Срамувам се от тези статии - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Срамувам се от тези статии
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3289 пъти
Живея в Германия. До скоро с гордост казвах, че съм от България, но напоследък... не. Всеки ден вече тук има статии с грозни картини от България. По телевизията често има предавания за нас българите. Работя в едно кафене и всеки ден идват хора, който недоволстват от българското присъствие тук -видели българи да спят в изоставена къща тук.
Днешната статия е повече от ужасна-снимано е мръсно дете на около 5 годинки, което рови из боклуци.. и от долу с големи букви пише „в България„. Днес поне 10 пъти ми зададоха въпроса-така ли живеем в нашата страна. Не знам как да обяснявам и да се оправдавам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: e15e404fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Споко, просто предъвкват темата от Англия, защото идват избори. След изборите ще се успокоят, а и няма какво да се лъжем - новите българи, които идват в Германия са по-скоро леш - преди ходеха хората да учат или да работят в стоителството за някои месец, сега всичко се е юрнало в „обетованата земя“. Преди тези същите ходеха да берат ягоди в Гърция и Испания, но откакто фалираха тези страни... а и Франция взе да чисти нашите цигани и евангелистката църква в Германия ги прибира. Да си ги гледат. Аз следя немските медии и се подхилквам, до някъде са си прави хората. С нетърпение чакам Януари 2014 г., за да се поизчисти малко България. Немците са богата държава - да си ги гледат тези - да преди всичко цигани, но не само. Такива българи има в гетата и малките населени места вече в Германия, че видимо се изчистват нашите големи градове от куцото и сакатото, а и „испанците“ и „гърците“ си търсят нова родина - Германия е интересна. Честито, Авторке - след няколко месеца като тръгне кервана ще стане по-зле. От друга страна ще минат изборите, а и може още някой да взриви нещо някъде и темата става неинтересна.
Когато обаче нищо не се случва, нашите цигани (българи и румънци) и разни друго субекти от страната ни (етнически турци и да - българи) стават интересни за жълтата преса.
Стига чети Билд, ами вземи да четеш Die Zeit или някой друг нормален вестник, където можеш действително да научиш нещо интересно. Не слушай и пенсионерите, какви глупости коментират - направили са си и своя партия тези ненормалници, която иска да изкара не само нас, но и гърци и така нататък от ЕС
-)))
Не ги взимай насериозно - СВОБОДНА РЕЧ и ДЕМОКРАЦИЯ. Всеки има право на мнение. Ти си казвам, че си българка, ако си качествен човек, хората ще те оценят - ако ли не - просто ще потвърдиш предубежденията. Голяма работа - за хорското мнение ли живееш?
П.П. Иначе медиите не лъжат, просто избират по-интересното. Нормалните емигранти не са интересни, интересни са другите - гледайте предаването на Карбовски, и у нас има достатачно останали подобни хора. Четох дори, че в Холандия взимат децата на българите (етнически такива), защото не са ги гледали. Ами нормално - отиваш в друга държава и искаш да си живееш като у нас. На Запад е забранено да си оставяш децата под 18 г. без наблюдение - съседите веднага се обаждат на властите. Така е по закон - за деца над 14-16 г. не гледат много, но нашите са свикнали да оставят деца на по 7-8 годинки сами. Ами сори - такива ги събират социалните, няма измъкване.
Надушили властите, че българите не си гледат децата по техните закони и масово проверяване - не си се регистрирал адресно - хайдеее...търсят всякаква причина да ти вземат децата (без майтап - гледат ти и хладилник, жилище, всичко), за да ги спасят от теб, защото нравите на повечето емигранти действително не се вписват там и всеки нормален човек мисли, че прави услуга на децата ти, ако намери причина да ти ги вземе!!!
Някакви нашенци на работа, оставили децата сами и само гледай - взели са им ги и не им ги връщат. Нищо чудно да им вземат и родителските права и да ги дадат на приемни семейства да ги гледат. И са прави хората - при тях децата ще имат по-добър шанс. Който отива в чужбина нека се напасва на правилата там и няма проблем. Медиите винаги ще си говорят, гледайте вие да не сте в нарушение, че не правят изключения - задвижи ли се машината - КРАЙ, а като българи сте си под генерално подозрение! ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО.
Добре дошли на Запад!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8b4756b362
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Живея в малък град в Германия, но се оказа, че българите тук са много вече. В съседния град има една циганска фамилия -100 човека са и живеят на социални помощи-къща, мебели, пари всичко от социала... и всяка вечер купони до зори. Е затова ни гонят. Не нормално немеца да работи и да плаща данъци по 45 години за държавата си и да дойдат катуните от Бг и да вземат помощи без да са направили нищо за страната им. Как после да кажа с гордо вдигната глава „Аз съм българин! -бял човек„

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9f62af5181
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Продължавай да си горда, че си българка и не се обяснявай и оправдвай. Покажи им, че има и друга класа българи. А иначе геманците винаги недоволстват, колкото са по-ниско социално, толкова повече. Не знам къде е публикувана тази снимка, но ако е в "Bild", съвсем не се засягай. № 1 е прав, това не е сериозен весник.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: bd1d02fcd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много българи казват, че са гърци, сърби или хървати в чужбина, по-престижно е.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 40ac92fbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Знам каква е тази гордост, за която говориш. Виждал съм и други като теб. "Аз съм от България, но сега съм тук и ми е добре! " Не знам какъв е живота ти, но едва ли си била чак толкова закъсала, че да те оправдае човек за бягството. Спокойно, нашенският манталитет си казва думата! Сега ти е неприятно, защото си на хората в устата като българка. "Какво ще кажат другите за мен? " Представяш си как останалите рисуват картини в главите си, в които ровиш из кофите, нали? След време ще забравят темата и ти ще можеш гордо да крачиш по немската земя без да те е срам, че те гледат с подигравка и те броят за поредния беглец, когото да използват, докато могат. Защо мислиш, че е този рев сега? Защото ги е яд, че циганите използват тях, а не обратното. Но ако не си като циганите ни, значи нямаш проблем! Германия се гордее, че си там. И ще се гордее, докато й станеш неудобна. След това ще й е все едно къде се намираш, а в предизборните кампании ще се включват обещания за изселване на хората като теб. Защото Германия е и ще си остане родина на немците и мисли за тях, а не за чужденците. Животът е прекрасен, нали?

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3797d1f9c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пишат и говорят тези работи, защото им изнася да не знаят границата между цигани и българи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e60b46f8ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Те много добре знаят какво е "gipsy" /джипси/, много добре всеки немски гражданин знае. Знаят, виждат и сравняват теб и тях, и бъди сигурна виждат разликата, но се базикат с теб и ти се хващаш. Точно европейците забраниха, на българските правителства да събарят ромски постройки. Точно европа дава пари за ромите, да си стоят в бг, за да им отпуснат помощи в бг не трябва, да са напускали страната през последната 1 година, това е едно от условията за помощи в бг.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 27bf47f0e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не мисля, че трябва да се срамуваш заради събитията, които стават тук, защото не си виновен. Чужденците доста се вживяват в ролята на "как е възможно това", като се има на предвид, че там постоянно има някакви побоища и стрелби на пътя... В България за щастие тези неща са рядкост. Нито някой е тръгнал по у-щата и на пътя да убива безброй души, нито сме в война... Всичко е наред, като изключим простите хора, които живеят тук и мафията, която ни управлява.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4b54d54095
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Към номер 4. Глупости на тракалета. Аз може и да не съм много горд от факта, че съм българин, но никога няма да кажа че съм нещо което не съм. За кво, за престиж пффф!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 00d3095a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много ясно им обясняваш, че това са цигани и повечето хора в България нямат нищо общо с тях като манталитет и стил на живот.
И по този повод да ти разкажа една истинска случка. Баща ми е в комадировка в Италия, преди 15-тина години. Посрещат го колегите му, обаче не обръщат внимание, че е от България и съвсем откровенно почват да комнтират някакви "тъмни балкански субекти", които явно са се мотаели по улиците. Баща ми каза, че си били чисти цигани, но все пак той умрял от срам и им казал, че е от България. Разбира се извинили му се, но били крайно очудени, че хората в България не са мургави, баща ми е светъл с тъмно руса коса. Та, просто хората там, предполагам и в Германия, не правят разлика между българи и цигани и за тях всеки имащ български паспорт е българин. За да не те е срам, обясни им разликата. А иначе в цялата тази история има и доста пропаганда с цел извличане на политически дивиденти. Нали виждаш какво става и в Англия. Плащат хората все едно ние сме някакви извънземни чудовища и канибали. И всичко това с цел някой да стигне до Парламента.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 89976062ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Цялата тази черна пропаганда е, за да настроят хорта срещу румънци и българи, тъй като от първи Януари ще им е разрешено законно да работят там. По този начин се опитват да изместят вниманието от истинските им проблеми. Цялата тази простотия се започна от Англия и всеки знае че те са ненадминати майстори в циганските номера.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker