Време ли е да приключа тази връзка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Време ли е да приключа тази връзка
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2524 пъти
Здравейте, реших да пиша тук, защото няма кой да ми даде странично(безпристрастно мнение)
Заедно сме от 5 години, имахме 2 кратки раздели. Обичам го, но сме прекалено различни. Аз съм много лъчезарен и общителен човек, а той е по-затворен и сериозен. Започнах да мисля, че реално не съм себе си пред него, поставя ме в някакви рамки, не иска да излизаме в компания, когато се смея шумно на улицата ми прави забележки, опитвах се да се променя, 5 години са много време, сега съм едва на 20, харесвам връзката ни, но просто се чувствам друг човек когато съм с него. Дори не мога да го обясня. Когато имам някакъв проблем той не подхожда с голям интерес, което ме наранява. Наскоро претърпях тежък инцидент, обадих се и му разказах, казах че съм много уплашена. След повече от 3 часа, той не беше питал дори как съм. Понякога не мога да го разбера, затваря се в себе си, мълчи. За повечето от нещата за които съм разстроена и той знае, той се отзовава единствено ако го помоля за помощ, а аз съм винаги до него, въпреки че когато той има някаква драма е много трудно да се общува с него....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7fa6787fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами, както ги описваш нещата, май връзката ви е свършила. Ако все пак държиш на него, поговори с него за всичко, бъди открита, кажи си всичко. Вие жените очавкате мъжете сами да се сетят, но мъжете не сме така. кажи му какво те мъчи. Може пък и да се разберете. Ако не, всеки по пътя си....

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4a6f6187ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Време ли е да приключа тази връзка" - ДА, КРАЙНО ВРЕМЕ Е!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 55db07e386
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нито ти си грешна, нито той... просто не сте един за друг. Мисля, че трябва да прекратите отношенията.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6d689a5f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти вече си решила, защо питаш другите. Ние ли ще живеем с него или ти? В него намираш само лоши качества, които противоречат на твоите "възвишени" способности. Ако човек обича истински и иска да живее с обичаният човек, намира сили да се нагоди по вижданията на другият, но когато е егоист, иска всички да се настроят по неговите виждания. Такъв човек търси кусурите в другите, а своите недостатъци изтъква като положителни черти. Авторке, по добре си намери друго момче, не се опитвай да дресираш това, насила хубост не става. Как 5 години го понася, а сега изведнъж ти станал скучен. Не ни казваш цялата истина, а в премълчаното се крие проблема, който ти си знаеш какъв е, но не е това което ни пишеш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ce59623eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Проблемът не е, че сте различни, а че очевидно приятелят ти не държи на теб толкова, колкото ти се иска. Извинявай, но ако човекът, когото обичам, ми се обади и ми каже, че му се е случило нещо лошо и има нужда от мен, няма да си намеря място, докато не се уверя, че е добре и не му помогна с каквото мога. И дори не говорим за ситуация, която застрашава живота му, а за момент, в който той е уплашен, уязвим и има нужда от мен, даже и да е за нещо по-дребно и не толкова сериозно. А пък за друго... не ми се мисли. Нали това е смисълът да имаш човек до себе си, да можеш да разчиташ на него, да ти бъде опора, да ти дава внимание и подкрепа. Аз ако не се интересувам от него и не се вълнувам дали е добре и какво се случва в живота му, че от кого тогава да се интересувам? ! Явно ти даваш много повече любов и разбиране, отколкото получаваш. Разбира се, не става въпрос той да решава всичките ти проблеми вместо теб, а ти да му ревеш на главата за най-малкото нещо. Не говорим за лигавщини и детски работи, а за реални ситуации, в които просто една мила дума и малко загриженост, биха ти подействали добре. И това не е никак трудно да го получиш, просто явно си сбъркала човека. А и липсата на сходни интереси, ограниченията, които ти налага, и изобщо всички различия, които изброяваш, допълнително усложняват ситуацията. Най-логичният вариант е да поговориш с него на тази тема и да му изложиш твоята позиция. Разкажи му за някои моменти, в които си се почувствала пренебрегната и обидена, когато е ТРЯБВАЛО да го търсиш за помощ, вместо той сам да ти я предложи, и му кажи как се чувстваш. Не знам до каква степен ще има ефект, може би няма да е кой знае какъв, но поне си струва да опиташ, преди да решиш да го оставиш. А това е следващият ход, в случай че не желае да се погледне малко отстрани и да си даде сметка, че ще те изгуби, ако не си промени държанието. Стигне ли се до там, знай че това просто не е твоето момче. Колкото и силни чувства да имаш, колкото и време и спомени да ви свързват, няма нищо фатално. Винаги можеш да продължиш напред, да започнеш на ново и да търсиш човек, който да ти даде повече. Е, няма перфектни отношения, няма идеални хора, това всички го знаем. Важното е ти да прецениш с кои недостатъци и различия си склонна на компромис и с кои-не. Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d1d8babf68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Кофти ситуация... Описала си го като звършен темерут! Прилича ми на някаква травма - сякаш самият той е бил наранен преди и сега му е трудно да се отпусне, защото се бои, че пак ще бъде наранен. Затова предпочита да измъчва със студенината си най-близкия човек. Иска на всяка цена да доминира и да владее ситуацията, дори като те обижда с грубото си поведение. Да му имаш респекта, страха... Всъщност, има донякъде основание, защото когато човек е открит, искрен, отзивчив, сърдечен, като че ли именно тогава не го ценят, отнасят се със снизхождение, фамилиарно и дори не те уважават достатъчно, смятат те за наивник, добряк, балама. Ако приключиш връзката, нищо чудно в следващата си връзка ти самата да станеш такава, да се стремиш да доминираш и да получаваш много повече, отколкото даваш... Парен каша духа. Животът е гаден.
Но поне да ти бъде опора, когато имаш проблеми и страхове мисля че е длъжен, иначе става нещо като енергиен вампир, третира те с пълно пренебрежение.

Какво мога да те посъветвам? Опитай се внимателно, тактично да се добереш до причините на тази му затвореност и темерутщина, не натрапчиво, и ако се съгласи да ти разкаже, да сподели, защо е такъв, може би нещата ще се подбрят към по-добро, ще разбере, че те наранява, че не е прав.

Така или иначе трябва да му поискаш обяснение да поведението му, но в някаква мека форма, за да не се затвори още повече, ако си настойчива. Ако продължи да те пренебрегва емоционално, ще се превърне в система и твоето неудовлетворение ще се засилва. В такъв случай връзката ви ще върви към залез. Балансът от положителните и отрицателтните ти възприятия ще се наруши в полза на последните и ще помислиш за компенсация.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 037d740219
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Оставяй го този ръб.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 193f72acaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Виж... 5 години са много време. Не уточни дали живеете заедно или не? Кога и как се виждате. Той на колко години е?

Относно забележките и това, че не обича големи компании има значение дали винаги е бил такъв или сега се е променил.

Прецени дали имаш бъдеще с него, дали искаш да си с него, искаш ли да имате семейство един ден.
Сама ще си отговориш на въпросите.

Съвета който мога да ти дам е, че загъбеното време не можеш да си върнеш. Живей и бъди щастлива.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6aa0903e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Намери си друг, позволявам ти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7157328ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не ти трябва такъв мъж, разделяйте се с време! Ние с моя мъж сме същите-аз емоциална, той мъчалив, затворен, незаинтересован и безразличен. Живота ми с него е пропилян и и нещастен, просто 26 години от живота ми са загубени... не се интересува и не обича и децата си, чувствам се нещастна, не повтаряй грешките ми...

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 82e05242c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "харесвам връзката ни"

Изброила си всичко, което не ти харесва, и нищо което ти харесва. Сега си усетила, че всичко е било пубертетска история, и търсиш подкрепа за късане.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a9f056f156
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Когато имам някакъв проблем той не подхожда с голям интерес........, хората са различни, реагират различно, но когато не не се интересува от теб, когато си т тежък момент.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 96fbd0256b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Цитат

"Време ли е да приключа тази връзка"

Не, но е време да се научиш на вярност и на това, че нещата не могат да са перфектни и, че човек трябва си носи кръста а не до го хвърля и да търси по-лек. Търсиш ли по-лек кръст пак наново ще изкачваш Голгота с всеки следващ кръст, ще тъпчеш на едно място и ще бъдеш все по-уморена и смазана от живота и многото си блудства.

Разбери, че да изоставяш партньора си, мъжа си е голям грях и зло а правиш ли зло ще си понесеш последствията и ще страдаш. Страданията и нещастията не изникват от нищо, те са в огромното си множество наказания Свише за лошите дела които вършат хората или са вършили родителите и техните родители до три и четири поколения назад. Бог очаква от хората да са верни и да стоят с партньора си за цял живот независимо от обстоятелствата, затова се казва: "в болест и здраве, в богатство и бедност" и т. н. Това е смисъла на семейството, на това двама души да са свързани заедно. Семейството като институция и смисъл идва от Светите Писания - затова са двама души, мъж и жена до живот. Това е праведния и правилния начин на живот когато човека постъпва както е редно, както Бог е определил чрез заповедите, законите и наредбите си. Другия начин на живот е сатанинския - невярност, изневери, блудства, сексуални извращения, травестии, хомосексуализъм, проституция и т. н. Във времето в което живеем от САЩ идват и се разпространяват доктрините на дявола чрез холивуд и медиите в които злото се представя за добро а доброто за зло и те заразяват умовете на хората за да вършат зло. Злото става нормално а доброто изключение, чудно ли е тогава, че западния свят затъва и загива в извращенията си? И така човек родил се на тази земя чрез постъпките си определя какъв ще е краят му, ако върви по-тясната пътечка на добрите дела и отбягва злото и по такъв начин се уповава и надява на награда от Бога ще наследи живот а човек който се отдава на нечистота, нечестие, безчестие, зло, долни страсти, извращения се причислява към злодейците и краят му е гибел и накрая на живота си ще получи справедливо наказание.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f042d5ed17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Време е. Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 89c6618dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Да, време е. Самият факт, че си задаваш въпроса показва, че си готова. Аз бях в подобна ситуация, но макар да виждах всички признаци, си бях втълпила, че без него не мога докато той не скъса с мен. И да ти кажа оттогава не мога да се нарадвам на късмета си. Трябваше ми време докато се съвзема, но по-щастлива не съм била. Сякаш нещо ме беше задушавало през цялото време. Чувството да си свободен и да не дължиш обяснения на никого е неописуемо. Бях забравила коя съм заради всичките му прищявки и старанието ми да изпълнявам очакванията му. Не си го причинявай! Бъди смела и скъсай с него. 5 години е много време, но явно си порастнала и си се променила, за да осъзнаеш всичко това. Успех!! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker