Мнения относно ВТУ/Психология? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мнения относно ВТУ/Психология?
преди: 7 години, 6 дни, прочетена 5056 пъти
Имам планове да изчакам тази година и най-вероятно, така както се очертават нещата, следващата ще кандидатствам Психология във ВТУ, та бих искала някой, който е учил/учи там или има някакви реалистични и съществени наблюдания, да сподели какви са му впечатленията, какви очаквания е имал, бяха ли те оправдани, какво трябва да взема предвид и какво да очаквам като материал. Не желая коментари относно това колко е "престижна" специалността или ненадеждна откъм реализация, и ако е възможно колкото се може по-малко предубедени и пристрасни мнения.
И преди някой да тръгна срещу мен с обичайното "провери в сайта", ще кажа, че вече съм си направила този труд, но желая и чуждо мнение.
Другото, което ми направи впечатление, е че докато в СУ, например, са изложени различни видове специалности в сферата на психологията, като всяка е с различна концентрация я в клиничната, я в детско-юношеската, във ВТУ се води просто Психология, което ме кара да си мисля, че става въпрос за обща психология и се покриват всички възможни категории и суб-категории? Бих желала и някой да ми разясни въпросните статистики, които се правят и изучават. И последно, до каква степент се прилагат знания от биологията?
Благодаря предварително на тези, които ще отделят от времето си да ми разяснят тези неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 дни
hash: c3b766fa39
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   ВТУ - Бягай далеч от този университет, подобие на университет!

 
  ...
преди: 7 години, 2 дни
hash: 76ef2039d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти!
Приет съм за студент във ВТУ, специалност Психология.
Имам познати, които са завършили тази специалност, точно в този университет и успешно се реализираха. Доволни са от качеството на обучение. Университетът предлага както теоретични знания, така и практики.
По принцип, детска-юношеска/ криминална/ клинична/ здравна и тн. психология се учи само като магистратура, т. е. след като вече си завършил общата психология - бакалавър, 4 години. След което се записва магистратура със желаното направление, което се учи два семестъра - 1 година и приключва с държавен изпит.
От много хора съм чувал, че психологията няма реализация в България и винаги съм се смял на този израз. Че кой е завършил психология и не успял да си намери работа? Друг е въпросът, дали този човек има тези качества и умения да работи като психолог, което е един единствен фактор за неуспешна реализация.
Обаче вярно е това, че само 4 години обучение не са достатъчни. Общата психология дава само основните умения от всички направления, но не подготвя човек, готов да работи като психолог.
Нужна е магистратура в желаната област, по възможност и докторантура. Има реализация за психолозите в България! Успех! :)

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f05330dbde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей! Аз тази година ще кандидатствам с психология и се колебая между двата университета, СУ и ВТУ. Попаднах на твоята тема и ми е интересно, успя ли да реализираш плановете си? Във Велико Търново ли учиш, или има промяна откъм предприетите действия. И ако не, ще ми е интересно да споделиш мнение!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6edd856b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 3: Прочетох коментара ти и ми стана интересно в крайна сметка кой университет избра? Знам, че тази година беше много трудно с местата в СУ.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3837d7c463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравейте! Има ли къде да намеря миналогодишни класирания за психология редовно/задочно за ВТУ за да имам бегла представа с какъв бал мига да вляза? Благодаря!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker