Кое да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кое да избера?
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1352 пъти
Здравейте! Ще запазя името си в тайна, и откъде съм също. Само ще кажа че съм 11 клас и на 17 години. Уча в професионална гимназия в провинцията, специалност "Организация на туризма и свободното време". От началото на 10-ти клас, ходя на уроци по Химия при частен учител, и мога да кажа, че минах повечето от задачите и темите за МУ София. От тази година ходя и на частни уроци по Биология и се подготвям и по този предмет за МУ София. Справям се перфектно с химията, понеже там е с разбиране, темите по биология ми е малко трудно да уча наизуст, но няма как. Много се колебая кое да избера като професия, дали Медицина, Дентална Медицина или Фармация. Медицината е изключвам като вариант, защото имам някакви притеснения, и просто ми става гадно като видя игли и спринцовки и т. н, пък и за нея си трябва повече биология, а на мен там ми е по-трудно. Основно за тази специалност ми говорят родителите, че била престижна. Нямам особено желание за нея, поради това че трябва много учене, трябва да си посветиш живота на това.
Мислих Дентална Медицина, хубава, престижна професия, мога да е работя, наблюдавал съм отблизо как стават нещата при приятел, като цяло ми харесва работата, добре платена е и т. н.. Единственото което ме притеснява е това че трябва да се докажеш като добър зъболекар, и това че голяма част от хората са "обвързани" от "стари" зъболекари, които имат голям стаж и хората ходят при тях и не се доверяват на млади специалисти. Т. е притеснявам се дали ще пробия като зъболекар.
От трите изброени, най-много ми харесва Фармация, излизаш от университета и можеш да си отвориш аптека. Зимата си на топло, лятото на хладно, няма кървища, няма гной, игли и т. н.. т. е е по-чистата работа. Живея в къща и имам помещение за аптека, но това е най-лесното първо да ме приемат, да завърша и тогава. При фармацията ме притеснява следното, което същност е и ОСНОВНИЯ въпрос на питането ми? :Понеже родителите ми не разполагат с голям капитал, т. е да ми заредят аптеката "от-до" с лекарства, може ли да се направи някакъв договор с дистрибуторите на лекарства и да ме заредят първоначално, без да плащам, след това което продам да си го заплатя и да зареждам отново и така докато се изплатят всички лекарства. Естествено след това ще си зареждам със собствени средства като натрупам евентуална печалба. И другото което е, много приятели ми казват ти учиш здраво, имаш потенциала да влезеш което искаш. Не ставай продавач на лекарства или магазинер с бяла престилка. Да съгласен съм че лекарската работа е по-престижна, но дотам ми остават надеждите. Просто не съм сигурен дали ще мога да работя като лекар, а и не ми се рискува, това е за цял живот. Нека ако някой знае, как стои въпроса с първоначалното зареждане на аптека ще бъда много благодарен да го сподели. Благодаря предварително на модераторите!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3557495315
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никой ли не може да помогне колеги?

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6e5b15e549
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   След като отричаш всичко, което си задаваш като въпроси, но настояваш да работиш точно тези изброени от теб неща, какво излиза, че си се набутал в кръгови релси и искаш някой да те дърпа или тегли, за да се въртиш.
Сам си реши нещо, което ще изпълняваш без уговорки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker