Ученето ми съсипа живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ученето ми съсипа живота
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2383 пъти
Здравейте! Студентка на 21 съм и уча медицина, по време на кандидатстването много исках тази специалност, но за съжаление нещата вече не стоят така. Осъзнах още в първи курс, че мястото не ми е там. И се започна един кръг, седя по цял ден вкъщи уж да уча, чета малко, през другото време мрънкам. Не излизам много, за да нямам угризения на съвестта, на като съм вкъщи пак не уча. Две лета пропилях вече, не си взимам изпитите в сесия и се чувствам зле. Отделно имам и личен проблем, който влияе. Не знам медицината ли е проблема, или аз самата. Приемам ученето като затвор вкъщи, не знам как го правят другите хора, и в същото време са навън и живеят, аз не приемам нещата така, и смятам да се консултирам със специалист, защото не издържам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: c4e88781c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До колкото разбирам, на теб не ти се учи вече така ли е? Ако не ти се учи просто спри дай си почивка ..

€€

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b5d66c67b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Медицината е трудно обучение и е нормално да полагаш голям труд. Всичко това ще ти донесе удовлетворение един като завършиш.. Аз също като бях студентка, бях готова да правя всичко, само да не уча. И на мен ми беше трудно.
Не знам какъв е личният ти проблем, но трябва да бъдеш целенасочена, ако искаш да си лекар, пък и не само. Ако е за някое гадже-него може да го няма след 1 година или друг да дойде, но дипломата ти ще те храни цял живот. Не се отказвай!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3c70735e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз уча медицина и съм човек, който те разбира. Даже сега имам една поправка. Не се отказвай. Да трудно е. Но вече си вложила много. Дърпай, влачи, тегли и не се отказвай. Успех! :) И както е казал Вергилий: Ne cede malis!!! Припомни си тази поговорка от латинския в първи курс.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 114b4751e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, чета написаното от теб и все едно виждам себе си преди 20 години... Започнах да следвам тогава в СУ, но поради незрялост ли, поради липса на мотивация ли захвърлих следването. Минаха години, установих се в чужбина, омъжена съм за чужденец, всичко имам, освен едно- академична титла, която да ми носи лична удоволетвореност, достъп до по-добри среди и разбира се по- добри финансови постъпления. Ще мине време и така ще съжаляваш, че не си прозряла шанса, който ти се дава в живота чрез студентското ти място. Медиците са едни от най-добре платените. А бълг. дипломи се признават и отварят врати по цял свят. Дано се осъзнаеш на време.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: be85eca3e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Е това е с хората дето се записват в нещо дет има много хляб без да си дават реално сметката колко е трудно и какви усилия се изискват. Явно като млада имаш доста енергия, но очевидно върви в грешната посока.

Не се съмнявам в качествата ти, но явно медицината не е твоето нещо.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d0d498c54a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Проблемът е че нямаш никаква мотивация. Явно не ти харесва това, което си записала да учиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0a31f7ccbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не разбирам защо се мъчиш и не прекъснеш?
Не ти харесва специалността, не ти е приятно следователно не ти е интересно и чисто и просто се мъчиш ти самата и си даваш парите на вятъра. Представи си някак си избуташ всичките години и завършиш и после какво цял живот мъка? Ще ходиш на работа без удоволствие? Тази професия е за хора на които им идва от вътре, защото на работното място трябва да си отдаден и да влагаш сърцето и душата си за хората.
Аз също учих специалност, която исках, но се оказа че не е за мен и в момента в който го проумях прекъснах.
Страх те е от родителите ти предполагам, но всичко се преодолява и те ще те разберат, ако не на момента след време ще стане гарантирам ти.
Не си заслужава да живееш живота, който не искаш.
Събери смелост и прекъсни и когато го направиш няма да имаш нужда да търсиш помощ при специалист или където и да било, защото не можеш да си представиш как ще се промени живота ти и колко добре ще се чувстваш.
Ще ти падне огромен товар от плещите.
Силно се надявам да се замислиш над думите ми и успех!
Следвай мечтите си онези истинските, които са дълбоко в душата ти.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a9fa31ec1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Проблемът е изцяло в тебе. Медицината е много трудна наука. Ако си очаквала нещо лесно, ами няма такова. Единственото лесно е ако не следваш. Това е най- лесната специалност. Аз имам приятели, които учат в медицинския и имат време да излизат малко. Аз уча право, там материалът е убийствен, но имам време за всичко. Всичко е въпрос на организация и желание.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 01a11b42ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторката: Няма да се откажа, но просто психически ми е тежко. Явно не мога да синхронизирам нещата. Преживях лична раздяла и това е склати. Няма с кой да излизам, като съм вкъщи обвинявам медицината за това, а всъщност няма и с кой да съм навън. Не вярвам в себе си, това е. Знам, че отказването не е проблем и цял живот ще се чувствам зле. Но кажете ми, как да съчетавам нещата, да излизам, да спортувам, да правя всичко и да уча..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fcb3d7ac30
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Медицината е призвание, ако имаш съмнения, по-добре избери нещо друго. Щом отсега ти тежи, не очаквай, че след като завършиш ще ти стане по-лесно. Лекарите цял живот продължават да учат и увереността им в собствените сили и способности трябва да е непоколебима. За да им вярват и пациентите. Сега ще кажа нещо, което много искам да не възприемеш като лична нападка и обида (щом си успяла да влезеш медицина, определено си способна, умна и трудолюбива, но явно не е твоята специалност), ако станеш лекар някой ден, аз не бих искала да ме лекуваш. И защо продължаваш да се мъчиш, щом още в първи курс си осъзнала, че си допуснала грешка с избора на професия, родителите ти са лекари, може би? Страхуваш се, че ще ги разочароваш, или греша? Ако е така, поговорете си честно и мисля, че резултатът може и да те изненада. Успех ти пожелавам, спокойствие и удовлетворение, каквото и да решиш.
Ж. 46

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 21ae08f567
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Виж сега. Родителите ти плащат, за да учиш, а тебе те мързи. Знаеш ли колко много студенти има, които и учат и работят и даже взимат стипендия за успех. Тебе или юного те мързи или медицината не е за теб. Разбри навреме дали наистина искаш да станеш лекар. Ако не е така прелъсвай бързо. И се замисли над това "Като знам какъв инженер съм, как ще отида на лекар". Това е най-отговорната професия на света и не е за всеки. Трябва да го искаш.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2db79ce73f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За другото на знам, но заглавието тотално кърти мивки и е едно от най-яките, които съм срещал във форума! :) Направо звучи като виц, нещо като "Любовта ме направи бездетна".
А го чета (форума) от много години.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 74c5ca6663
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ако не ти харесва това, което учиш, се прехвърли в друга дисциплина -фармация или каквото ти харесва.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3c70735e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Едно ще ти кажа. Не взимай съвети оттук, от хора, които не знаят какво е медицина! Те не знаят за какъв труд иде реч. Посъветвай се с колега. И просто не се вживявай толкова. Еми, като те скъсат, скъсат. М*ната му! На есен с песен. Намери си хоби и излизай поне веднъж седмично следобед/вечер. И не учи вечер. Ученето е за през деня.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3c70735e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравей :) Студентка съм по медицина и това беше детската ми мечта. Две години се подготвях доста сериозно, като никога не съм се съмнявала дали съм направила правилния избор. Завърших първи курс отлично, взех си всички изпити и интересното е, че докато моите колеги се тресяха от принеснение на изпитите, аз бях сурер спокойна, макар не винаги отлично поготвена. И така това ме наведе на мисълта дали медицината е моето призвание, дали не съм последвала нечия чужда мечта, тъй като докато кандидатсвах силно се възхищавах на едно момиче, коено сега завършва медицина. А и това, че не се притеснявам за изпитите, също ме навежда на тази мисъл - уча, без да се тормозя излишно, сякаш не влагам душа в това, което правя. Знам, че ще успея да се справя с обучението по медицина, но не знам дали това е моето призвание, объркана съм не по-малко от теб, но оставям времето да ми покаже правилната посока! :))

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6eb1198bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не го приемай като нещо неприятно! Трябва да ти е интересно и да го правиш с удоволствие! Сприятели се с колеги, учете заедно, излизайте навън. Възможно е и да си в депресия, но това в моментно състояние и можеш да го преодолееш ако искаш.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d71212a8ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторката: Благодаря ви! И аз се възхищавам на всички завършили, гледам ги като БОГ хаха, две години също докато кандидатствах за мен това беше всичко, буквално като кон с капаци. Аз искам да стана лекар, не ме разбирайте погрешно, просто изведнъж изпаднах в дупка. Може би не бях подготвена за тоооолкова много четене, но няма начин. Просто от ученическата до студентската скамейка има много малко време, и може би просто не мога да се осъзная още къде съм. Знам, че един ден всичко ще е зад гърба ми, и ще ми харесва това което правя, защото в момента всъщност едва ли може да ми хареса това коеот правя, а именно да уча анатомия -2 000 страници.. Но ще се справя! Благодаря ви, за съветите. Бъдете щастливи :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 352f18cbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Момичета, медицината има толкова много направления, все нещо ще има и за вас. Защо не психиатрия или рентгенология. Не всички режат на масата, не на всички им умират хора в ръцете, не всички виждат отрязани крайници всеки ден. Да, работиш с чуждото нещастие и трябва да имаш вътрешна издрържливост. Доста травматолози се пропиват в един момент.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 352f18cbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   номер 19, повярвай ми, като завършиш всичко започва, а не свършва. Ще си сама в някоя клиника с пациентите и ще мечтаеш да си у вас и да четеш по анатомия. Но така е, всеки етап с предизвикателствата си.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a9fa31ec1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   21 напълно си права. След като завърши човек и тръгне да работи по специалността си, после се пита къде са му студентските години.
Впрочем при правистите не е точно така. Ние като завършим и се радваме, че е приключило и не искаме да се връщат студентските години. По- леко е да го работиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker