Водомера ми сам си превъртя назад - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Водомера ми сам си превъртя назад
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 6196 пъти
Докато се къпех, изведнъж налягането спадна драстично и се чуваше все едно някой е пуснал чешмата в кухнята или комшията отгоре е пуснал водата. Но се чуваше все едно много вода изтича.

Помислих си, че жена ми прави нещо в кухнята и изчкаха, но си продължи доста време и се уплаших да няма някакъв теч. Извиках ѝ, а тя си беше в хола. В това време пералнята переше и реших, че може тя да точи вода, но като се заслушах, тя си въртеше спокойно и не точеше.

Продължаваше да се точи яко вода и се чуваше така все едно комшиите отгоре са пуснали водата, спрях душа, отворих вратичката на пакета и с ужас видях, че водомера се върти толкова бързо, че буквално за секунди навъртя половин кубик. Като се загледах хубаво с изненада установих, че върти назад. Докато се чудех как е възможно изведнъж спря и съответно спря и звука от тръбите.

Аз не съм вещ в тази област, някой има ли логично обяснение?

Значи в пакета има 4 тръби - едната за мръсната вода (дебела), от едната има извод за водомера и от продължава за апартамента, а другите две просто идват отгоре и си продължават надолу.

Някой може ли да обясни за какво са последните две тръби и изобщо как работи това чудо и как е възможно да върти назад? Възможно ли е комшиите ми да крадат вода?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 453298db6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сигурно са спрели водата и е започнала да се оттича надолу по тръбите. Допълнително може възвратния клапан на бойлера да пропуска и бойлера също да се източва, и някой комшия отдолу да пие топла вода на аванта. :D

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 184fba0e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Водомера ти е по умен от 99 процента от булгаростанците, протестира и иска да промени тази не правда.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ebbf6c613a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   А сега се събуди, щракнах ти с пръсти:)
След като е имало налягане при теб макар и слабо, няма как водомера ти да върти на обратно, особено като не си на последен етаж и имаш съсед отгоре.
Второ дори комшиите ти да крадат вода, няма как тя да минава през твоя водомер., тоест наблюдавайки водомера си ти няма как да разбереш дали съседите ти крадат вода.
Трето дори съседите да крадат, не е логично да крадат по половин кубик за няколко секунди.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9842a6c0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не е възможно да върти назад, без да се обърне умишлено. Ако скоро ти е правен ремонт и техника погрешно да е поставил водомера(което не допускам да е станало), то някой умишлено го е обърнал, като е нарушил пломбите и подлежиш на наказание. Комшията ти, не може да краде от тебе вода, трябва да се включи след водомера, а не преди. Проследи добре другите две тръби, но най вероятно блока ви е висок и вероятно има друг воден кръг с междинна помпа. Водомера може да върти назад, само ако спре водата и докато се източва, в тръбите се получава вакум и така водомера върти назад. Но ти пишеш, че душа ти е бил пуснат в момента, значи налягане на водата е имало, няма как да се случи това което описваш, или не го описваш правилно. Щом тревата мърда и няма вятър, значи нещо става в тревата. Огледай по добре и обясни по добре, много неясно описваш.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7082c1012c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Благодаря за иронията. Чисто и просто минаваше вода през тръбите, при което СПРЯХ душа и погледнах водомера. Той се въртеше бясно, но назад. Само че в това време пералнята переше и може да има връзка с това. Макар че не изглеждаше да точи вода, а просто си въртеше спокойно с праха, в смисъл не изплакваше.

Убеден съм, че въртеше назад, защото в началото последната цифра на показанията беше 2, после стана межди 1 и 2. Говоря за целите кубици, не за малките стрелкички, които показват част от кубика.

Не знам как е възможно, ноявно тук няма да получа адекватен отговор, а само ирония.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 453298db6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм 1, автора не казва след това дали е имало вода с нормално налягане. Иначе според мен се е получило следното - спряли са водата, налягането е паднало, а докато се оттичат горните етажи при автора ще си има вода със слабо налягане, автора чува оттичането отгоре, панира се и отваря таблото на водомера точно когато от горните етажи се е оттекло и започва да се оттича и от неговата мрежа и вижда обратното въртене на водомера. Вероятно и клапата на пералнята е била отворена в този момент и е взимало въздух оттам, което е увеличило скоростта на въртене на водомерните чарколяци. Нещо неясно, Уотсън? ! :D

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a850cecac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Авторе, това е работа на извънземни!!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3530794ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   №7, за хидравлика дали си учил няма да те питам, става ясно, че не си, но поне физика си учил в прогимназията. Щом може автора да се къпе, значи водата тече през водомера му в правилната посока, и водомера няма как да се върти обратно. Все едно, на река да поставиш динамо и да кажеш, че то се върти срещу течението. Малко мислете като пишете, не се излагайте. Автора не обяснява правилно, затова гадаем.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 453298db6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Когато автора вижда водомера вече е спрял да се къпе, бе 9. Няма съмнение, че като е паднало налягането докато е бил под душа водомерът се е въртял правилно. Наистина има много неизвестни, предположенията ми са само относно известните.

Шерлок Холмс

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: aa7d2f383c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторе, жалко, че няма как да ми го дадеш на заем този водомер! Че нещо сметката ми е малко голяма и няма да е лошо да врътна някой друг кубик назад... :))

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 074287cc99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   ти си бил напушен

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker