Искам да уча английска филология? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да уча английска филология?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1686 пъти
Здравейте.
В момента съм десети клас и започвам да се притеснявам за завършване и кандидатстване. Винаги съм искала да уча английски, засега той ми върви много, имам и сертификати, проблемът ми е, че не мога да кажа същото за останалите предмети в училище.
По български имам шестици, по математика - също, но до там. По другите предмети изобщо не ме бива - между 3 и 4, рядко 5.
Въпреки това, имам големи надежди за Софийския университет. Учи ми се в София, там имам леля, при която мога да живея в началото, а и ми харесва градът като цяло.
Надявам се да не ме нападнете, тъй като не съм особено запозната, затова пиша тук. Въпросът ми е, дори и по английски да изкарам добри оценки на матурата, биха ли ме приели с такъв нисък успех (сигурно средно ще излезе към 4?? ) в СУ, или ПУ, евентуално. Мисля, че би било по-добре да уча нещо, като английския, което ми харесва, но това, което най-много ме притеснява и ме кара да се притеснявам, са оценките ми по останалите предмети. Разбира се, правя нещо по въпроса да ги повиша, но няма как да изтрия вече получените оценки от бележника си.
Както и да е, няма да се впускам в празни приказки, много ще се зарадвам ако отговори някой, който е запознат със СУ и влизането там.
Благодаря предварително. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: ca9b4dfd53
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами учи това, което искаш. Ще те приемат поне в ПУ, но задължително се бори за СУ!!!!, но няма да те лъжа - целият бал е от значение. И все пак в днешно време конкуренцията е малка и ще влезнеш каквото искаш. С английска филология можеш да станеш преподавател, учител, преводач, но знай, че това не е квалификация, с която можеш да работиш нещо друго - в банка например. Навремето действително като хората не знаеха английски това беше голямо предимство и ти отваряше врати и в други браншове, но днес всеки на работно ниво поне се оправя и само с английски ще си учител, преподавател, преводач, което не е лошо - учители винаги ще се търсят, заплащането поне за жена е ОК, а с частни уроци и за възрастни можеш да си изкарваш добри пари.
Важното е да си добър в това, което вършиш!
Като втори език задължително избери немски, защото ще ти е лесен и близък. Ако не искаш избери руски (близък до бг. ) или френски - пак малко паралели има към английския, но знай, че английският е от германската езикова група и немски сравнително лесно ще научиш както и руски заради бг., а испански, френски и така нататък са от романската езикова група и е възможно да срещнеш големи затруднения в граматика и произношение.

Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b71b1e0773
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се гледа цялата диплома в СУ, а само оценката ти по английски и оценка от изпита в университета умножена по 3, а ако влизаш с матура тя се умножава по 2. По-добре е да си направиш изпита от университета. Влез в сайта на СУ и виж. Там си пише, сигурно има и изпитите от минали години.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a7c60c243f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Учи това, което ти е интересно и не го знаеш. Английската филология отдавна западна. Това е специалност за преводачи-нърдове и даркалици. Нямаш друга реализация. Каквото и да учиш, все ще включва английски.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bb75faced8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, напротив! Аз уча английски и немски и нищо не разбирам от немски, въпреки, че с английският се справям отлично! В немския има много, ама МНОГО граматика, всяка дума си има свой род, различен от родовете в българския и всяка дума се учи със своя род. Граматиката поне на мен ми се струва ужасна и много трудна! Вярно, че някои думи приличат на тези от английския, като например обица на английски е earring, а на немски-Ohrring, но дотам. Уча думи и мога да говоря с хората, но поради трудностите, които имам с граматиката говоря граматически неправилно. Докато при френския близо 50% от думите се пишат по същия начин като в английския, само, че се произнасят различно. Например думата опозиция-opposition. Тя се пише така и на двата езика, само дето на английски се изговаря "опъзишън", а на френски нещо като "опозитьон". Така, че немският е хубав език, ако учиш и ти вървят езиците-пробвай. Но аз лично мисля, че си е доста труден и освен това неблагозвучен език.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bb75faced8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз искам да уча английска филология, моят успех в училище е към 5 долу-горе. Ще следя темата. :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ac91e0a881
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   чак сега забелязах, че съм написала 'притеснява ме и ме кара да се притеснявам, извинявам се за грешката :D от бързината е
от авторката

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7ae821be1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм завършила английска филология, работила съм като учител и преводач. В ПУ изпита е специфичен- диктовка, преразказ и превод от английски на български. Иначе аз навремето влязох с 4, 50, но това беше през 1996. Не си мисли, че ще научиш английския по- добре дори имаше лаф на времето, че е много вероятно дори да го забравиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker