Да уча ли медицина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да уча ли медицина?
преди: 7 години, 4 дни, прочетена 5358 пъти
Здравейте, ученичка съм в 10 клас и обмислям какво да уча след 12 клас. Много ми се иска да се занимавам с медицина или фармация, биологията ми е супер интересна и ми върви, но за сметка на това съм изпуснала химията, понеже учителката ни изобщо не ни обръща внимание и вече изобщо не знам какво се случва. Исках да попитам при такова положение дали мога да си наваксам химията от 9 и 10 клас(8 и 9 всъщност, защото уча в езикова гимназия)? И другото, което ме притеснява е че майка ми май не е особено навита да се занимавам с нещо такова, мисли, че няма да мога да се справя.. И последно при не много добро финансово положение, да кандидатсвам ли в чужбина или да си остана тук, защото до колкото знам заплатите на медиците у нас не са толкова добри, а за мен това също е важно. Ще съм много благодарна, ако някой от вас ми помогне в това начинание :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 дни
hash: f350412f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Щом не си добре с химията нямаш шансове за медицина,може би някоия медицинска специалност.

 
  ...
преди: 7 години, 2 дни
hash: 12164db77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   За да се занимаваш с хуманна медицина химията трябва да я пееш. Уроците по химия са ужасно скъпи, но можеш да се абонираш на онлайн сайтове, които са сравнително по-евтини и има хубави обяснения. Учене, учене, учене! Ако не се получи с учене - зубрене! Медицинските сестри наистина не получават кой знае колко добри заплати. Фармацевтите, лекарите и хирурзите, стоматолозите са с по-добри заплати. Ако искаш хубава заплата трябва да учиш.

Но това е. А нека майка ти да спре с предразсъдъците. Да отдели толкова 500лева за уроци и така. Защото като гледам имаш много да наваксаш. Учи, преди да е станало късно. По-лесните неща можеш да ги наваксаш сама, но органичната химия може да те затрудни.

Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 21 часа
hash: 923b8cc7ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Щом го чувстваш отвътре - почвай. За десети клас имаш достатъчно време да научиш, каквото ти трябва от органична и неорганична химия, само трябва да убедиш майка ти да те подкрепи в това ти начинание и съответно да намерите добър преподавател. Аз за тази една учебна година взех десети, девети и малко от осми клас по биология и органична и неорганична химия. Друг е въпросът, че след всичкото четене малко се издъних на матурите от притеснение и от други проблеми, но ти имаш необходимото време и спокойствие, за да постигнеш целите си.

Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 7 години, 19 часа
hash: 8361b14a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз нямах възможност да си позволя да уча медицина, но бях приета с висок успех и интервю да уча в Румъния. Спестих много от частни уроци, образованието ми се поема от министерството на образованието в Румъния, но трябваше да отделя година за да науча езика.
Начини винаги има.
Отделно, химията не е съвсем фактор. В Румъния биохимията представлява по-друг вид знания. Първия семестър учиш повече за витамините (наименования, какви свойства имат, какви болести се получават при липсата им, в какви количества са необходими), по подобен начин учиш аминокиселини, и какви структури протеини изграждат. Общи знания за захари и мазнини. Отделно ДНК РНК. Втория семестър са различни метаболитни процеси.
В държави като Германия се набляга много на патология и защо се получават определени заболявания, не точно върху самите химически формули.

Но решиш ли да учиш медицина, трябва да си наясно.. че не е като в училище. Обемът е много, предметите са доста. Биологията в училище не е фактор, защото не обхваща и една десета от знанията, които са ти необходими. Ще има предмети които ще ти харесват, ще има и такива, които ще учиш на инат, за да си вземеш изпитите.
Това което знаеш или не от училище не е от значение. Важно е имаш ли мотивация да наваксаш пропуснатото, защото в училището е с цел обща култура и само по себе си не те подготвя за това, което те очаква.
Надявам се да съм била от помощ. Успех в избора.

 
  ...
преди: 7 години, 9 часа
hash: 8361b14a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Уроците ще и излезнат много повече от 500 лева. И не всеки може да я научи, защото и да знае самата материя всеки университет в България има различни учебници за изпитите. И кой ви каза, че химията е толкова важна, че трябвало да я пее.. Само с химия лекар не ставаш. Химик може би, учител по химия вероятно и дотук. Няма как да излекуваш някого само с химия, не плашете момичето... Биохимията е един изпит.. който се взима като всеки друг.

Хора, ако не сте запознати и нямате дете, което учи медицина или самите вие не учите поне не давайте грешка информация..
Номер 4

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 2ad7623670
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имаш предостатъчно време да се подготвяш! Започвай, не се чуди, ако искаш това.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 23229ded44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Няма значение какво мисли майка ти. Щом това искаш да работиш, това и ще правиш. Няма майка ти да ходи на работи вместо теб. Почвай уроци по биология и химия и ще те приемат, сигурна съм, защото имаш желание.
П. С. Не се лъжи да учиш в чужбина. Ще си пръснеш парите за нищо. Кандидатствай медицина в София, Пловдив, Варна. Но за Плевен лоши отзиви съм чувала, нищо добро.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 509b9a285c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте, аз съм горе-долу същия случай, но доста по зле. Аз съм 10 за 11 клас и досега не съм се замислял никога какво искам да стана или да следвам, но това беше до скоро. Мисля че имам желание да следвам медицина и то много, но проблема е такъв че от 8 до 10 клас се отнасях много несериозно към биология и химия, а и 10 клас беше последната година в която ги уча понеже съм в строителен. По биология имам 5 а по химия 4 и като цяло знанията ми по тези предмети са много слаби. Та се питам дали през оставащите ми 2 години до завършването ако ходя постоянно на уроци в които да уча материя който съм пропуснал ще мога ли да се подготвя за да вляза в медицински университет.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 894b6a4880
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, 8 интересно ми е какво те е случило, успя ли?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker