Как да науча англиглийски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да науча англиглийски
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1239 пъти
Здравейте. Много се депресирам от факта, ше знам английски само на елементарно ниво, още повече, че аз съм от поколението, което се очаква, че трябва да владее поне един чужд език, най малко на средно ниво. Според вас какъв е начинът един почти 18 годишен човек да го научи. Нужно ли е да ходя на някакви частни уроци, курсове, или мога и сам да го усвоя, ако започна да чета и да гледам филми и слушам новини на английски. Поне в началото, като не разбирам доста неща, явно ще трябва постоянно да ги търся в речниците, но съм чувал от моите връстници, че те така са го научили, с четене, гледане и слушане на най различни неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: c93858f2d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Аз съм по-малка от теб, но въпреки това с английски никога не съм имала проблем. Аз съм ходила на уроци до 6ти клас. Може първо да се запишеш на частни уроци и/или училище Европа. Закупи си граматики, речници и сядай и зубри. Зубрене му е майката. Граматиката изобщо не е сложна. След като имаш елемантарно ниво на английски, идеята за повишаване на знанията чрез филми, новини и музика е доста добра. Точно това ми помогна да знам езика толкова добре. Филмчета и сериали със субтитри, гледаш преводите на песничките, научаваш нови думи. ако телефонът ти е с българско меню, смени го с английско. Аз също чета истории (фенфикшъни

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c6e375f311
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Хубаво е, че се интересуваш от английския език, тъй като той е официален първи език за над 375 милиона души по света. Аз започнах с изучаването му от 5 годишна (в детската градина), имаше едни дискове, които ни пускаха всеки ден за по час-два на Disney със анимации и най-различни думи, обяснения и игри. От 1 клас до сега (за 9 клас съм) също продължавам да уча езика - думи, граматика, произношение. Ходила съм на уроци, но около 10 пъти само и то като бях в 5 клас за последно. Предполагам, че знаеш основни думи, изрази в английския език, като Hello, How are you и т. н. За да научиш един език трябва постоянство и усилия. Когато вземем нов урок в училище имаме в края на учебника речник с думи. Винаги пиша всяка една дума по 3 пъти, заедно с транскрипцията и превода. Отделно пиша всички думи по 1 път на малки картончета. Примерно имам 25 думи за новия урок и изрязвам от бял лист 25 малки листчета, от едната страна пиша думата на английски, а от другата на български и си ги чета така. Гледала съм и гледам все още постоянно филми на английски със субтитри на български разбира се, но сега започнах да си ги пускам със английски субтитри и която дума не разбирам я търся в речника или в интернет, записвам я или ако мога се опитвам да я запомня. От малка много обичам да пея и то все поп песни на английски език, и от тогава като съм чела текстовете и слушала дадената песен сега мога да прочета текст на английски, който виждам за първи път. Единственото по-трудно нещо е граматиката. Някой неща трябва да се учат наизуст, като неправилни глаголи и правила за времената. Преди месец си бях закупила едно помагало "Пълен курс по английски език" на издателство Софтпрес, което беше на промоция. Дават ти учебник, приложение и речник. Дооста полезно е. Като цяло започни от някъде и така постепенно ще видиш колко неща си научил. Успех :) :3
Ако имаш въпроси ми пиши на e-mail: liyadimitrovaax@gmail. com :)

- Момиче, 15г.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b6d2db1f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря ви за отговорите . Както , казах знам английски поне на елементарно ниво , колкото да мога да се оправям с чужденци . През годината ходих и на частно уроци , които ми помогнаха , малко да ми се изясни граматиката , но за съжаление няма голям ефект от тях . Затова мисля да пробвам да си го подобря , чрез горе споменатите средства , все пак се надявам , че като при другите се е получило и при мен може да настъпи някаква положителна промяна .

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4a7c5116d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Такааа, това с песните и филмите са глупости. Ако наистина искаш да го научиш трябва да караш по учебник а още по-добре е с частни уроци, но внимавай да не попаднеш на мошеници, т. е. лоши учители пък скъпи.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d98280c45f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей. Аз съм едва на 14, но мога да кажа, че владея езика на сравнително добро ниво. Мога да си пиша с чужденци и да се разбираме постоянно, но все още имам много за научаване. А по въпроса как научих езика до такава степен, отговорът е следния: играех видео игри, пишех си с чужденци, четях текстове и гледах видеа и филми на английски. Когато имаше някоя дума, която не разбирах, я търсех в преводач или тълковен речник ако няма точен превод на български. А относно граматиката, просто като четеш виждаш как думите са подредени и прилагаш видяното в своята реч. Въпреки че мога да пиша на отлично (според мен) ниво, когато говоря не ми е толкова лесно, защото ми липсва практика. Ако искаш да поработиш и върху речта си, ти предлагам да си намериш интернет приятели или истински приятели, които владеят езика добре, и да говориш с тях. В началото може да ти е трудно, но с времето ще видиш как речника ти се обогатява, граматиката все по-рядко те затруднява и ще говориш уверено и без да се замисляш. Надявам се да съм ти помогнал, и успех!

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fc5ffe5330
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бях ходил на уроци в първи клас, но това бе всичко.
Четене на учебници, гледане на филми, слушане на песни.
След това, захапах граматиките. Почнах да чета книги, да вадя непознати думи, да уча нови идиоми. Пак гледах филми, но вече без субтитри, а също така, гледах и научно популярните канали. Четях и техническа литература.
Но ми куцаше общуването. Нямах с кого, да общувам редовно, а и ме бе срам, че няма да ме разбират. Затова, минах на поезия и песни (може и да не мога да ти сваря яйце, ама поне мога да пея). Започнах да случам, как известни актьори четат на английски, и зпочнах да ги имитира, като се гледах в огледалото, и си наблюдавах долната джука, а с телефона се записвах. Беше трудно, но с времето свикнах. Утанових, че да пееш на чужд език е много, ама много по-лесно, отколкото да го говориш. Не е добър метод. Но все пак, имах много грешки. Липсваше, ми практита. Затова, всеки ден, пишех по една страничка, есе на английски. Позлсвай Word. Когато приключиш, пускаш autocorrect-а и ти показва всички правописни грешки. Продължавах със стихотворенията, но и четях на глас. На 16, можех да чета, да пиша, но пак ми бе трудно с говоренето. Записах се на уроци, отново. Имахме гост - британски гражданини. Бе много приятно, да имаш с кого, да си комуникираш, без да ти пука за грешките. След 6 месеца, бях готов и взех сертификат, че владея езика на ниво C1.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker