Частни уроци или школа за ДЗИ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Частни уроци или школа за ДЗИ
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 2009 пъти
Здравейте,
Следващата година ще бъда 12 клас и в момента се чудя кой вариант за подготовка за матурата по БЕЛ да избера. Нещата, на които ми се ще да наблегна, са писането на интерпретация и тълкуването на художествените текстове. В 7 клас ходих във Веди и съм доволна, така че обмислям отново да се запиша там. Бих се радвала, ако някой, който е ходил там в 12 клас сподели впечатления. На частни уроци никога не съм ходила, вероятно заради това идеята ме притеснява - много ми е непознато. Знам, че всичко зависи от учителя, на когото попаднеш, но все пак - разкажете ми как протичат те, за да придобия някаква представа. И най-вече - кой вариант бихте предпочели вие и защо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9f427e9ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В седми клас аз ходех на частни уроци по БЕЛ, но бях с много добра учителка, която много ми помогна. Ако попаднеш при добър учител, ще ти е много приятно, а и ще научиш доста неща. В школа не съм била и нямам мнение по този въпрос.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ea3e9da81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сядаш и четеш. Това е родният ти език все пак-малко от малко трябва да го разбираме и да си служим с него. Не че нямам съученик, който срича де. Аз си я взех тази година, 5, 61 изкарах, елементарна беше. Изтегли тестове от минали години, може и да не ги теглиш, а просто да гги отвориш от сайта на МОН и да пишеш отговрите на лист. При проверката на отговорите ще установиш какви са ти пропуските. Това 5, 61 го изкарах без да отворя нито веднъж да чета, учих за втората си матура(география). Каква ще ти е втората, сподели, ако искаш. И един съвет-географията НЕ Е ЛЕСНА наука, на която можеш да не обърнеш внимание и да вземеш матурата! Аз обмислях да се явя на физика, химия или немски, но реших да е география(не че нямаше да я взема с хубава оценка по някой от другите три предмета). Така че споко, няма нищо страшно в матурите, направени са така, че всеки що-годе грамотен човек да ги вземе, пълна пародия са.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f786f6332d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Като знам какво беше нивото на трудност матурите, когато аз бях 12 клас(2012-а година), не мисля, че човек се нуждае от каквито и да било било частни уроци. Една година на мен ми беше достатъчна да се подготвя за матура по БЕЛ - 5. 75 и по Физика - 5. 98, като имаш предвид, че цялата ми подготовка по БЕЛ беше прочитането на една книжка с разсъждения върху литературните произведения.
Тук разбира се стои и въпросът до колко ти си обръщала внимание на обучението си до сега. Това да имаш отлични оценки вече не е показателно до колко со успяла да усвоиш материала. Ако си гледала само да изкараш отлични оценки без да се опитваш да вникнеш в смисъла на нещата, то тогава ще ти е трудничко да наваксаш около 4 години. За това и повечето хора прибягват до частните уроци - просто не са си гледали учението, когато е трябвало и се просто не могат да се справят. Мен би ме било срам да искам от нашите пари за скъпо струващи частни уроци, само защото, когато е трябвало не съм учил и сега не мога да се справя.
Относно кой вариант предлагам - няма значение кой от двата ще предпочетеш. Най-важното е здраво учене и всичко зависи от теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: aab328352d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   От авторката:
Наясно съм, че матурите не са нещо сложно. Знам, че мога да си реша тестовете и сама, но интерпретациите трябва някой да ми ги проверява, за да разбера къде има грешки. Оценката, към която се стремя за БЕЛ, е 5, 80, като съм на мнение, че без уроци бих изкарала поне 5, 50. Иначе за втора матура смятам да избера математика.
Относно това до колко си струва - може би не толкова много, но за съжаление плащането за допълнителни уроци по всякакви предмети вече е прието като норма и родителите ми (а и аз) чисто и просто биха се чувствали по-спокойни, знаейки, че се упражнявам допълнително.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 345459df3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Седни и си научи сам, няма смисъл да хвърляш пари за части уроци. Сега лятото си прочети всички произведения, които ти трябват и после само решавай тестове и стари матури. Аз така направих и тази година изкарах оценка над 5.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 2d2c5f83bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Тя иска уроци заради литературата, а не заради самия български език. Аз която бях пълна трагедия по литература и едно съчинение не можех да напиша като хората за 5 години изкарах 4, 80. Авторке и на мен втората ми беше по математика и изкарах 5, 50 без много зор.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker