Пред огромнна дилема.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Пред огромнна дилема..
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1153 пъти
Здравейте, аз съм на 18г. и тази година завършвам.. Както се предполага ми предстои кандидатстване в университет, но естествено, защото живота никога не трябва да бъде лесен ме постави пред дилема. Имам приятел от 2 г. и половина той наистина е страхотен, караме се доста често, но това е нормално, но разделите дори кратките за него са били най- големия проблем. Той е по- голям от мен и няма висше и реши да запише заедно с мен и двамата да учим задочно, за да може да сме заедно в родния ни град тъй като той има сериозна работа тук. Обсъждахме и варианта да отидем в Пловдив и той да си намери работа там, за да мога аз да уча редовно, но той е категоричен, че не иска да поема толкова голям риск. Бях се съгласила до известна степен да уча задочно, но колкото повече започна да наближава времето за подаване на документите толкова повече започнах да мисля по въпроса. Накрая реших, че е време да споделя терзанията си с него. Той не беше ядосан каза, че напълно ме разбира, но се чувства излъган от промяната на моето решение.. Каза също, че никога не ме е спирал да уча дори ме подкрепя, но защо толкова искам редовно като дипломата на задочниците е същата аз му обесних, че ще ми бъде доста по- лесно ако съм редовно, но естествено той каза, че ако аз съм там, а той тук няма как да сме заедно и е абсолютно категоричен. Какво да правя да запиша задочно и да съм с него или редовно, но без него? Моля ви посъветвайте ме!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0cfcc21b5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Запиши редовно. Разликата със задочното е огромна. Едно е да ходиш 2-3 пъти годишно на лекции и да слушаш всичко наведнъж, а съвсем друго е да ходиш всеки ден. Много по-лесно и по-трайно и с повече разбиране ще усвоиш материала. За теб сега е по-важно да плучиш добро образование със стабилни знания, за да си конкурентноспособна на пазара на труда. Иначе ще си поредната с диплома, която работи нещо, което няма нищо общо със специалността. Твърде млада си още, за да се влияеш от приятеля си. Не се знае колко ще си с него, а професията си е за цял живот.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ce330a9457
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На това му се вика манипулация и изнудване. Естествено, че редовно ще ти е по-добре. Вярно е, че в една връзка, каквато и да е тя, и двамата трябва да отстъпват, за да се получат нещата, но ти все пак сега ще градиш бъдещето си и е по-добре да вземеш решението самостоятелно. Освен това редовно ще ти е по-забавно, ще имаш шанса да опознаеш повече хора. А и ако родният ти град не е тоолкова далеч, спокойно ще можеш да си пътуваш събота и неделя и да се виждате.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 98d4a9b98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Запиши редовно, защото ти в момента поставяш основите за следващите 40-45 г. трудов живот. Твоят приятел може ли да ти гарантира, че ще остане с теб примерно? Ти рискуваш бъдещето си заради един мъж и връзка, но ще съжаляваш. Ако те обича ще дойде с теб. И да не се лъжем - ако е имал интерес към ученето да е учил. Едва ли ще завърши и задочно - записва само, за да те контролира като ходиш на лекции тези 3 пъти годишно, но това не е форма на доверие. Забрави - преследвай мечтите си, а образованието е най-важно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker