Младежка помощ съгласно закона за социалните помощи в Германия –Помощ за възпитание в дом или друга подобна форма за живеене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121198)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Младежка помощ съгласно закона за социалните помощи в Германия –Помощ за възпитание в дом или друга подобна форма за живеене
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2221 пъти
Здравейте, племенникът 15 г. с бившата ми снаха ( българи ) живеят от 10 години с Германия. Брат ми като родител баща получи следното писмо от социална служба в Германия преди 4 дни, нужна ми е спешна консултация :
" Гарантиране на помощи съгласно закона за социалната помощ, осма книга( деца и младежи) за... , роден на.... г.

Ние гарантираме от... г. за Вашето горе посочено дете постоянно младежка помощ съгласно закона за социалните помощи:
Х –Помощ за възпитание в дом или друга подобна форма за живеене( параграф 34 от закона за социалните помощи), включително и разходите за издръжка ( препитание). В момента дневните разходи, без страничните такива) възлизат на 246, 57 евро.
Основание за гарантирането на помощ за възпитание, помощ за присъединяване и грижи за млади пълнолетни е план за помощ съгласно пар. 36 от закона за социалните помощи.

Съгласно параграф 91 ffот закона за социалните помощидетето, младежа или младият пълнолетен и неговите родители трябва да помагат за разходите на посоченият младеж. Привличането към разходите на плащанията се извършва посредством попределяне на вноска, която зависи от доходите. Двамата родители не се определят като едно лице, всеки родител се определя отделно.

Това задължение за покриване на разходите съществува и тогава, когато сте задължен да извършвате плащания за детето си в брой, т. е. издръжка, която вие плащате доброволно или сте осъден да я плащате или пък сте постигнали споразумение.
За този случай обръщаме изключително внимание на това, че нито гарантираната младежка помощ, така също и повдигането на приноса към разходите няма да окажат въздействие върху вашето задължение за издръжка на детето, така че това ваше задължение няма да бъде намаленонито ще отпадне. ( параграф 10, абзац 2 от от закона за социалните помощи), тъй като посредством гарантираната младежка помощ се подсигурява и прехраната на детето. Ако вие сте изплащал издръжка на детето Ви препоръчваме да влезете в контакт с другият родител или с лицето, което получава издръжката. Желателно е да си изясните дали и доколко сте задължен да плащате издръжка и ако се наложи да се споразумеете за промяна на сумата за издръжка. Така ще избегнете наред с плащането на вашето задължение за принос към разходите и плащането на другата издръжка в пълен размер.
Това писмо ни дава правото да повдигнем искане за плащане на принос към издръжката от датата на неговото получаване. ( пар. 92, абзац 3 от закона за социалните помощи) Обръщаме ви внимание на това, че сумите, които плащате след получаването на нашето писмо няма да бъдат взети в предвидпри изчисляване на размерана вашият принос към разходите. Независимо от това имаме молбата към Вас да ни информирате докога сте плащал такива издръжки.
Размера на вашият принос към разходите ще зависи от вашите лични и икономически показатели.




За да можем да установим до каква степен са Ви възможностите за плащане на принос към разходитеВи молим да попълните приложеният формуляр и да ни го изпратите в срок от 14 дни.
Приложете документи за Вашите приходи и вашето имущество, вашите месечни служебни разходи, вашите плащания към обществени и частни застраховки( осигуровки), както и месечните ви разходи ( издръжки, които плащате на други лица извън вашето домакинство, например деца, които не живеят при вас или плащания за бивша съпруга, други задължения, които имате.
Няма да можем да се съобразим с разходи и плащания, за които не сте приложил документ.
Вашето задължение за подаване на информация е съгласно пар. 97 а от закона за социалните помощи.
Ако вие получавате детските месечни надбавки за дете/деца сте задължен да изплащате принос към разходите в размера на детските пари.
Моля да ни информирате при промяна на адреса.
С приятелски поздрави "
Следва ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ РОДИТЕЛ за задължения към принос за разходи
Съгласнопар. 97 а от закона за социалните помощи Вие сте задължен да дадете информация. Можете да премълчите такава, ако Вие или някое от засегнатите лица са в съдебно производство. "
Това е превод на писмото. Въпросът ми е какво би следвало от тук нататък? Ще внеса малко уточнения, детето беше с частно училище, но поради понижаване на успеха и не добро поведение го изключиха и е настанен в дом, какъв точно, нямам информация. Майката не дава информация, живее с германец. И сега се получи това писмо. Въпроса ми е следния - Закона за социални помощи в Германия определя като задължение ли подвигнатото искане за плащане на принос към издръжката. Това писмо е с препоръчителен характер или задължителен? Доколко закона за соц. помощи там, може да задължи родител в БГ да прави това? - " Вашето задължение за подаване на информация е съгласно пар. 97 а от закона за социалните помощи. "

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker