КСТ или Компютърни науки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

КСТ или Компютърни науки
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1677 пъти
Здравейте. Двоумя се между тези две специалности, за това реших да се допитам до вас. Като цяло искам да уча и след време да се занимавам най-вече с разработка на софтуер и повече клоня към Компютърни науки. От друга страна пък КСТ е по-престижно, защото се очаква да разбираш и от двете(хардуер и софтуер), и е инжинерна специалност, но пък на мен не ми се учи елекротехника, електроника и т. н. Голяма дилема :D Ще се радвам да чуя вашето мнение :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: f24c742d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма никаква дилема. Щом не искаш едното, а желаеш другото, следвай желанията си. А и не е, като да няма глад за компютърни специалисти.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 27f9d1bd4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти,
Ми не. КСТ не е по-престижно, 'щото т. нар. "Компютърни науки" е новото наименование на "Информатика и информационни технологии". КСТ учат 80 процента хардуер. Заради това имат предмети като "Компютърна периферия". Ако искаш да станеш дивелъпър, записвай "Компютърни науки". И с КСТ ще станеш, ама ще ти трябва задължително допълнителен курс или поне магистратура.
АКАТИМ

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2a4f0b9702
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   КСТ в Асен Златаров Бургас например е абсолютна манджа с грозде. Не знам как е реализирана в другите университети, но в този излизат хора, които нищо не разбира от нищо. Прекалено много направления в една специалност и в никое не се задълбочава. Учебниците пък са пълен кошмар, сякаш писани от бавно-развиващи се. Не ти препоръчвам КСТ, в краен случай в София евентуално може да е реализирана малко по-добре. Като цяло не очаквай от университета да те научи на 100% на "занаят", особено в България, трябва да се занимаваш допълнително, реши какво искаш и карай паралелно Телерик или Софт-уни. Компютърните науки според мен са по-подходящи за теб, имайки предвид, че те влекат и че се съсредоточават в едно направление, за да може то наистина да бъде научено. Но пак внимавай с избора на университет. Има страшно много безплатни лекции по програмиране, но за направленията, които се изучават в КСТ не съм видяла почти нищо. Мисля, че не си струва да рискуваш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0dafc072a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм незавършил КСТ и мога да ти кажа, че е порнография и накрая от нищо няма да разбираш. Не знам какви са тия компютърни науки, предполагам нещо подобно. Това което трябва да учиш се нарича математика. Гледай някаква по приложна специалност която вътре ще има и програмиране и числени методи. По-дълбоко самият софтуер/хардуер така или иначе сам ще го учиш, специалността по-добре да е насочена в по-основополагаща материя в която има свестни преподаватели.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker