Какво е нужно, за да ме приемат в Американски университет? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво е нужно, за да ме приемат в Американски университет?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2794 пъти
Здравейте, момиче съм на 16 години. Живея в София и уча в едно от най-престижните училища тук - НТБГ (Национална търговско-банкова гимназия). Мисля, че е добре от по-рано да се ориентирам къде искам да уча след като завърша и моя избор е в чужбина. Въпросът ми е какво е нужно за да ме приемат в Американски университет? Имам в предвид под успех, парични средства и по точно как стават нещата там. Относно парите, нашите са заможни и могат да ми осигурят всичко нужно особено щом става въпрос за образование. Уча усърдно и тази година ще бъда 10 клас и планирам през оставащите 3 години да имам отличен успех не по-нисък от 5, 50, както и на матурите в 12 клас имам високи очаквания и мисля да държа изпит по Български и Английски език.
Точно за това пиша тук защото не съм съвсем наясно с нещата и не знам какво е нужно, в смисъл дали трябва да ходя на някакви уроци и също по английски език за кое ниво трябва да имам серфификат и тем подобни неща. Моля родители, чиито деца са учили там или тепърва започват да ми отговорят както и млади завършили студенти хора, които наистина знаят за какво става въпрос, но няма да откажа и мнението на хора, които са запознати с темата.

Благодаря предварително, ще очаквам вашите отговори! :) Моля редакторите да публикуват темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: eea7e56f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Я, моля те, слез на земята..

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d70dd7632b
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

5.   Драга авторке,

Във случай, че ще напускаш България, трябва да направиш следното:

-Откажи се от българско гражданство и приеми американско гражданство. За заявка за американско гражданство можеш да подадеш в американското посолство в София-намира се в квартал Лозенец.

-Откажи се от всичко, което е свързано с България, българския етнос, българския език и култура.

-Гледай да тръгнеш за америка( с малко "а"), колкото се може по-скоро и по-бързо. Тъкмо българите ще си отдъхнем от поредните чуждопоклонници. Нека в България да останат само тези българи, които обичат България(аз обичам много моята Родина България и Русия, защото Русия ни е освободила, докато американците ни поробиха), искат да живеят, работят и умрат в България. Тези, които се оплакват от България, от българския народ-нека да си тръгнат, колкото се може по-скоро.

Когато си сбъднеш, твоята американска мечта, напуснеш България и станеш американска гражданка и живееш, работиш в америка;напиши как се чувстваш(надяваме се да си добре в чужбина и да не ни притесняваш повече)
успех!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6a63597857
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Момичето НЕ иска упреци и хейт, тя си е решила къде иска да учи. Моли за отговори, свързани с обучението. Извинявам се, че няма да дам такъв, но искам да изразя мнението си. Аз също искам да уча в чужбина, защото много мои роднини завършиха обучението си в България и сега не вземат повече от 600-700 лв. (като се има впредвид, че учиха за лекари, адвокати... и не живеят в малки градове). Имам познати, които завършиха и живеят в чужбина и са ок. От такива псевдо- патриоти ми е писнало. Повечето хора нямат какво да ядат, вие ми се прехласвате по 'българското'. Не ме разбирайте погрешно, обожавам страната, но не й държавата. Леля ми и вуйна ми работят в други държави, само за да изхранват децата си. Тук младите нямат бъдеще (говоря най-вече за тези от малките градове... ). Момиче, желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2e721eea95
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   До Н 5.
Боже, каква ярост, каква злоба, каква завист срещу момичето!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 33acb982ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Напълно разбирам защо искаш да заминеш. Само от коментарите личи българската злоба, от която исках да се махна и аз. Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7b4aacb1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От авторката: До номер 5, мисля че твоя коментар е напълно излишен. Пиша тук за да получа отговор а не безмислени и злобни коментари. Аз също обичам родината си повече от всичко, и това че искам да отида да уча някъде другаде след 12 клас, за да мога да се реализирам и да имам едно по-добро бъдеще не значи, че не обичам родината си. Никъде не е написано, че искам да ставам американска гражданка. И не знам на колко години си но определено ако беше жена, която има деца би трябвало да си уведомена, че за да имат по-добро бъдеще децата трябва да заминат да учат някъде другаде дали Америка или някъде из Европа пак е по-добре от тук! Ако не можеш да дадеш отговор на въпроса ми моля не се прави на интересна. (Предполагам, че си жена ако не се извинявам)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 266f986b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За английски ти трябва SAT и Тойфел. Да знаеш че SAT е трудно. Ще имаш въпроси от предмети от училище на английски и ще трябва да отговаряш на английски. За успех някъде търсят 6, 00. А за американско гражданство нищо не знам. Бягай бързо от тук. Тук остават само такива завистливи и мързеливи хора като номер 5.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d70dd7632b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   ДО НОМЕР 7, 0Т НОМЕР 5!

Каква завист имам срещу това момиченце? За каква да й завиждам? За богатите й родители, които биха направили всичко за да бъде щастливо тяхното момиченце? Не! Не ме вълнува парите й, нито пък социалното й положение( с което тя така наперено парадира! )

Злоба? Срещу какво, ма? Аз си изразявам мнение, живеем все пак в демократично общество, и мненията са най-различни. Какво, сега ще беснееш срещу мен ли, а? ще хвърляш камъни срещу мене, защото нямам чуждопоклоннически възгледи и не съм запален "фен" на всичко, което идва от Западна Европа и америка? Ще ме кориш за това, че милея за Родината си България и не искам да я напускам, въпреки всичко(за разлика като това момиче и като тебе?
Ярост? Ти приявяваш ярост, а не аз.


До авторката: Аз съм момче, а не момиче. Момчетата, за разлика от момиченцата са много по-умни, по-интелигенти, силни, а и най-вече са патриотично настроени(има и изключения сред момчетата и момичетата). Виждам, колко си "родолюбива", няма що. Самата ти тема ясно показва, че желаеш да учиш и работиш в чужбина, което си е твоя работа. Самият ти коментар в темата ОЧЕВАДНО ПОКАЗВА ТОВА, цитирам част от твоя коментар: "че за да имат по-добро бъдеще децата трябва да заминат да учат някъде другаде дали Америка или някъде из Европа пак е по-добре от тук(България, моя бел).! ".

Това си е твоя работа, за това те съветвам да бъдеш щастлива, където и да си извън България. Просто не ни занимавай с глупости, гледай да си сбъднеш желанието си и не се прави на нещо повече от другите(паричното ти положение няма да те направи на нещо повече от останалите хора, ако нямаш грам възпитание, уважение, добродетели)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d70dd7632b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 6, 7, 8

До 6

Никой не я мрази, ( в този форум имат пораво да казват мнения всички хора, без значение какво е мнението. Не е нужно да съвпада с настроенията на мнозинството и не бива да бъде в угода на авторката. (Питам се-да не би да си приятелка на авторката? ))но тя самата дали обича? Вижда се каква злоба има тук към другомислещите. Ако тя самата беше патриотка и обича България, може да учи и в Български университети(или те според мнението на авторката, не са на нейното ниво(тя пък какво ниво има, че да се сравнява с българската интелигенция, това е друг въпрос), а? ) Къде иска да живее и да учи, си е нейна работа, но защо трябва това да бъде преъврнато в тема, със следният коварен и отвратителен смисъл:"А бе, тук в България е много зле, по-добре е да я напуснем и да си търсим щастивто някъде другаде-в чужбина". -Това иска да се каже в тази тема. Нейна си е работата, къде ще живее и ще учи, много й здраве, но нека да не оплюва България и българският народ и да не се фука каква е била, що е била.

"От такива псевдо- патриоти ми е писнало" -ти даже и нямаш представа кое е патриотично и кое не. В коментара ти лъха май на поредната(или поредният) окаяница(окаяник)която(който) за пари би си продал баща и майка си, и разбира се България, само и само да получи тлъста зелена американска пачка и добър охолен живот в чужбина. Ти самата(или самият) няма никакъв патриотизъм
. За разлика от "псевдо патриотите", ти имаш намерение да напуснеш България за да имаш добър животи твоя избор, както и избора на авторката)(никой не кори теб и авторката за този ваш избор). Докато те(псевдопатриотите), нямат такова желание и въпреки всичко, остават тук.

Не можеш ти да обичаш страната България, а същевременно живееш в тази твоя омразна държава България. Но явно не разбираш, че и ти си в това общество, и си сред тези, които имат големите претенции, без самите да направят нещо добро за Родината си. Оплакват се от политиците, обиждат ги;докато самите такива като тебе са на най-последното стъпало с голямото самочувствие, без никакво покритие;


До 8
Заминавай си от тука щом така желаеш, така или иначе нищо не те задържа. Но ти самата имаш и илъчваш не по-малко злоба, завист и ярост. В чужбина също ги има тези лоши качества и ще се срещнеш с тях(в небългарски вид).

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7b4aacb1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От авторката : Защо е нужно да превръщате темата в спор "Кой обича родината си", моля стегнете се всички които не сте разбрали моя въпрос и започвате с тежките коментари кой какво и що. :) Защо е други теми на хора които искат да учат също в чужбина няма такива злобни коментари че не обичат родината си, например на хора които искат да учат в Англия или Германия и т.н? До номер 12 само едно ще кажа - не се хваля а казвам какви качества притежавам за да няма илишни коментари като "образованието там е много скъпо", "трябва да имаш висо успех" и подобни. Пак ще помоля хора които са тук само за да изказват мнението си, което не искам да не коментират. Както съм написала в описанието - "Моля родители, чиито деца са учили там или тепърва започват да ми отговорят както и млади завършили студенти хора, които наистина знаят за какво става въпрос, но няма да откажа и мнението на хора, които са запознати с темата. " .

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6a63597857
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До номер 12, от 6:
Хаха, как така прецени, че имам голямо самочувствие, не разбрах? Даже не мога да кажа, че имам такова, ти ми говориш, че било без покритие. Моля ти се. Казвам, че обичам България, но не виждам реална реализация тук. Да, предпочитам добър живот. Искам в България да го имам. Но уви, за сега няма как да стане. Да се надяваме в следващите 5-10 години всички да го получим. Явно доста съм те 'подразнила' с коментара си, че изписа романи.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cc22c87adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Това не е тема ЗА и ПРОТИВ чужбина, а авторката моли за информация. Защо винаги трябва да се намери някой злобар, който да пръска отровата си? Ще учи, където си иска, вие какво се месите - като не може да помогнете, по-добре мълчете! Съжалявам, авторке, аз нямам информация, но и аз като теб избрах пътя към чужбина, но не Америка, а Италия. Късмет, вярвам, че ще успееш!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7b4aacb1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   От авторката: Благодаря за отговора на номер 10 специално, защото ми даде някаква полезна информация свързана с темата. :) И на всички останали, които подкрепиха мнението ми. Дано има още полезни коментари.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b7c649a215
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Американският университет има сайт. Най-вероятно има и служители, които директно отговарят на въпроси относно кандидатстването. Полагат се изпити sat или teufel. Таксите са големи. Някои студенти имат възможност да работят малко часове в университета докато следват, което намаля от таксата. Но намалението е малка част от таксата.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d918880da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   До номер 5: Момче, мисля, че си за доктор... руснаците са можели да ни освободят още през 1832г., ама защо не са го направили тогава? ! И в момента колко от руснаците, които идват само в България на почивка, защото другаде не са желани, ги интересува нашето положение? Тези в Азия, и по-точно в Сибир интересува ли ги за нас според теб? Знаят ли изобщо, че съществуваме? Айде престани с русофилските филми и много такива като теб трябва да разберат истината. Никой чужденец не го интересува България, нито руснакът... абе никой, бе, никой... Аз мисля, че нямаш повече от 17/18 години щом така разсъждаваш. Нищо, ще пораснеш и ти някой ден и ще разбереш истината такава, каквато е. И преди да ми кажеш, че подкрепям американците - не, не ги подкрепям, даже знам, че те направляват събитията в близкия изток и точно те са причинили хилядите проблеми по света, които ги има в момента и най-вече ужасните атентати, които бяха извършени в последните 1/2 години. Извинявам се на авторката, че не съм й полезен с тоя коментар, но този университет си е в България, нали? Там пак ще има българи, плюс това си е в България. От мухата правите слон, бе. Такива като теб са причината да емигрираме. Спрете да бъдете ограничени. Момичето ясно си каза, че не е чуждопоклонничка или продажник. Спрете се с тея глупости - "той/тя отива в чужбина.. хммм... значи са продажници". Какво бе, и в другите държави има емигранти, не са само при нас. Това означава ли, че са чуждопоклонници? Не! Означава ли, че щом искам да пробвам нещо различно съм продажник и чуждопоклонник? Разбира се, че не! Ама малко мислете, че се излагате и ме дразните, бе... Освен това как ви беше одобрен коментара, след като има правила ===> 1. Бъди полезен на другите с коментара си!
Искам да попитам номер 5 с какво беше полезен освен че се правеше на големия родолюбец и това нищо общо нямаше с темата на момичето. Отговори ли й подобаващо? Не, той изтърси просто нещо за кеф, да се направи на много важен и да го видят в интернет какъв е родолюбец. Само че моето момче, такива "големи родолюбци" като тебе не държат сметка на 15-годишни момиченца в интернет за това, че искат да се изучават в чужбина или в университет, в който не се преподава на български. Истинския родолюбец не виси в интернет - той допринася за родината си чрез собствените си действия. Ти с твоя коментар нищо ползотворно не свърши.
Първия коментар също с какво беше полезен? "Я, моля те, слез на земята.. " Тези, дето емигрират не бягат от родината си, а от такива като теб - завистливи, ограничени, тесногръди, говорещи наизуст "патриоти". Ако можеше да съзреш глупостите, които си написал, ама уви.. такъв ще си останеш за съжаление. А относно зададената тема от момичето - мисля, че ти трябва SAT или TOEFL. Едно от двете, таксите са огромни там, но щом вашите разполагат с необходимите парични средства, това е добре. :)) А и да добавя, че 5, 00 успех в дипломата за средно ще ти е напълно достатъчен за Американския университет. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7b4aacb1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От авторката: Много благодаря за полезните коментари! :) И също така номер 20 точно описа ситуацията. Благодаря отново на всички, които ми дадоха информация, но също говорих с родителите ми и роднини и станах напълно наясно как да постигна това, което искам. Приятен понеделник на всички, които следят темата!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 108de0ee14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Авторката, за Американския университет в Благоевград ли питаш или за за обучение в САЩ? Като гледам №10 ти говори за САЩ...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ab4d885084
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От авторката: До номер 22, говоря за университет в САЩ.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker