Приеха ме.Кой университет да избера в Англия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Приеха ме.Кой университет да избера в Англия?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2013 пъти
Здравейте.Аз съм момиче на 18 години и от малка си мечтая да живея в чужбина,защото виждам колко повече държавата ни пропада и се опитва да изтрие историята ни и хората нямат пари за хляб и учих усърдно,за да постигна нещо в този живот.Известно ми е ,че в чужбина не ни чакат с отворени обятия,но искам да бъда възможно най-високо образована и смятам,че това ще бъде оценено някой ден.Сега съм 12 клас и съм приета в 5 университета в Англия ,но съм пред дилема,кой да избера.Всяка година имам над 5,50 успех,което значи,че и тази ще успея и те ще чакат да видят и крайната диплома,но по досегашните ми оценки отговарям за тях и познавайки себе си ще станат нещата.Ще уча бизнес,защото искам да работя в офис.Два от университетите са в Лондон ,а другите 3 не са.Искаше ми се да съм в столицата,да живея динамичен живот,да уча,но и да ходя по заведения и да опозная различни култури.Няма шанс да остана тук,защото от бебе родителите ми живеят в Белгия,за да ме изучат,но не знам езика за там.Мислех да кандидатствам в Холандия,за да съм по-близо до тях,но това не е моята мечта.Гледах класациите за университети,но точно моят любим е по-надолу в образованието ,а този който не ми е толкова любим е доста нагоре.Доколкото знам расизмът в по-малките градове е по-малък,а в Лондон е най-голям ,което е нелогично като там има повече националности,а аз искам там заради това,че ще има повече шанс да си намеря работа.За издръжката ще имам 1000 паунда ,които изчислих,че ще ми стигнат .Знам,че има много теми за това,но не намерих такава с конкретните университети.Помогнете ми да избера,споделете вашият опит ,дали сте учили там,какво знаете от ваши близки и като цяло кое ще е най-добре за мен за сферата на бизнеса.
Това са те:
1.University of Westiminster-Този ,който е в Лондон и ви казах,че ми е любим,но с по-ниско ниво.
2.University of Bedfoshire-на 1час от столицата,има летище,което е хубаво.
3.University of Middlesex-отново в столицата
4.University of Portsmouth-пак на 1час от столицата,няма летище ,което е лошо,но е на висока позиция като университет,малък е града,има повече българи,а това не ми харесва особено
5.University of Central Lancashire-на 3 часа от столицата,като цяло нямам особено голяма мнение за тях,но ми пратиха истинско писмо,а не само по електронната поща,което ми направи хубаво впечатление.
Мислех да разпитвам хора във Фейсбук,но не намерих точно в тези университети и затова се надявам да ми помогнете и да не ме опреквате за нищо,дълго е премисляно решението ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: d9737421a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче, положила си много труд, което е чудесно. Но си избрала лоши университети. Това е избор, за който не си е струвало да полагаш усилия. Приемат с В, С и т. н. Единствено 4 е приличен. И който ти е казал, че градът е малък, просто не е ходил. Портсмут е великолепие. Не ти давам съвет в никакъв случай (имаш си приятели и родители за тази работа), но едно добро решение в твоя случай е да завъртиш една празна година (gap year) и да избереш нещо добро, щом си амбициозна. Успех.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d899bdeab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен University of Portsmouth ще е най-добър за теб. Има много чужденци и града е хубав. Какво против българите имаш?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4f7e9fdb54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен, Белгия и Холандия са по-добри дестинации, защото там хората не са толкова консервативни, колкото в UK. Езиците на тези държави също не са кой знае колко трудни. За англичаните, няма по-долно същество от българин и румънец. Индийци, пакистанци, иранци и какви ли още не ги приемат с отворени обятия, но кажеш ли, че си от Източна Европа, за тях си просто една плюнка. Докато в Белгия, Холандия и Скандинавието, хората не са чак такива расисти. Е, не са ни и най-големите фенове, но определено не е толкова зле, колкото в Англия. Иначе, трябва да решиш кое за теб е по-важно - университета или града. Аз лично не исках да се забивам в малък град пък бил той с по-добър университет и избрах голям град с университет, който е по-надолу в ранкинга. Според мен, университета не трябва да бъде водещ, защото в крайна сметка, той дава само минимума знания. От там нататък от теб зависи да си намериш контакти и работа и да се развиеш, което сама се досещаш, че е доста по-лесно в големия град. Помисли добре какво е по-важно за теб и действай. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2dd3427f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В твоя случай, странното е че с 5. 50 диплома си избрала доста слаби университети. На мен досега са ми отговорили 3 и мога да им стигна изискванията, а съм с 4. 50. И 3те са ми на по - високо ниво от твоите, но все пак щом това ти е мечтата те разбирам. Според мен най - логични са последните 2. Имай на предвид че в Лондон живота е ужасно скъп. Не знам дали ще успееш да се издържаш.
Поздрави и успех. :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c051d44ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Избрах тези университети, защото кандидатствах чрез фирма и тези бяха партньорите им, опитах се сама преди това ама се обърках и прибегнах до тях и всички други техни университети нямаха бизнес, а предимно медицина и компютърни науки. Още се колебая и ще видя кой ще избера, не искам да пропускам една година, за да кандидатствам наново.
Иначе отностно това против българите е, че имам приятели, които учат в различни държави и ми казаха никога да не се присъединявам към българските групи, защото клюкарствали и страняли от другите и са мразени заради това, че се държат гадно с останалите и не се опитвали да се разберат с хората, а си говорили на български само между тях и затова моите приятели са се опитали и са влязли в международни групички от хора.

от авторката

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cf5a53ed9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Тези от фирмите са ти пробутали партньорите, нали? Те за това вземат комисионни. Можеше пак да си чрез фирма, но да си направиш сама списъка. Ужасен ти е избора.
Университетите си изредила, а какво ще учиш в тях - не видях. Може и в мен да е пропускът, но проверих два пъти.
Не бих избрала нито един от тия университети. А и за всички университети таксата е една и съща - 9 хиляди паунда годишно, направо не си струва да ги дадеш за това.
Изборът се определя от класацията (тия седят някъде в галерията) и от мястото - столицата е скъпо място. Наемите са скъпи, животът е скъп, транспортът е непоносимо скъп. Ако се каниш да учиш, няма време за заведения. Няма и пари. Българи пък изобщо не ти трябват наблизо. В Англия приятелства практически не се случват, не е като у нас, манталитетът е друг. Усмихват се, учтиви са и до тук. Избери и мястото според възможностите, които предоставя за пътуване до там. Не е лесно с куфар 23 кг, ръчен багаж, дамска чанта и лаптоп на рамо да сменяш много превози.
Имаше по-горе съвет да пропуснеш годината. При тоя списък дето си го написала с университети - се присъединявам към този съвет.
Щях да забравя, ученето е толкова яко, че такова не си сънувала...
Успех

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: db648bd96c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте, виждам по коментарите на повечето тук, че сте запознати със системата и образуванието там. Какво мислите за Birmingham City University (BCU). Имате ли някакви преки впечатления от града и от университета и по-конкретно за специалност пиар? Приеха дъщеря ми там, както и в други университети със сходен ранк, но тя се ориентирала точно към този. Кандидатсваме през интеграл, но започвам да се разубеждавам вече. За англичаните с диплома било много трудно да са намерят работа по специалността пък камо ли за чужденец и то българин. Напълно съм наясно, че както и у нас така и там има пишман университети, за които образуванието си е чисто и само бизнес. Ще можем да я издържаме най-много една година, после ще трябва да си търси работа. Ако работи, ще има ли достатъчно време да отделя за учене и дали тази работа ще и се отрази на образованието. Много съм разубедена вече дали изобщо да я пускам, дали от това образование изобщо ще има смисъл.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: db648bd96c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 1 и номер 6 са ти дали прекрасен съвет да пропуснеш една година и да кандидатстваш наново. Изборът ти наистина не си заслужава парите. Сама се досещаш, че след завършване при търсенето на работа, винаги биха предпочели местен пред теб. Тоест трябва да си на едно ниво над другите... а това как ще стане с диплома от третокласен университет нямам идея, просто няма да си конкурентоспособна. Образуванието в Англия е бизнес, последно мисля, че бяха 126 университета... ако не са отворили още някой. Сама си даваш сметка колко от тях стават за нещо, както и тук има пародия университети така е и в чужбина. Умна си, амбициозна си, положила си много труд не го пропилявай на вятъра.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: cf5a53ed9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Birmingham City University (BCU) e единият от трите университета в Бирмингам, но не е най-добрият в града. Най-добър в този град е University of Birmingham и е на около 12-15 място в класацията на университетите във Великобритания, а както казаха по-горе, те са 126. Твоят университет е вторият в града, но на неизвестно назад място в класацията. Това е един от партньорските университети на Интеграл и те го предлагат и рекламират, сигурно имат квота да натикат хора там. Третият университет в тоя град е Аштън. Както и да е. Има една класация на Guardian, там има рейтингите на университетите. Четете сами. Интеграл е посредник, да не изтървете някой срок. Изборът е ваш. 5 университета се избират, ако съм на ваше място, ще рискувам с най-добрите. Иначе за какво да давате 9 000 паунда в година. Дори да са от заеми, за 4 години това са 36 хиляди паунда. За издръжка в годината още по един нов автомобил всяка година, превърнати в пари.
Обучението във Великобритания има смисъл, ако отговаряте на всичките долу посочени условия:
-вие сте супер отличник с диплома от най-елитните средни училища в България на ниво 5. 90 - 6. 00 и знаете точно какво искате.
-сте се отказали напълно от личен живот и приятели, за да учите непрекъснато през всичките 4 години, така че да постигнете успех от минимум 70% (отличен) или (80 )% (first class)
-в несъществуващото си свободно време работите в университета, посещавате спорт, занимавате се с благотворителност, участвате в кръжоци, имате милион активности, които ви трупат точки
-след втората година хуквате по интервюта да си уредите стаж в голяма фирма или друго престижно място по специалността, за да го впишете в СV-то
получавайки първи клас отлична диплома и стаж от фирма и много други точки за екипност, благотворителност, спорт, активности и каквото още се сетите, вие можете да подадете за работа и тогава работа.... О, чудо! ИМА!
След няколко етапни интервюта, но става, обещавам Ви.
Просто нямате личен живот. Останалото е лесно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8e602c4b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Ще уча бизнес, защото искам да работя в офис. "
Това, особено казано от отличничка, кърти мивки просто!

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: cf5a53ed9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До 7. Аз съм родител. минах по този път. И ние мислехме, че ще работи. Започна работа към университета, но не много. Докарваше си по стотина паунда на месец, понякога и по-малко. Работата е прилична и почасова, платена е по техните стандарти за минимално заплащане и главно - не е да мие чинии или да обира маси в пъб. Тия пари са за нещо, ако поиска, дето се казва, за душата. Все пак- жив човек си, караш на минимума, но понякога ти се приисква кино, или да отидеш при приятели в съседен град... Всички тия обикновени удоволствия могат да ти разбият месечния бюджет, който и без това е на санитарния минимум. Затова детето поработваше, да може нещо да си позволи. Последната година натоварването в университета стана толкова голямо, че практически спря да работи. За университетските такси взехме заем, за квартира и издръжка плащаме ние. Самолетните билети също ние. Вече му се вижда краят. За тези близо четири години разбрахме, че работа по специалността има и може да се намери, след подаване на документи и ходене по интервюта. Също така не мисля, че имат някакво по-лошо отношение към българи. За работливи и образовани хора има места по специалността, заплащането е доста добро и искам да кажа, там работодателите имат личен интерес да наемат най-добрите кандидати, не се интересуват от националността, особено ако имаш английска диплома. Вариантите са много, но трябва много труд.
От горните постове виждам доста наивност и недоразбиране на обстановката. Но когато се отиде там, нещата ще си дойдат на мястото сами. На родителката, дето си мисли, че детето само ще се издържа от втората година само да кажа, да си налягат парцалките с мъжа й, щото ще издържат до самия край. Останалото работене е като за джобни.
Аз поне парите дадох за престижен университет, резултатът е една супер висока диплома, с която вратите са отворени за работа. Не просто отворени, а и с по няколко избора.
Гордея се и дори в най-добрите си мечти не си представях, че детето ми ще има 3-4 предложения за работа в Англия и само ще решава къде да приеме и къде не.
Много труд трябва, но за тези, които много искат да успеят, вратите са отворени. Пожелавам успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker