Германия ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Германия ?
преди: 9 години, 15 дни, прочетена 3651 пъти
Имам възможност да се преместя в Германия,
но чета че Германците са студени.
И като цяло не харесват никой.
Какво е вашето мнение и бихте ли останали трайно там?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 15 дни
hash: 6c0d261a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

1.   Германия или Гренландия - където и ще ходиш (особено в Германия) е важно да знаеш езика на ниво поне B2.
Премстването не ти е проблем - един куфар и Терминал 2 или централна Автогара, но СТАТИСТИЧЕСКИ ФАКТ - 2/3 от емигрантите се прибират в рамките на 1 година.
В момента дори повече българи се връщат, отколкото отиват в Германия!
Причините са прости - просто отиват с нереалистични надежди, без езикови познания, без работа и с голи обещания за помощ от хора, които самите те едвам свързват двата края.
Проблемът няма да са ти немците, защото ти няма начин да станеш част от немското общество, т. е. повечето българи дори не общуват с немци и не са им проблем (живеят си от работа пред Булсата, скайпето и салатката с ракийка), но проблемите ти ще бъдат изцяло битови.
Как да се регистрираш адресно (искат вече Нотариален акт или договор за наем на ТВОЕ ИМЕ), как да си намеря работа, как дори да напазарувам или да стигна от едно място до друго с градския транспорт.
Много хора говорят глупости по отношение на българските емигранти - какви лоши били, не помагали, но истината е по-жестока - 99% самите те едвам преживяват и помагат в началото с жилище поне, но нямат нито връзки, нито някакви позиции, за да ти намерят работа. Помагат с жилище и с институции, което е МНОГО голяма помощ, но ако ти самият нямаш никакви качества да си изкарваш там хляба как да ти помогнат бедните хорица?
В България изкарват големите джиСИЕМИ на договор и се пъчат с дрехи от разпродажби, разкази как били успяли, но реалността е, че едвам-едвам са събрали парици за почивка на Черноморието и живеят в социално жилище и работят за Мустафа за 5 евро на час НА ЧЕРНО (без осигуровки и права).

Има няколко стотин (НЕ ХИЛЯДИ) успели българи, но те са там отдавна (преди масовата циганизация и Сульо и Пульо тръгнал из ЕвропаТА), имат ОБРАЗОВАНИЕ и са се интегрирали. Тези българи изобщо не ги брой, защото НИКОГА няма да ги разбереш, че са такива и НИКОГА няма да се обадят, ако те чуят, че говориш на български в метрото да кажем, а по-скоро ще отвърнат С ПРАВО засрамени глави, че такава паплач се изсипала да петни името на България.
Тези българи ще ги видиш само по време на избори на опашката, но ти няма да отидеш и без това да се редиш там, защото ако го беше правил, сега щеше да имаш къде да живееш.

Отиди, но не си прави илюзии. Трябват ти езикови познания и ПРОФЕСИЯ, ЖЕЛАНИЕ ЗА РАБОТА, НАХЪСАНОСТ и МОТИВАЦИЯ, за да успееш където и да е било.
Ти ако ги имаше, нямаше така вяло да пишеш такава вяла тема - да отишъл ли той в Германия.
Сякаш немците дошли да го молят да им влезне в страната и да им загрозява пейзажа със задължителния анцуг с кожено яке от пазара.
Такива като теб с лопати да ги ринеш - мизерстващи в България, мизерници в Чужбина, но у нас поне си си в страната, при семейството и имаш някакви позиции (връзчици, приятели, жилище, уважение някакво), а на Запад си просто поредният боклук, който разваля пейзажа.

Какво мислят за теб немците ли?
Това, което ти мислиш за циганите - 1 към 1.

Но задължително отиди! Тогава просто ще оцениш колко много имаш в България, ще оцениш дори неща, които сега не забелязваш - храна, климат, природа, ПРИЯТЕЛИ, СЕМЕЙСТВО, начин на живот
Човек просто трябва да загуби нещо, за да го оцени.
Отивай задължитлено!!!!

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 9fe906e02b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1. Колко еднакви теми ще пускате?

2. Авторе, това, което си чел за немците на 100 % важи за нас българите.

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: cf0e900665
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   до 1

Човекът е написал точно 3 изречения, с които нищо конкретно не казва за себе си, а ти го изкара най-големия цървул. Може човека да е образован и да има предложение за добра работа по специалността и да говори перфектен немски, от къуде знаеш?

Защото аз никъде не прочетох да не говори немски и да няма професия и образование, нито да няма свястно предложение за работа.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 15 дни
hash: c353cf032e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   авторе, да беше написал малко повече инфо - възраст, професия, опит, език, какво ти предлага споменатата възможност (жилище, работа, заплата, условия), в каква ситуация си тук, имаш ли семейство и т. н., че да поразсъждаваме върху казуса.
от написаното какво очакваш: отговори с "да" или "не", да ги преброиш и да решиш :-) или да извадим кристалните топки и да ти кажем :-)
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 6c0d261a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   до 3

„Може човека да е образован и да има предложение за добра работа по специалността и да говори перфектен немски, от къУде знаеш? “

Знам, защото хората с език и уреден живот в Германия няма да напишат такава глупост - „чета, че немците били студени“ например - в хладилник ли са ги слагали?
Да се „преместил“...??? Омръзна ми да чета и гледам такива неориентирали чули-недочили, които се шляят и у нас, и в чужбина.
Един ОБРАЗОВАН човек с предложение за работа по СПЕЦИАЛНОСТТА (завършена в България??? ха-ха), не пише тук 2 реда, а си работи.
Освен това, ако малко или много имаше идея за живота в чужбина, щеше да знаеш, че няма българин със специалност, който да си работил по специалността в Германия. Дори лекарите ги карат да мият задници и да работят практически стажански неща, а медицинските ни сестри са вид санитарки там или вид болногледачка, за което не се иска никакво образование и ги взимат просто, защото имат някакъв стаж и жесток недостиг на персонал в сферата, който да бачка на 1000 евра заплатка
Останалите дипломи made in BG университети и паланки реално могат да ви послужат само за тоалетна хартия.

 
  ...


...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 3c7533cd8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   "Освен това, ако малко или много имаше идея за живота в чужбина, щеше да знаеш, че няма българин със специалност, който да си работил по специалността в Германия. " Не е вярно. Точно на жена ми предложиха работа като мед. сестра, подчертавам за мед. сестра, не за санитарка или нещо подобно. Също и познавам ИТ специалисти и инженери, на които почти им се молеха да отидат. Да, става въпрос за наистина добри специалисти, но не е чак както казваш.

Малко си краен и се мислиш за голяма работа, макар че има някаква истина в думите, но със сигурност трябва да посмалиш малко. Не всеки, който емигрира е профан.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 15 дни
hash: 9bca1b9eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №1 нещо, май не си случил по германско?
Хората са много по-приветливи отколкото при нас.
Може да са на Вие с теб, но са винаги усмихнати и отговарят с удоволствие на въпроси или те насочват.
Друг е въпросът, ако авторът се е насочил към работа свързана с турци или други техни имигранти. Но и там е трудно да се работи на черно. Добрите специалисти - градинар или ИТ специалист се уважават еднакво, стига да са добри в това, за което са наети и се заплаща според договора и трудовите закони.
Авторе, ако имаш предложен договор или ще ходиш на интервю за работа, трябва да знаеш, че шикалкавене при тях не е възможно. В противен случай може да се обърнеш към съда.

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: dadd43da0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   До 5: глупости на търкалета аз работя в ИТ сферата и съм завършил в България. Никой не ме е карал да си приравнявам дипломите или каквото и да било... И много ясно, защото ИТ кадрите сме много търсени в момента, особено по-опитните от нас. Ако някой вземе да се прави на интересен и да ти поставя такива и онакива условия, които той самият си е измислил, много бързо ще бъде отсвирен като работодател и тогава той ще има проблем.

Не мога да разбера жлъчта и злостта, с която пишеш по темите за емиграция. Аз съм, а и познавам много българи като мен, които са добре образовани и интегрирани в западните общества.
Ти даваш примери единствено с най-долните бачкатори, които нито в България, нито в чужбина са цъфнали и вързали.

Човек като те чете, ще рече, че си някой нереализирал се професионално вишист в Германия, който получава заплата колкото един бачкер... и затова толкова мрази черноработниците от България. Близо ли съм?

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 86ee84aeed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това за дипломите е вярно. Аз работих в БГ за 500 лева с висше, тук си предпочитат местните. Накрая напуснах университета, записах се в училище по изкуствата. Сега с пеене и режисиране на видео клипове изкарвам по около 2000 евро на месец и правя това което харесвам.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 15 дни
hash: 7985699630
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Въпреки, че е написал и не малко глупости, се съгласявам с коментар 1. Преди да отидеш в която и да е държава, трябва да си учил езика поне 2-3 години. Не ходи в Германия, Холандия и Белгия! Пълно е със страшно много цигани и турци, които се представят за българи и дискриминацията към нас е огромна. Дори да си светъл и рус, кажеш ли, че си българин, започват да гледат на теб по съвсем друг начин. От личен опит ти го казвам. В споменатите държави ни мислят за най-долните същества и се отнасят с нас по-лошо, отколкото с араби, мароканци, индийци и т. н. Естествено, ако си интелигентен човек с образование и професия, ще имат по-добро отношение към теб, но дори да си супер специалист, никога няма да се интегрираш към тамошните общества. Ходил съм в доста държави, но немците са най-нетолерантната нация и най-големите расисти, може би дори повече от англичаните. Ако имаш образование и знаеш някой друг език, в България има не малки шансове за реализация. Имам познати, които работят в чуждестранни компании в България и взимат по 4-5000 лв, естествено след години стаж и усъвършенстване. Тези пък в IT сектора взимат двойно повече-космически цифри, особено за нашата държава. Така че ако имаш образование и знания, определено и тук има работа. Успех!

 
  ...

...
преди: 9 години, 15 дни
hash: b66173639b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Виж, ако имаш нагласа да се пригодиш към техните обичаи и нрави, ще успееш. Западняците не са чак такива извънземни, каквито ги изкарват в митове и легенди някои наши сънародници. Хора са! Аз съм живяла и съм поддържала контакт с хора от цяла Европа, че даже и с хора от далечния изток. Не са нито страшни, нито зли - въпросът е ти да не подхождаш към тях с тесногръдство и с идеята, че те са някакви безчувствени и неразбираеми същества.
А за някои коментари просто не знам какво да кажа. Да бе, ясно - всички българи, дето са в чужбина, са цървули с грозни анцузи, знаещи само български (и то лошо), с купена диплома от УНСС. Не знам вие какви хора познавате, но има млади хора, които отиват там и действително имат качества и желание да успеят и да се интегрират. А и нали се сещате, че тези с ракийката и салатката, които описвате, и в България и в Германия и в САЩ да идат, ще вършат само най-лошата работа. Няма нужда да приравнявате абсолютно всички емигранти с тях.

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 520bbbb12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   До 5
Явно много ти се събрало през годините в Германия ама
и българската жилка си казва своето(другите са ни виновни). Автора обаче търси мнение за германците а не за българите в Германия. Така че ако имаш желание му отг
овори. То сигурно пак ще ти заговори българската жилка ама найсе.
До автора.
Германците са хора като всички има добри има лоши
има студени има сърдечни. Само от теб зависи как ще си подредиш живота и с кого. За да може да ги отсееш ти трябва мн добър немски не от училище а от контакт с хората. И това се прави на място. Няма да те приемат с широко отворени ръце в никой случай, но ако имаш желание ще те научат да работиш по немски да мислиш по
и съответно да живееш по немски. Зависи всичко от теб.
Бъди готов за нещо много различно от България и българския начин на живот. Кураж желание и успех от мен.
От 18 години съм в Германия не съжелявам че съм тук. Щаслив съм с приятелите си германци, турци, руснаци българи. Доволен съм от заплатата си която не е 1000€ от района в който живея и най вече от решението да дойда и
да остана. Не ми е било леко през цялото време минал съм през много неща имало е дни в които съм си събирал багажа, но това е живота. Ако бях в България дали нямаше да има такива дни. Със сигурност дори много повече и по
гадни.
Със здраве и напред

 
  ... горе^
преди: 9 години, 14 дни
hash: c8f90bbbcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Много се забавлявам на коментари, като този на номер 1! Компетентен по всички въпроси, добре информиран, може би дори по-добре от НСИ. От няколко написани изречения възстанови почти по дати живота на автора.
Сега конкретно към автора. Пич, иди и виж със собствените си очи каква е ситуацията и дали на теб ще ти хареса животът там. Не слушай странични мнения и коментари, които ти обясняват как няма да стане! Ако има някой, който да ти даде конкретна информация, по конкретен проблем-добре, ако не, просто ги игнорирай. Германия в почти всички аспекти е доста по-напред от България и предполагам, че ако имаш желание и не си мързелив няма да имаш особени проблеми с реализацията. Не се притеснявай от езика, той се учи. Едва ли повечето имигранти в Германия са отишли там с докторска титла по немски език.

 
  ...
преди: 9 години, 14 дни
hash: 18bbc2d0b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

15.   Германците са такива, че ако говориш езика може да контактуваш с тях, и ще се държат много любезно с теб дори. Но до там, ако искаш повече от тях няма да стане. Няма да излязат с теб, няма да те поканят в къщата си, ако им поискаш с услуга също толкова любезно и с усмивка ще ти откажат. Лицемерие на квадрат, но те са си добре и така.

 
  ...
преди: 9 години, 13 дни
hash: 2f94803be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Номер 1 Пича ви го е казал много ясно, за да не отивате с надеждата, че там е блян, скъпи коли, пари, жени и като по филмите - НЕ, приятели. Там е много много трудно, защото хората, с които ще се конкурирате няма да са 7 милиона, както са в милата ни родина, а 97 милиона ;). Е, разбира се и в какво ще се конкурирате. Работа като мазач, носач, общак, сервитьор, чистач, барман и тн. има на секундата ще си намерите...

Нещата са много трудни и да ви призная такива неща от рода на "тука няма кво да постигнеш, само тъпчеш на едно място" в последно време го чувам само от неудачници и мързеливци, хора, които нямат АМА никаква мотивация и цел в живота, които взимат 400-500лв заплата и цялата отива само за цигари и бира след работа. Е такива хора ще са си същите и в Германия и в Щатите, и навсякъде.

А на хората, писали по-горе за западните държави - не говорете за САЩ, защото там няма никакъв проблем с това откъде сте. АМА НИКАКЪВ. Само тука в Европа е по-различно, защото сме много държави, народи, култури и тн. и е доста по-различно от Америка. Там всеки идва от някъде. Дори има един българин - Любомир Христов, който е работил по филмовите ефекти на Матрицата, Последния самурай, Армагедон, Мистър и мисис Смит, Смъртоносен Хоризонт с Лорънс Фишбърн разказваше, че колкото и да си успял и ценен тука винаги ще си "оня лудия българин", докато като отидеш в Америка и те питат откъде си и кажеш България "ееее great":), защото там има всякакви. Така, че като казвате запада нямайте предвид Германия, Англия или Белгия... защото има разлика.

Познавам хора, именно в ИТ сферата - това им е хоби и дори извънработното време учат и четат в тази област, защото имат хъс, мечти, мотивация и желание за усъвършенстване. Ето такива хора вземат по 4000-5000лв заплата в БГ, в Германия 10 000 евро, а в Америка - 40 000 долара :). И това е защото не се спират да учат и работят това, което работят. А вие, които бачкате "в една фирма за еди кво си" за 400лв. и постоянно държавата ви е виновна нормално да "тъпчите на едно място", еми вие и в Германия и ако ще и на Луната и на Марс ще сте си същите. Защото толкова ви е акъла. Верно в България пазара на труда е много свит, но ако си наистина много добър и незаменим в това, което правиш работодателя няма да те изпусне и ще забележи качествата ти! Но пак повтарям не в ниско-квалифицираните професии. Но въри го обяснявай на родните Ганчовци.

ДА, държавата ни може да направи много за нас, но не и пука и грам, но ако човек е добър живота тук може да му е песен не по мутренския начин. Но се иска много много работа и надграждане!

Отивам да се трудя, защото скоро имам изпит по графичен дизайн.

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 12 дни
hash: 741cb681e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Важното е да знаеш езика като отидеш там то няма да е същото което си го учил тук, но трябва да имаш някаква представа иначе много трудно ще се оправиш. Например аз знам английски, руски и местният език, не съм в Германия но според мен и там ще ти е от полза поне да знаеш няколко езика иначе как ще си намериш свястна работа, трябва да можеш да си комуникираш със хората на някакъв език а какви са те като нация това няма значение. Важното е да си отворен към тях и да приемаш техният начин на мислене а ние българите сме си малко с един тип манталитет, но ако имаш желание, здрава психика, издръжливост и тръпение най вече на всякъде ще те приемат. Неврозните хора никъде на харесват трябва да си спокоен кото човек и ще ти се получат нещата! Надявам се съм ти била полезна!

 
  ...
преди: 9 години, 12 дни
hash: 741cb681e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ако си добре устроен и имаш доходна работа тук по добре не рискувай да заминаваш точно за Германия, аз като човек който е бил в различни страни ти казвам че там е доста трудно за адаптация.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 304022786b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Има ли работа за икономически специалности в Германия?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6c0d261a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Да, номер 21, има работа за Икономисти в Германия, НО ТРЯБВА да си завършил или там, или в друга западна държава (без Гърция, Испания) или поне да имаш над 3 г. стаж в международна, немска и позната компания като например да си работил в Сименс София, EVN АВВ, при Метро и така нататък немскоговорящи големи работодатели у нас. Езикът трябва да ти е на ниво поне C1, а английски задължително на ниво B2. Без английски също забрави - трябват и двата езика за висококвалифицирана работа в немскоговоряща страна.
Нашето икономическо образование не е признато реално, но подплътено със стаж от поне 3-5 г.в интернационална голяма компания и кариера, ще имаш някакъв шанс.
Друг е въпросът, че който има такъв стаж и кариера изобщо не му трябва да си мърда задника от България, защото си живеем много добре и тук с големите си заплати.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker