Професионален пилот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Професионален пилот
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1354 пъти
Здравейте. Момиче на 18 години съм, тази година завършвам 12-ти клас и професията, която съм избрала е пилот на пътнически самолет. Решила съм да не следвам във военен университет, защото не това ми е целта. В крайна сметка, предполагам, че ще се обучавам в авиационен център, който издава лицензи. Имам обаче няколко въпроса, на които се надявам, че някой може да ми отговори.
Смятам първо да изкарам MPL - лиценза за управляване на многоекипажен самолет. Поне според мен е по-изгодно отколкото CPL. Знаете ли колко време трае обучението за MPL? Иначе планът ми е да изкарам и ATPL лиценза, но за него ми трябват 21 навършени години и ще почакам дотогава. А за самия ATPL, знаете ли колко години е обучението? Просто се интересувам, за да сметна плановете добре.
Моля ви, без подигравки или опити да ме откажете - не се виждам като нищо различно от пилот. Обожавам авиацията, имам железна психика, смятам, че имам нужното, за да стана истински професионалист. В училище всички предмети ми вървят, но езиците и георграфията, както и технологиите най ми се отдават. Кои предмети смятате, че са най-съществени за пилотската професия и трябва да развия по-добре?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 204c69b98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Един приятел какдидатства преди няколко години за гражданската авиация. Ситото е много голямо, взе изпитите но го скъсаха на медицинските прегледи заради някакъв проблем със зрението. Той нито носи очила нито е споделял че чувства нещо нередно с очите но както казах - ситото е много голямо.
Дано ти имаш повече успех!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fa75b6d282
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо поздравления за избора! Пилотската професия е колкото вълнуваща, толкова и трудна и не са много хората, които ще се заемат с това.
За другите неща като лицензи и колко време трае обучението не мога да ти помогна, но винаги можеш да намериш сайтовете на различни школи и да провериш. Освен това много си зависи какъв пилот ще ставаш. Едно е да си професионален пилот в гражданската авиация, друго е да си любител, а съвсем различно е да си военен пилот. Ти си написала, че искаш да работиш в гражданската авиация, така че трябва да провериш какъв е приемът и какво представлява обучението точно за такъв пилот.
Успех и стискам палци скоро да летя с теб!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7fd0b68b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, това е чудесна възможност и професия, не знам дали е подходяща за момиче, но защо пък не? Проблемът е непосилните за повечето хора такси за обучение които съм чувал, че достигат 80 000 - 90 000лв за тригодишно обучение и това е само началното, базово обучение. След това пилота трябва да се специализира в определен тип самолет което е още към 40 000лв. Може би ако наистина искаш да станеш пилот е по-добре да се насочиш към армията където да бъдеш обучена, да натрупаш опит и едва тогава да се насочиш към гражданската авиация. Този план ще ти коства доста години, но вероятно си струва?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6049a38a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   По въпроса с обучението, примерно при British Airways е безплатно, но плащаш 81 хиляди паунда депозит, който ти се връща след края на обучението на вноски. Иначе, за да им платиш обикновено се тегли кредит от банка, на която British Airways са се доверили и реално губиш около 10 хиляди лева.
П. П. : И аз съм се насочил към тази професия и търся в сайтовете на различни авиокомпании изисквания. Успех! :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker