В коя държава е по добре да емигрирам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

В коя държава е по добре да емигрирам?
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 8247 пъти
Здравейте, до две, три години най много мисля да ходя да живея в някоя немско говореща държава, искам да видя различни хора с различно мислене, писна ми от тези българи, езика мога да го науча за няма и месец, проблема е, в коя немско говореща държава е най-добре да отида? къде са по-големи възможностите? Германия, Австрия или Швейцария (за Швейцария може и да ми потрябва някаква виза)?
Как се различават хората в тези три държави? до колко години седене мога да получа гражданство? каква е възможността за развитие? какво е мисленето на хората(това горе долу го знам, но до каква степен се различават)?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: b344258f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така, аз уча немски от доста години ( няма да кажа колко точно ) и още не го знам добре - немският не ти е английски. За Германия мога да ти кажа, че хората са уж учтиви, но не можеш да си намериш, или поне е много трудно да си намериш близки приятели като тук. Те странят малко от хората и нямат близки отношения с тях. Гражданство можеш да получиш след като 8 години си живял и плащал данъци в Германия. Другият начин да получиш немско гражданство е да се ожениш за германка и тогава можеш да получиш след 3 години брак. И в двата случая, за да получиш гражданство, не трябва да си извършвал престъпление от общ характер ( преследващо се от прокуратурата).
За Щвейцария мога да кажа само, че там се говори доста извратена форма на немския - почти нищо няма да разбираш като отидеш там, дори да знаеш езика перфектно.

палачинка :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3368356c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз ти предлагам да заминеш за Англия, защото езикът е лесен, заплащането е добро, хората са добри и учтиви, там е хубаво.
Англия е правилното решение. :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fcc4c11cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   "езика мога да го науча за няма и месец"

Мислех да коментирам по същество, но след като прочетох това твърдение, май няма смисъл.

Авторе, струва ми се, че имаш краино нереална представа за нещата от живота. Да ти се дават съвети на този етап е безмислено - щом си си го наумил, иди наистина и поживей в друга държава и после ще разкажеш, как се учи език за месец, каква работа се намира без език, как се намира квартира и как се получава за няколко години гражданство.

Не си споменал възрастта си, ако става въпрос да заминеш, за да учиш, то в този случай - да, ще ти бъде по-лесно да се интегрираш и да научиш добре езика, както и след завършването да намериш квалифицирана работа.

В противен случай имаш шанс само ако си квалифициран специалист в някоя от областите, в която има недостиг на кадри в съответната страна - но пак ще трябва да инвестираш и време и средства в изучаване на езика.

При всички случаи си приготви спестявания, от които евентуално да можеш да се издържаш в продължение на поне няколко месеца и профилактично не си затваряй всички врати за връщане в бг.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 73fd3a5e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От тези 3 държави бих избрал Швейцария и в никакъв случай Германия. Стандарта на Швейцария и Австрия е най-висок. Дори Цюрих и Виена винаги са на първите 2 места по качество на живот в света от доста години насам. Обаче за Швейцария наистина въпроса с работата е малко по-сложен от гл. т. на разрешителното. Имам съученик в Женева и му костваше доста време, докато успее да си издейства разрешително. Добре че баща му е там, та го издържаше, докато си оправи нещата, но му отне почти година. Преди беще по-лесно, но сега стегнаха режима за българи.

Така че за теб сякаш Виена ще е най-добрия вариант. Градът е изключително уреден, работа има, заплащането е добро и позволява добър стандарт. Имам там 4-5 приятели, които заминаха направо със семействата си. Работят неквалифицирана работа, но пак си живеят сносно. А те не са някакви самохвалковци, скромни са. Естествено ако купонясваш нон стоп и харчиш за глупости никъде няма да ти стигат.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9514d2d6f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Хаха можел да научи езика за няма и месец хахаха желая ти успех

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e801bda996
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Aми aз можех дa ти дaм информaция и зa трите държaви, но ти щом ще учиш немски зa нямa и месец :-))), ще си вундеркинд някaкъв, тa мисля, че нямa смисъл. Толковa интелигентен човек, кaкво ли бих моглa aз дa му кaжa.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 496f2bbfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отивай, те само тебе чакат и са ти послали червен килим с цветя.
В Швейцария трудно ще припариш, за Австрия не знам, а в Германия по принцип търсят свежо месо за месомелачката, зависи каква професионална насоченост имаш. Всеки иска да вади мед, а не да го жилят. В един момент ще разбереш, че най-добре е след време да се върнеш обратно в БГ.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3a6de4496f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не съм казал, че съм някакъв вундеркинд, Немския ми е на ниво b1, бих искал да го кача още малко и да мога да го говоря флуидно, без да се замислям за това каква ще е следващата дума която ще изрека, извинявайте, ако съм казал нещо лошо.
Толкова ли се засегнахте от това което съм написал за България? добре извинявам се, трябваше малко да се съобразя. Не казвам, че ще ме посрещнат хората с отворени ръце, просто искам да пътувам малко из света и да си пробвам късмета. Не ми се седи цял живот в една държава, просто не ме свърта.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 07ebb4fc7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Немски за има няма месец да научиш е пълен абсурд. Да ти кажа, че не е английски. Не че и английският можеш да го научиш за толкова. Май наистина си вундеркинд... Вземи се приземи малко и си изясни възможностите за реализиране на намерението. Много четене и учене те чака, освен ако не желаеш да работиш каквото и да е и да общуваш с няколкостотин думи запас.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ce3c24529c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7, явно ти си от онези "любящи българи", които само казват
" българското е най-добро, а другите са некачествени".
Авторе, не искай съвет от сайтове, тъй като много разместват истината.
-Първо се ходи, после се вижда

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 549c5893e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   В България.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 86250e8079
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За Швейцария ти трябва виза и е почти невъзможно да я получи човек като теб.
За останалото - щом си задаваш такива въпроси, не си готов. Не знаеш нито език, нито нещо за културата на тези държави, нито че гражданство не ти трябва, защото като ЕС-гражданин и в Германия, и в Австрия не ти трябва гражданство!
Не се занимавай с емиграция. Неориентираните хора обикновено завършват на някоя нива и работят за 15 евро на ден за някой робовладелец. Поне у нас не плащаш наем, имаш достъп до здравната система и можеш да се изразяваш и оправяш при институции.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e2a17ebdcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   До 2: Англичаните не са добри и учтиви, а лицермерни. Пък и отношението им към българите е пределно ясно - не ни желаят в страната си. Ако авторът иска да ходи в страна, в която всекидневно ще слуша бълването помия по страната и народността му, нека ходи.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 43497357f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Швейцария , най ме кефи , защото се управлява чрез референдуми , неутрална е и збрани минаретата . Малко обаче е трудно с визите . Какво мислиш за Лихтенщаин ?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3a6de4496f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   За Лихтенщайн май пак се иска някаква виза, защото не са част от Европейскията Съюз... Може би наистина ще е по добре първо да пътувам там няколко пъти докато им свикна със средата, като гледам Австрия-Виена наистина е доста добър избор. А това, че не вярвате, че мога да си подобря езика драстично за месец си е ваша работа, има доста хора в Интернет, които са доказали, че говорят над 13 различни езика, а вие тука за един немски ме отписахте и си мислите, че се бъзикам. на мен езиците просто ми се отдават... Следващия път да си знам, като задавам въпрос да правя по-кратък, за да не се стига до такива небивалици и омрази.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e12cb562db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Четете или само пишете, човека си каза, че знае езика на В1, вие го нападате веднага. А защо не малко по-нагоре? Дания, Норвегия, Швеция? А относно приятелството - нима тука е някакво чисто и върховно? :) Поинтересувай се от изкуството на отделните страни. До голяма степен киното например показва страната. Например американските филми действието движи всичко, персонажа е на заден план. Европейското повече е насочено към личността. А какво е лошото, че иска да емигрира? Човек може да има десетки причини да смени страната. И аз съм избрал този път, макар и малко заобиколен. Просто не принадлежа тук. Начин на живот, мислене, вписване в околната среда. Успех! :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5146880d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Така, искам да помоля хора дето не са излизали от тая България и не са стъпвали в друга държава, или поне роднини нямат в друга държава да СПРАТ да коментират. Няма смисъл ;)
Значи, искам да ти кажа, че баща ми работи вече НАД 5 години в Германия, всяко лято и всяка зима аз съм при него. Живее и работи в Мюнхен. Ако си насочен към нещо с работа - само да ти кажа, че той работи като строител и взима 2000 евро (4000 лв. ) МИНИМАЛНО заплата на месец. Да не говорим, че руснаците взимат по 4000 ЕВРО, защото са руснаци. Дискриминацията си я има и там до някаква степен.
Да ви кажа, че немците ИЗОБЩО не са дружелюбни. Германия е възможно най-добрата страна за живеене от всичките, в които съм била. Ходила съм в 12 различни страни и Германия ми е направила най-добро впечатление. :)
И за доказателство, че хората са добри и не стават грабежи: веднъж баща ми стоял на една спирка и чакал един приятел да дойде да го вземе. От джоба на панталона му изпаднали 50 евро. Имало и други хора на спирката. След което той се прибира и се сеща, че тия пари са му били в джоба и казва на неговия приятел да отидат поне до спирката да ги потърсят, пък той му отвръща, че те може да са изхвърчали на някъде и утре като минат ще видят положението. На следващия ден се случва следното: баща ми отива на спирката и намира 50то евро на същото място, което е стоял, с едно камъче върху тях, за да не хвръкнат.
Да не говорим, че в България, ако видят 100 лв. ще ги вземеш и няма да разбереш какво е станало :) Същото се е случило с един негов приятел - пада му чантичката с документите от колата, след което на другия ден ги търси и ги намира на същия път от който са минали вчерашния ден, закачени на едно клонче на едно дърво :)
Немците са много дружелюбни, всички съседи на баща ми са добри, няма враждебности. :)
Тъпото е, че е на горе - долу 2 дни път с кола от България, и за да се прибереш е много тъпо, освен ако не си със самолет.
Не съм се интересувала от другите въпроси, които си задал, това е единственото, което мога да кажа.
Германия е много добра държава. Примерно аз в България получавах 50 лв. от социалните, когато баща ми работеше тук, а в Германия получавам по 250 евро (500 лв).
В Германия и заплатите са много добре - щом баща ми работи като строител и взема доста хубава заплата, можеш да имаш 1 на ум, ако имаш някаква по-особена специалност :)
Лек ден/ вечер.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 737d224a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Стига с тая емиграция. В другите страни имат по-висок стандарт, но са работили за това. След втората световна война Германия е била страшно разорена и обезкървена страна. И сега е най-силната в ЕС и в света. Как е станало това? Оределено, не с емиграция. Всеки си казва "един живот имам, не искам да го живея в бедната България". Желязна логика, но това е част от стремителния ни упадък. Лесно е да се опиташ да обираш трохите от чужда трапеза, но това ли е начина?!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3a6de4496f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   От автора към номер 16, Чул съм, че в Швеция, Норвегия и Дания е доста добре да се живее, но тепърва да уча език от който си нямам никакво понятие, то ще ми трябва поне 2-3 месеца за да науча основите на езика от някои от тези скандинавски държави, също така, ще трябва да хвърля един куп пари за частни учители. Докато на немския си му имам горе долу основите, за да го подобря него единствено само трябва да чета и да уча нови думи за да си обогатявам речника, също така говора се учи бързо, ако има с кого да говориш езика, но този лукс е малко трудно да си го позволя, затова другия вариант да им свикна с диалекта е да гледам доста немски филми.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3a6de4496f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Номер 18, не си прав, защото ние хората имаме един живот, аз не искам да се боря цял живот за да не постигна почти нищо, поне аз не искам да жертвам голяма част от младостта си в държава в която нямам шанс за развитие и натрупване на богатство без да стана някакъв крадец или измамник. Не искам да се боря за една кауза, която не си заслужава, 25 години изминаха а тази държава си остава най-мизерната в Европа. Не мисля да давам от живота си 25 години и да чакам изведнъж корупцията в България да се промени и да стигнем западните стандарти. Та забога, ГДП-то на глава от населението в България е такова в момента каквото е било на хората в Австрия през 60-те години на миналия век. Ако ме питаш мене бих ти казал, не мерси, не ми се живее още 60 години в мизерия и да се надявам напразно, че ще настигнем другите държави. Автора е питал съвсем различен въпрос, а ти го обръщаш на национализъм, ама национализма в България е само на думи, всеки говори кой колко корумпиран бил, това не било справедливо, онова не било, ама от тея големи националисти никой нищо не прави на дела...

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: dda0c17160
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Авторе, аз съм с немска гимназия и Б2 ниво преди да замина. Също мислех, че съвсем малко време и немскоговоряща среда ще са достатъчни, за да дръпна напред с езика. Ами, не е така - когато пристигнах в Германия ГОВОРИМО се оказа, че и Б1 не покривам, нищо че си знам граматиката. Има и огромна разлика между пасивен и активен речник. По различно е, когато се озовеш на място, особено ако езика пасивно е бил изучаван и не е ползван в реална или работна среда. Вече 10 месеца ходя на курсове почти ежедневно, в момента гоня C1 - това гълта и доста средства, но няма как. Има разбира се голям прогрес спрямо това, което беше в началото, но съм много далече от нивото, на което бих искала да се изразявам с лекота и темповете, с които напредвам, определено не са като при изучаването на английски.. наистина препоръчвам преди да се изнесеш трайно, да направиш една екскурзия в немскоговоряща страна за поне седмица, през което време да опиташ да комуникираш само на немски - пробвай през това време да се свържеш с институции, примерно банки и да разпиташ какво ти трябва за откриване на сметка или да звъниш по обяви за квартири или за работа, да разпитваш за доставки или услуги - просто се постави в ежедневни ситуации, за да можеш да прецениш реалистично, как ще се справяш в началото и да не дойде като шок.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 495190eb39
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   В момента най-перспективно е да се емигрира в югоизточна Азия, Виетнам и Япония. Европа УМИРА, младите в Европа масово емигрират за САЩ и Азия. Младите в Европа са предимно НЕ-европейци.

След посещение в Южна Корея съм абсолютно смаян от технологичното и социалното им развитие - няма нищо общо със старата и разрушена Европа.

Западна Европа е една илюзия, реално те нямат нищо от това, което имат в Азия.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 408bd7be9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Към Автора: Харесвам такива амбициозни хора,ако искаш мнението ми,бих ти казала че тук 85% от хората са негативно настроени,заради собствените си неуспехи.Много е важно от кого вземаш съвет и мнение.Аз съм в Швейцария от 3 години,женена съм о знам че ако не се ожениш,друг начин на практика засега почти няма или аз не съм чула.Аз съм за Австрия,Виена.Но в Шеейцария имаш право на престой 3 месеца в годината.Можеш да си вземеш вреченна квартира (Има хора,които отиват на почивка за месец два и си дават апартамента) и да огледаш на място нещата.( comparis.ch)сайт за имоти.Знам че в Австрия е мн по лесно за българи.Ако искаш да поживееш в чужбина,направи го,ще се обогатиш,дори и да не се устроиш както би искал.Информативно само за тук ти трябват поне 2500 мин франка на месец,(ако си само 3 мрсеца годишно)а ако живееш тук,поне 3500 мин.Ако те интересува друго ,д радост бих ти отговорила каквото знам.Успех и следвай мечтите си:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker