти подават веднага сигнал до полицията/идвала до минута/, нямало време за справки, действали веднага, не правили тяхно разследване, защото имало опасност от непредсказуеми действия, и агресия. Извини се, че така се е получило, но се грижил за магазина. Имали проблеми преди с черни и араби, сега предимно с хора от Източна Европа. Гледал записи от камерите, имали странно поведение, обикаляли 20мин, оглеждали се, няколко пъти се връщали на маратонките....
Тук вече му повярвах, разбрах, че отново / за таблета в Клермон Феран / защитавам кауза, която е обречена. За втори път ме подвеждат с версия, която не съответства на действителността-благодарение на наши момчета, които се правят на "жертви".
Накрая управителя каза:"Кажете им, когато дойдат отново да не се държат така"!
Излизаме навън и ги питам:
-Защо сте се оглеждали вътре?
-Имаше много путки, една ми се усмихна....
-И какво като ти се е усмихнала, какво ще направиш като не знаеш език. Ти не си на плаж, или дискотека да се заглеждаш. Искаш маратонки, отиваш при маратонките и гледаш маратонките, ако гледаш путките ще направиш грешен избор с маратонките. Не съм го казал, но пак повтарям-жената е единствената жертва, която дебне своя ловец. Ако го разбереш това изречение ще ти стане ясно, че ти самия си жертва.

Същият / т. н. "крадец" /се влюби във виетнамка. Разбират се някак. Кани я на вечеря при нас. Чуди се какво да й готвим. Аз предложих 3 котки, които са отвън, защото нямаме кучета. Ще ги снимаме първо, защото са различни цветове, за да й дадем избор коя да готвим. Снимките ще ги направим с 10. 1' таблет, да изглеждат по-големи, и да й изглежда като електронно меню.
Тя пиела само мляко :), ами ще вземем с различна масленост от 0. 5% до макс., ще наредим кутиите пред нея и ще ми е интересно към коя ще посегне.
Щом се налага ще ядем котка с мляко. Стана ми смешно, като му казах, че трябва да я преспива с неговата "залагалка". Накарах го да си представи как "я" / го / хванала с двете малки виетнамски ръчички... и завърших, че така ще му изглежда по-голям, и той се усмихна доволно.

Една неделя бях решил да си полегна, защото валеше и вече се пренасях в царството на сънищата, когато ме събудиха. Причината катастрофа. Питам къде са, те отговарят:"На пътя от Сен Мало към нас". Навигацията показва 3 маршрута до Сен Мало. Обаждам се, за да намалят мащаба на тяхната навигация и да ми кажат кое е последното село през което са минали, за да настроя моята. Страшно е, когато са неориентирани-казаха селото пред тях. Изтръпнах, стори ми се, че "онзи от Уелс" е тук... Добре, че знам, че пътуващите са от "икономистите" и няма начин да не са избрали най-късия път, който минава през всичките възможни села. Лъжат се, че е по-иконимично, а и в случая и катастрофално.
Тръгвам с 7 местна кола, защото са 5. На лобното място на тяхната кола имаше 2 линейки, 2 пожарни, 2 полицейски коли. Отделно от двете страни на пътя 2 оранжеви ванчета със светлинни табла на покрива изписваха "Внимание инцидент". Цялата отсечка беше с отразяващи конуси маркирана, което предизвика асоциация на писта-за малко и да се засиля




Появи се и дапанажа / за вдигането на 2 коли, който бяха в двете канавки. По принцип реагират много бързо, сигурно дебнат зад храстите и изкачат веднага.
Излизам от колата, поглеждам към първата линейка и наше момче ми маха оттам.
-Кажи им да ме пуснат, че ми се пуши!
Бяха се изправили 3-ма с червени екипи и попитаха дали има болки в главата, врата, корема. Отбелязваха на лист с човешко тяло.
-Нищо нямам, бягай да ставам!
Подписа се на листа, и тръгна с пружинираща походка-ходи на пръсти. Екипът ме погледна, но им казах, че така си ходи по принцип и те се успокоиха.
Дойде 1 полицай и каза, че трябва да тръгнем с пътната помощ да попълним полиците от застраховките. Изгледахме как натовариха колите и тръгнахме. За няма и 10 км искаха по 194. 95€ от двете коли за услугата. Било неделя и тарифата била по-висока. Така запомних, че в неделя не е препоръчително да се блъска човек.
По едно време се запитах защо съм там? Един обясняваше на "филмов английски"как се е случило. Твърди, че го научил от гледане на филми, втори разиграваше сцената с две ръце / показващи 2 коли / и издаваше звучи на спирачки, форсиран двигател, и накрая зрелищно показа как се получил удара. Даже и мен впечетли, повече ми напомняше на галактическа експлозия, отколкото на сблъсък на коли. Става за озвучаване на филми.
След 2 дни ме помоли да отидем до застрохователната компания / Алианц / да пуска жалба за щета. Не знам кой му даде този съвет, но това не е наша работа. Плати ми отсъствието от работата, а щом плащат отивам навсякъде. Също като в "Ловци на духове 1" на интервю за работа:
-Вярвате ли в духове, призраци и всякакви паранормални явления?
-Ако плащате добре ще повярвам във всичко. :)
В Алианц "не могат" да ме разберат какво искаме. Чуствах се като тъпанар, но да правиш услуга на човек, който си знае своето и взима съвети от най-различни.... просто си е излагация.
Казаха ни, че това е работа между компаниите, ще дойде оценител от международния отдел на Алианц в Париж на оглед-вече над 30 дни нищо.

Може би се превърнах в д-р Франкенщайн и създадох "чудовище". Онази тиха женица започна да се променя. Даже 2 пъти ме пляска по задника. Казах й да се въздържа, защото мъжат й ще я обеси на първото дърво в дясно след селото, посока гората.
Вече с интерес слушаше глупостите ми. Когато си тръгваше я предупредих, че не искам да я чета в криминалната хроника на Бг. Наскоро ми се обади и каза, че й липсваме, и ни сънувала.

Имам нова колежка-тайландка-Nimphaporn се зове и аз веднага си го преведох като "порнонимфа". Няколко пъти й гледах името, защото мислих, че е игра на очите ми и нареждат буквите спрямо мойте мисли, но нямаше грешка. Ало, Бангкок, много странно име имаш. Даже и под ъгъл да се гледа-така е. Идва с едно моторче на работа. Не се спира и в дъжд, и вятър. Нашарена е с татуси-дракони-рамене, крака, гръб, корем. Има и по-надолу, но не показва. Последната си направи на врата преди седмица.
Преди 2 съботи им беше тяхната Нова година-2566 г. май каза. Викам й:Ти си много напред във времето нещо". Направо момиче от бъдещето.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fbace55258
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Караш ме да се смея много!! Продължавай напред! :))

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d384b1abde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Така ми се искаше земята да се разтвори и да скоча, защото...
Бяхме в Динан, беше почивен ден, имаше слънце и реших да закарам няколко да видят живи динанци-нали, жители на Динан. Просто екскурзия.
В централната част, голямо кръстовище, 2 заведения пълни с хора на масите отвън и ние с посока към тях да пием кафе.
Последният от нас, за да ни настигне пресича улицата там където има нужда-без пешеходна пътека... и тогава...
Минаваща полицейска кола спира. Излиза единият полицай, хваща го за ръка, върна го откъдето е пресякъл, продължиха по тротоара, стигнаха до пешеходна пътека и преминаха по нея. Чак тогава си пуснаха ръцете. Качи се в колата и потегли.
Обърнах се към заведенията, всички гледаха и се смееха. Вече ме наближаваше и му казах:"Не се спирай при мен, че ще помислят, че сме заедно. "
Изглеждаше смешно и трагично.
Може да се добави следното:
Когато си умрял не знаеш, че си умрял и не ти е мъчно, но на близките ти им е мъчно-същото е когато си тъп.
-Какво стана, ве? -пипитах след това.
-А нищо, помогна ми да премина.

Ще дам пример и за подарък. :)

Колега, който си ходи до Бг се връща и носи подарък за неговата любимка-работят заедно и излизаха няколко пъти на кино, Макдоналд'с и така.... Имаха връзка, той си я обича, тя не, а и тя не е българка.
За този Макдоналд'с ми ставаше напрегнато, защото тя си е пълничка, което предполага леко по-увеличен апетит към хранителни продукти и го предупредих, че е възможно да лапне 3-4 менюта.... да го приготвя психически за плащането.
Преди да се върне той, тя ме пита:
-Имате ли магазини на Луи Витон, чантите?
-А ти няма откъде да знаеш, но у нас учиничките ги използват да ходят на училище с тях.
-Добре, ще си поръчам чанта. Пита ме какво искам за подарък.
А той когато се върна ме потърси, за да ми съобщи какво е взел...

Малка кутийка Саламурено сирене и 2 вафли Хипер

О, небеса свещенни, защо винаги има луди около мен?
Като се замисля никога не съм бил толкова изненадан, а и вече писах за умрялия.... да не се повтарям.
-В никакъв случай да не си й го дал! Сиренето ще отвори кутията от главата ти, а вафлите ще ти влезнат в задника ти, като втората ще я счупи по-средата. А те са Хипер и ще е болезнено.
Значи той не ме послуша и се видяха само още 1 път, като си върна продуктите.... непокътнати. :)
"Хайде отивай за вино и да си хапнем сиренце, за да може да преглъщаме. Ти ще пиеш от бутилката и да забравиш деня в който си взел това умопомрачително решение за този шибан подарък".

Тайната за фенерчето е разгадана. Финтирах го, че в малките часове движеща светлина се улавя от неговия прозорец....
-Исках да го видя на стената-ми каза той.
-Искаш да кажеш, че си го прожектираш на стената? Аве теб не трябва и на кино да те пускат да ходиш. Ами ако го покажеш и на големия екран, нали ще избягат кинопосетителите. Да не искаш да докараш всички служби при нас и да ме събудят потъмно?
-Какви служби?
-Гледай сега, ще вземе да мине отвън някой скромен французин и като види на стената твоята извратена продукция, мислиш ли, че ще разбере какво е това? Ще се обади на полиция, военни, най-различни биолози, НАСА и Дискавъри ченъл. Ще вярва, че е извънземно в стаята и тогава събудят ли ме преди алармата ще ти отрежа 2-те шантави ръчички, а с фенерчето ще те налагам по простата ти глава.

Трябва да се обадя в офиса и да предложа психотест задължително-защото ТЕ са около мен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 19 дни
hash: fbace55258
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Великолепни неща разказваш.

 
  ...
преди: 11 години, 18 дни
hash: fbace55258
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ще кажеш ли с коя агенция кандидатстваш за работа?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker