Да превърна ли хобито си в професия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да превърна ли хобито си в професия?
преди: 8 години, 9 дни, прочетена 2142 пъти
Здравейте! Пише Ви момиче на 18 години. Догодина ми предстои да бъда 12 клас и да кандидатствам. Проблемът е в това, че все още не съм избрала с какво искам да се занимавам. През свободното си време обичам да рисувам - не съм една от най-талантливите, но това е нещото, което ми харесва наистина. Рисувам, когато наистина намеря някакво вдъхновение, така да се каже. От 2 месеца ходя и на частни уроци по рисуване, където не напредвам много. Там разбрах и колко много неща всъщност не знам, постоянно греша и постоянно ми се показва как не правя нищо както трябва. Знам, че това е нормално и сигурно ще звучи като глупаво оправдание, за да се откажа, но от нещото, което обичам да правя, рисуването се превърна в задължение. Сега по-скоро отделям време, за да си изпълня задачите, поставени ми като домашно, вместо да го правя за удоволствие.
Мислех да кандидатствам в НХА, но почти всеки ми казва, че ако превърна хобито си и в професия, скоро ще спре да ми харесва толкова много и дори мога да го намразя. Объркана съм, защото не знам с какво друго мога да се занимавам. Ще съм благодарна ако някой може да ми даде съвет как да постъпя. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 дни
hash: 5c6fb39406
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да! , Това ще е върха на успеха. Какво е хоби? Най любимото занимание, което ти носи наслада. Какво по добро от това, най любимото занимание, да ти носи и пари? Не слушай философи, че щяло да ти омръзне, да знаеш художник да е станал хамалин? Няма и да чуеш. Да си талантлив художник е велико дело, историята го доказва.

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: 9987da5c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 - да, но тя не е талантлива, там е проблемът. По-добре го запази като хоби, извинявай за откровеността, но така стоят нещата, още повече, че има огромна конкуренция от хора с много талант, на които наистина им идва отвътре, просто няма смисъл, предполагам, че си малка още, за да го осъзнаеш...

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: c7fd762666
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   То е хубаво хобито ти да ти печели и пари, ама ако хобито не е доходоносно какво правим? Все пак трябва и да се яде, нали? Според мен не се ориентирай директно към рисуване, а към нещо доходоносно, за което ще ти помопогне рисуването. Примерно уеб дизайн, инженерен дизайн или нещо, косвено свързано с русиването.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 дни
hash: bf7ae1958e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 1:
Абе и аз не съм чул художник да е станал хамалин, ама гледам икономисти по образование стават хамали ;)

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: 04880ff954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Недей. Като чета, не си особено талантлива, доста късно си се захванала и самия факт че питаш в такъв сайт, означава че не си уверена, че това е нещото което искаш да работиш. За да изкарваш пари от рисуване, трябва да си талантлива, упорита и да си започнала от доста по-рано. Рисувай си за кеф, но изкарвай кинти с друго.

bile

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 дни
hash: f66166c5d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм 7 клас и вече знам с какво ще се занимава. И все пак има време. Помисли си добре. Това което ще учиш ще го работиш цял живот, така че си избери нещо с което ще ходиш на работа с усмивка и ще ти хареса. Ако си добре с математиката, можеш да си избереш много неща с рисуване- Архитект, дизайт и т. н.
Късмет

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 дни
hash: 314a9a9e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами може да запишеш нещо с дизайн - моден дизайн, реклама, уеб дизайнер, изобщо ти си помисли на какво точно дизайн би правила, но това мисля, че ще те влече щом обичаш да рисуваш.

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: bacb067d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Опитай се! Повечето хора съжаляват, че не са се вслушали в гласа на сърцето си, а твоето иска да рисува, да пресъздава всичко, което го е докоснало и е станало част от вътрешния му свят. Защо да не му дадеш този шанс? Дори да не си като Ван Гог или Дали, има причина те да са образец за подражание - не са хора, които лесно можеш да догониш само с няколко урока по рисуване. Това ще те посъветвам - опитай се и не очаквай да станеш велика, за да не се разочароваш бързо! Започни с малки надежди и нека те се увеличават според това, което постигаш, за да си доволна от твореца, който си, а не недоволна от този, който няма да успееш да станеш! :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: 1e0cb73b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   виж сега, да не ти пука когато някой ти каже'' ти тука грешиш това не ти е правилно'', в изкуството грешки няма, има единствено наслоено и натрупано някакво виждане за правилно и неправилно за хубаво и грозно, и когато учениците слушат дословно своите учители нищо не става освен да се тъпче на едно място, чуй какво ти казват разбери какво ти обясняват и след това използвайки не дословно това знание направи своите неща по свой си начин по твое виждане. Няма по хубаво от това да печелиш пари от хобито си, това от което се опасяваш обаче е вероятно ако ти спреш да слушаш себе си, ако изпълняваш дословно хорските желания, художника е свободна птица ако го караш да прави неща които не са му в главата неминуемо ще му втръсне. Така че ако станеш художничка никога не се отдавай на чуждите интереси и желания, търси пламъка в теб прави това което ти идва отвътре и не слушай никого, отчитай това което ти казват имай го едно на ум но не го взимай за закон.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: 53c78cd3b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Ако решиш да продаваш картини, ако хората ги харесват, ще ги купуват и няма да се интересуват дали авторът е завършил НХА.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 965b94e6ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Давай смело. С рисуване може да си намериш работа, къде ли не.

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: d75ca28508
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Продължавай да рисуваш. Ако не ти допада учителят ти птосто го смени. Но не забравяй, че от теб зависи всичко. Определи кой стил най-много ти допада и го развий. Сигурен съм, че ще успееш! М28

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 дни
hash: 83a77371f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   №5, нали точно хобито върши това за което пишеш " Това което ще учиш ще го работиш цял живот, така че си избери нещо с което ще ходиш на работа с усмивка и ще ти хареса. " Как пък някои разбраха, че авторката не е талантлива? Винаги който се е устремил към нещо велико, смята, че е още далеч от върха. Само самонадеяните си мислят, че още в началото могат да се смятат за успели. Авторке, следвай мечтите си, не вземай съвети от посредствени неудачници, те не знаят какво е успех!

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: b5c3a3e969
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   http://b0ji123.deviantart.com/gallery/ Благодаря на всички!
Тук е част от това, което правя .. в действитеност наистина не съм следващия велихк художник и тематиката на рисунките не се приема много добре от околните ...
*От автора

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: 5f38d3f718
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Благодаря Ви за подкрепата!
Истината е, че трудно бих могла да определя себе си и това колко съм добра или колко не съм. Едва ли ще бъда следващия велик художник ... просто стилът ми и това, което ми харесва да рисувам много често не се харесват на хората. Когато си падаш по готик стила понякога те възприемат по по-различен начин. Задавали са ми въпроси дали нещо ми има или нещо ме мъчи, а никой не си дава сметката, че просто всеки има стил. Затова явно и не напредвам много с уроците - просто явно не е за мен.
*От автора

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 дни
hash: b26794b0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   О, преинтелигентний номер 13, разбрах някак си че авторката не е особено талантлива от самия й пост. Там си пише. Капиш?

След последния пост на авторката, вече мога и да потвърдя. Наивни, детнски рисунки. Липса на анатомични познания, липса на хубава линия, липса на усет... мога още доста да изпиша, но не е това идеята. Авторката харесва да рисува, в това няма нищо лошо и не искам да я обидя по никакъв начин. Но за да се издържа с рисуване, при положение че е на това ниво и на 18 години.... не.

Та така авторке, ти си знаеш в крайна сметка, но умерено малоумни въздухари като гореспоменатия номер 13, могат понякога да дават крайно лоши съвети.

bile

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 68717b81f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Изобщо не смейте да убеждавате някого, че за рисуването трябвало да се почне от много рано, иначе е късно. ИЗОБЩО не е вярно. За други сфери на изкуството бих се съгласила, но в случая, това е абсурдно изказване. И предпочитам да ги го кажа, преди реалността да те удари по по-гаден начин - с проекти от представената галерия, прехраната не можеш да си вадиш. Липсва им живот, куца им техниката. Изглежда насилено, колкото да има. Виж, хубаво е да си имаш хоби, но не на всеки му върви в определени части на изкуството, особено в професионален план.
И последно - техниката се заучава, но вдъхновението, идващо чрез таланта, си е дар, който не можеш да научиш.
Dani

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker