На сериозен кръстопът. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

На сериозен кръстопът.
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1432 пъти
Здравейте от заглавието и категорията се подразбира за какво става въпрос. Тази година съм 12 клас и дойде момента в който да поема на някъде и да взема живота си в свой ръце. Момче съм на 18 години живея в средно голям град със среден успех за момче между 4. 50 и 5. 50 през годините. Работата е там, че все още не съм се решил какво ще уча и на къде да се ориентирам. Ще държа матури по БЕЛ и география. Сериозно започнах да се замислям за специалността 'социални дейности' но тя не е кой знае колко платена и това до някъде ме кара да се ориентирам към нещо друго но не знам какво. Ако може по едно мнение за тази специалност или някакъв съвет за друга специалност. За университети съм си избрал Пловдивския и Софийския но не знам кой от двата все още, ако може по едно мнение за градовете Пловдив и София къде живота е по добър и кой университет вие бихте избрали и с каква специалност. Моля за съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 51062b9db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проучи пазара на труда и виж какви кадри се търсят в момента. Не си пропилявай 5 години от живота, за да станеш поредния безработен висшист. Чувал ли си някога в България да има "глад" за социални работници? Никога не е имало и няма и да има, защото тази работа спокойно може да се упражнява и от хора със средно образование. Търсят се компютърни специалисти, инженери, с една дума технически кадри. ТУ- Пловдив ти е под носа, но там си трябва яко учене. Ако не ти се учи много, по- добре стани даскал по география, поне по- лесно ще си намериш работа след завършването, защото учители също се търсят. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 661981b3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Социални дейности е много добра специалност и ще имаш възможности за реализация и в България и в чужбина. Наистина тук заплатите са ниски и много от предлаганата работа е в държавни структури - с огромна бюрокрация и малко възможност да работиш истински, но има доста НПО-та, които развиват смислена социална дейност, имаш възможност да работиш по проекти и имаш добра възможност да заминеш в чужбина с това образование и да си намериш съвсем прилично платена работа.
Пловдивският университет е лош вариант, по-добре опитай в Софийския. Мои приятели от Пловдив пищят неистово от програмата по психология там, вероятно и другите им хуманитарни дисциплини са на лошо ниво.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b6c2ab5cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не се връзвай на коментари, като първия. Какво означава търсени специалности в България? Днес са търсени след 5-6 години, когато момчето завърши може вече да не са. В момента са търсени и има огромен наплив, представете си колко висшисти ще изплюят университетите за тези 5-6 години, завършили специалности в тези сфери. Учи това, което те влече. Ако си достатъчно добър и го работиш с кеф, винаги ще си едно стъпало по-нагоре и ще си намериш работа, а ако понаучиш и език, спокойно можеш да се ориентираш и в чужбина.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker