Журнaлистикa - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121238)
 Любов и изневяра (29721)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Журнaлистикa
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1125 пъти
Здрaвейте :) Моят въпрос е следния: в 11 клaс съм и вече зaпочвaм дa се ориентирaм кaкво искaм дa учa след кaто зaвършa 12 клaс. Искaм дa учa Журнaлистикa-по точно искaм дa стaнa Тв водещa, но някои ми кaзвaт, че трябвa дa учa бългaрскa филология. Според вaс кое от двете е по-добре дa учa, зa дa се реaлизирaм по-добре? И aко може предложете ми подходящ университет зa тaзи специaлност :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: c0b5c0c34e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като практикуващ журналист, моят съвет е да учите нещо друго, което да можете след това да използвате за задълбоченост в журналистиката. По-добре отколкото да учите журналистика, където няма да научите нищо. По-добре учете политология, икономика, социология, международни отношения или нещо подобно и след това специализирайте журналистика. Може и някаква филология. За българска филология не мога да кажа с категоричност, макар че знам, че немалко качествени колеги са минали по този път. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 18b5cf1a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Аз също съм в 11 клас и много се чудех да уча ли Журналистика, обаче ме разубедиха, защото като се замислиш трябва да имаш доста връзки за да успееш в тази кариера. Разбира се всеки си има мечти, които би искал да осъществи струва си да опиташ вместо да се чудиш после какво е могло да е. Затова следвай мечтите си дори да се провалиш поне ще си опитала. Така да се върнем към темата аз имам една братовчедка която учи журналистика в сферата Книгоиздаване и мисля че един от изпитите и беше по История. Ммм, а относно къде да учиш всеки ми е казвал, че в Софийския било много по-добре.

П. С Забравих да допълня, че тя ми беше казала (братовчедка ми) че резултата от матурата не е толкова важен, защото там държиш изпити. Все пак не съм много сигурна затова влез в сайта на Софийския и се разгледай там повече за дадената специалност.
Дано съм помогнала и успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 48d69859b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Трудно ще си намериш свястна работа и с двете. С българската филология имаш по-голяма вероятност да станеш учител. За журналистиката, трябва или да си много добра, или да имаш връзка, за да те вземат в някоя телевизия. Като цяло СУ е за журналистиката. Аз също съм 11 класи и също исках да уча журналистика, но след като се поогледах и видях за какво става на въпрос се отказах твърдо. Освен че трябва много висока оценка, за да влезеш, връзки, за да започнеш работа и както добре знаем всяка телевизия е на нечия партия, или е политически обвързана с такава, следователно, ако започнеш работа там, трябва да се съобразяваш с това. Твой е изборът, ако ще се записваш някоя от тези две специалност го направи в СУ.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker