Баща ми не е наред! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Баща ми не е наред!
преди: 8 години, 10 часа, прочетена 2650 пъти
Здравейте!
Пише момиче на 14. Майка ми и баща ми са разведени от както бях малка. Майка ми сега живее с един мъж, който ми е като баща, но аз го викам по име. Ето я моята история:
Аз съм момиче в 7 клас и тая година се старах много, за да имам хубави оценки. Учих непрекъснато дори и рядко излизах (само през почивните дни, ако имам време). Ходих на уроци по математика и български, но единствено математиката не ми се отдаваше много и малко физиката. Имах и малко четворки, но по-рядко (само по математика имах от време на време). И вече завършваме годината, и по Английски завърших с 5 (годишната ми оценка), но срока с шестица. Матурите минаха ужасно. По математика се справих най-зле (смисъл нямам двойка, но имам три и единадесет), а по български успях поне. Казах на баща ми за оценките. И той се ядоса после ме помоли да му кажа другите оценки. Казах му че имам петица по английски и той се вбеси, защото ходя на уроци по английски от 3 години. Той започна да ми вика, че момчетата били по-умни от мене, нарича ме слабачка и дори ми казва, че съм глупава и в никое училище няма да ме приемат. Постоянно обвинява майка ми за оценките дори и се кара. Мисли се за господар и все майка ми трябва да търси уроци, да купува нещо каквото ми трябва за училище и т. н. Все мисли, че аз и майка ми сме глупавите и все ние сме виновните за всичко. Дори обвини учителката ми по математика (при която ходя на уроци), че не ме е подготвила добре, че тя не е толкова добра, а всъщност тя обяснява много добре и ми каза, че се справям отлично, но самата матура си беше гадна (напишете в коментарите ако и вие мислите, че е била трудна) По едно време си се държеше добре, но пак започна да ми се кара за всичко и постоянно мисли, че го лъжа за оценките и не ми вярва. Трябва ми помощ. Ако имате някакъв съвет пишете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 часа
hash: 654f6a67d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Помощта ще ти дойде от свише, не от форумите. Като пораснеш още малко, сама ще проумееш думите на баща си. Мисля, че е прав, той мисли за твоето бъдеще. Ако някой го е загърбил, това е майка ти. Щом те е завлякла при чужд мъж, значи не е мислила за твоето бъдеще, а за своето его и ето ти резултата. Баща ти е по загриженият. Ако учителката по математика е била толкова добра и добре е обяснявала, защо имаш тройка тогава? Умният може и само от училище да научи математиката, стига да иска, а който не иска, и сто учители не могат да го научат. Не упреквай баща си, за твое добро го прави, не иска да ставаш кифла в обществото, иска да те направи пълноценен човек. Това вторият мъж на майка ти не го вълнува. Той чака с нетърпение да навършиш 18 и да те разкара от дома ви, а баща ти докато е жив ще мисли за тебе.

 
  ...
преди: 8 години, 23 мин.
hash: 2616d8a795
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Момиче на 17 години. Виж с времето самата ти ще разбереш че просто няма смисъл да мълчиш пред никого по-добре отиди и се развикай кажи така и така старах се направих каквото можах толкова от мен. Ако не оцени и този път труда то прав му път на твое място бих направила така отивам говоря с него, че много съм се старала, ако не разбере и почне пак да вика и обвинява майка ми за всичко както и учителката ми просто директно отписвам такива хора, дори ако е баща ми ще комуникирам с него, но няма изобщо да ми пука каквото мисли казва и прави. Да си блъска главата!!! Той по този начин ти срива самочувствието, което ще ти навреди на самата теб бягай от такива хора!
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 813a97110b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   На баща ти не му е лесно, очевидно има проблем с психиката. Има нужда от психиатър.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 895f1389e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ми баща ти е прав момчетата сме по-умни от теб аз имам 5. 75 по мат

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cf0d7ae1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Разбирам те. И моят баща прави същото, даже ми каза да нямам никакви четворки, а аз имам. (която реално е шестица, просто учителя не разбира). Момче съм

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 916eb08743
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз не разбрах кой ти вика че си слабачка
Втория мъж на майка ти или баща ти
Не разбирам как ходиш на уроци, а имаш 4ки и 5ци..
Ядосал се е човека за пари на вятъра.
При положение че по математика имаш 4 е нормално на матурата да имаш 3.
Мисля че трябва да се стараеш повече.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 08cd94248f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На тази възраст имаш право сама да решиш при кого искаш да живееш. Ако смяташ, че да живееш с баща си е лошо, премести се при майка си и новия и мъж. Спокойно, това да не те приемат в най-елитното училище не е края на света. Ще си учиш съвестно и като дойде време за сериозните матури след 12 клас, ще се справиш по-добре. Спокойно!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9248f3d627
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Първо матурата по математика наистина беше дооста трудна. Но баща ти изглежда не проумява, че не може във всичко да си добър и перфектен. На мен например английският ми е много труден, въпреки че и аз ходя на уроци от доста време. Физиката също, но до тук спирам с моите проблеми. Баща ти живее в някаква огромна заблуда, че момчетата са по-умни, но няма такова нещо всичко си е до самия човек независимо момче или момиче е. Според мен трябва да се опиташ да поговориш ти и майка ти с него спокойно и да си решите проблемите. Кажи му, че ти си негово дете и не ти е приятно да те обижда по този начин. Успех и вярвам, че ще те приемат там където искаш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 956619dbbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   не само баща ти, всички вие сте! Каква е тая мания за оценки, бе? Само да те размъкват по уроци, и ти вече си изкукуригала и си се обсебила с тези оценки още от 7ми клас, какво е това нещо... Аз седми клас не знаех какво исках, всъщност знаех - да излизам с приятели и успеха ми не беше от най-цветущите, но след време се взех в ръце и си уча, избрала съм си с какъв предмет ще кандидатствам и си се готвя най-вече по него(и по другите предмети си уча, но не искам само 6-6-6, за да си храня егото) Какъв е смисъла да си най във всичко, сякаш ще ти трябват всичките предмети.. само да се докажеш, че си по-по-най..
Баща ти май има някви негови комплекти от преди, които избива върху теб, че ти крещи за оценки и т. н. Моите родители никога като не са ми се карали за оценки и да не съм тъпа? Еми не, никога не са ме карали да уча(защото знаят, че нищо не става на сила) и даже по-добре, защото сама си се взех в ръце, сама видях кое ми е по-интересно, върху кое искам да наблегна и т. н, а точно тези деца, които постоянно ги наказват за оценки и им втълпяват как нищо няма да стане от тях, май наистина става така!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bbd06348bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не съм сигурен, че си учила достатъчно. Като не си излизала не означава, че си учила. Не се самозалъгвай, учи така, както учителите изискват, а не както на теб ти се струва, че трябва, защото твоята оценка не е реалистична явно. Слушай втория си баща и майка си и им прощавай всичко. Те искат да успееш и не им се сърди. Те правят, каквото могат за теб, просто са такива хора, но това не означава, че не дават най-доброто от себе си за теб. Няма перфектни родители, но има деца без родители. Радвай се на твоите и им бъди благодарна за всичко, което правят за теб всеки ден. Можеш да се молиш на Господ да ти помага в ученето и ще ти е по-лесно с Неговата помощ. Със здраве!

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0450d24829
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Аз да попитам всички, писали по-горе, обиждащи авторката, защо сте аджеба толкова ограничени? Изключително елементарно мислене, ама то май липсва и такова... Яко избиване на комплекси, първи номер, ти направо ме уби пък! "Ако ходиш на уроци, то защо имаш тройка тогава? " Драги/драга, това, че някой ходи на уроци, съвсем НЕ значи че ще стане отличник! Ползвайте си мозъка преди да пишете, ако обичате. Има хора двойкаджии, ходещи на уроци, само за да вържат тройка. Ехо?
Второ, момичето въобще не е тъпа, спрете да й пълните главата с глупости. Това дали някой е тъп въобще не зависи и грам от оценките и постиженията му в училище. Има умни хора, но мързеливи, а повечето отличници, претендиращи, че са умници, просто зубкат яко наизуст, а реално като изникне проблем, не могат САМИ да измислят решението! Достатъчно наблюдения имам по въпроса.
Авторке, въобще не им се връзвай на глупостите! Матурите тая година наистина са били гадни доколкото чух, хиляди имат двойки, така че хич не се обвинявай. Не на всеки му се удава математиката, а и не и нужно въобще. Не си получила желания резултат, НО си се постарала-това е важното! :) Игнорирай и приказките на баща ти, ясно е, че целта му е да те стъпче духовно, не му позволявай да го направи. Явно си има проблеми човекът и защото не може да ги реши, гледа да унищожи другите покрай него. Типично. :)
Пожелавам ти много, много, много успехи, да гледаш през среден пръст на безпочвените критики тука и да бъдеш много силна. :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 813a97110b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Модератори, с какво точно са полезни двата коментара на 895f1389e7? Ако не сте разбрали, става въпрос за 10 и 11. Значи, понякога пиша нормални съвети и не ги публикувате, а публикувате ей такива тъпанари.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: da50079de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Ти си много тъпа

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cf0d7ae1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Ти си тъпа

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cf0d7ae1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Ти си тъпа

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 22bcac7791
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Мило момиче, няма как всички да са отличници. Българското образование е една месомелачка, която няма да цел да се развиваш и мислиш, а някакви архаични никому ненужни знания, абсурдни стари методи на преподаване и изпитване. Поведението на баща ти е същото, е какво постигна, като те мочка, изби ли комплексите? Въобще не е прав, . Като ти вика, не постига нищо. Успокой се, учи, стар се и си поеми пътя един ден. Дали имаш 5 или 6 по анг. това живото определящо ли е? Не не е. Познавам отличници, които едва преживяват, както и такива, които и средно образование намат, но живеят повече от добре. Живота е колело, важното е да имаш душевен мир, да си спокойна, защото това мачка ни и нервите, който ти образуват няма да доведат до нищо добро и утре дори да си отличник а по всичко, когато нямаш самочувствието да се изправиш и докажеш, че си нещо, имали смисъл? Когато започне да те обижда, ясно му кажи, че не желаеш да бъдеш обиждана. Просто трябва да се противопоставиш, за твое добро е. Покажи, че си личност. На абсурдни ти коменари, които защитават баща ти, ще попитам такива ли са човешките отношения? Както и вторият ти баща, майка ти има право също да живее и се радвай, че имате прилични отношения.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 76bddcf434
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   При всеки е различно. Една богаташка от класа куп пари даде за уроци по математика и накрая на матурата изкара едва 4, 50. Поне 30% от класа ходиха на уроци цяла година, а изкараха 4-ки, въпреки че учителките ги подготвяли за 5. Аз никога не съм ходила на уроци по каквото и да е. След училище по математика си пререшавах задачите от клас и след това започвах с ДР. На истинската матура изкарах 5, 286, което си беше най-високия резултат в класа. Тази оценка трябва да ти е за урок. Трябва да си поставиш цел за следващата година. Миналата година същата госпожа ми остави 5, 45 за годината (мн. добър). Много ме беше яд! Тогава се заклех, че тази година ще изкарам 6 за годината. Трудих се, бях упорита, внимавах в часовете и успях.
Научно доказано е, че момчетата са по-умни от момичетата. Въпреки това не отричам, че има много умни момичета( направо гении).
За мен матурата беше супер лесна, но все пак трудно се изкарва 6.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: be76792ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Така... значи... Аз съм момиче и като теб тази година бях седми клас. Както по-голямата част от моя випуск, ходих на уроци по математика и български. Ето го и моето мнение: Матурата по математика не беше трудна, поне за мен, а и на тази по български можеше да се падне по-труден вариант. Това, което ме озадачава е, че от споделеното във форума създаваш представата за умно и интелигентно момиче, а и казваш, че си имала добра учителка по математика, че си се старала и трудила цяла година, тогава какво стана? Напрежението си каза думата, нали? Оценките ти от матурите не са чак толкова зле, така, че не се отчайвай. А и по важното в случая е дипломата ти за средно образование. Не съм хейтър, нито пък прекалено голям оптимист, аз съм реалист. Запомни, че няма тъп човек, а и оценките не показват твоите възможности и твоя потенциал. Не харесвам нашата образователна система, но това е, ние какво можем да направим? Няма да коментирам отношението на баща ти към случая. Все пак той максимално се опитва да направи най-доброто за теб, както и майка ти. Не винаги мога да разбера родителите си, както, когато тази година баща ми ми забрани да кандидатствам в математическата гимназия, въпреки, че аз там исках, а и щяха да ме приемат. Аз съм от София и това е едно от най-желаните училища, може би в страната. Но все пак, той изказа доводите си и аз се съгласих с тях. Не съжалявам, че влязох в езикова гимназия. А и нали езикът е прозорец към света.
Изказах мнението си. Желая ти късмет. Дано съм оправдала очакванията ти. Съжалявам ако има грешки. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5132452c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Първо, не всеки може да бъде отличник. Всички имаме различен капацитет, един е умен, друг - не толкова. Обикновено умните хора са добри в повечето учебни дисциплини. Рядко има огромен дисбаланс.
За авторката - може би просто толкова си може. Родителите не трябва да й се сърдят, а да я приемат такава, каквато е.
Не съм ходила на уроци в училище и въпреки това винаги съм изкарвала по-високи оценки от деца, чиито родители плащаха банословни суми за целогодишно посещаване на частни уроци. Когато не си добър в нещо, плаща си да те учат. Макар че според мен в училище достатъчно много се учи, просто децата не са свикнали да учат сами и чакат някой да им го налее с фунийка в главата... което, естествено, няма как да се случи. :)
Авторке, вместо да обвиняваш кой как се държал, опитай се да се подобриш. При някои хора всичко става с лекота, но други трябва да се трудят много, за да постигнат същия резултат. Явно си от вторите. С такива оценки трудно ще стигнеш до висше образование, тогава кой ще ти е виновен? Приеми, че ще трябва да се трудиш повече.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: efdd2c3a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   И аз тази година бях в седми клас, матурата по математика беше ужасна, но поне хванах четворката. При мен е още по-смешно, защото годишната ми оценка по изобразително е 5, а по физическо-4, а по всичко друго имам 6. Относно приема не се притеснявай, освен ако не си от :София, Пловдив, Варна или Търново. В останалите градове ще влезеш по-лесно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker