Руска или немска? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Руска или немска?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1796 пъти
Здрасти от Бургас. Пише ви момиче от седми клас. Искам да ви питам какво е вашето мнение за тези две гимназии в Бургас. По принцип две години под ред бях сто процента сигурна, че искам немска с английски (имаме руски в училище, но мен тогава не ми харесваше) сега искам немка с руски, ако има такава паралелка. Писна ми от английски, защото го уча от 4 годишна. Вече два месеца мислих за руска с немски, но видях че бал на паралелната е сравнително по малък от този с английски , което не ми харесва защото ще има хора който влизат просто защото не им е стигнал бала за другаде. Докато в немска са хора на който им се учи. И това сега малко ме отказа и като цяло за гимназията. И да знам какъв е девиза на руската влезеш ли там няма да излезеш девствен, но не ми пука защото ти може да влезеш и в математическа и пак да не излезеш девствен пък и всеки сам си решава кога да му е първия път. Като цяло руския ми харесва повече, а и ми се отдава. Като цяло и самата страна ми харесва и смятам че хората са много мили и гостоприемни. Имам много приятели руснаци. Като цяло плановете ми за след гимназия са за Москва или Берлин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 87c77f23df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз уча в Немската в Бургас . Имам приятели в Руската. И мога да ти кажа -не, както в руска така и в немска има хора , на които НЕ им се учи и са там само за "купона". 1-2 единици по-висок бал не те прави по-интелигентен, ученолюбив или възпитан. Но мога да ти кажа, че нивото на което се учи немски език в немската е доста по-високо от колкото това с което се учи руски в руската. Освен това в Немската няма втори език руски, единствено английски е. Но има СИП руски, на който аз ходя и там се учи доста добре езика.
Като цяло ти препоръчвам да отидеш в Немска, но решението е твое.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c367a7a4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен е най-добре да влезеш в Немската. Немския е международен език и за в бъдеще определено ще ти потрябва, доколкото Руския едва ли да ти е от полза, ако не отидеш в Русия :) Все пак ти си решаваш де.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8bcd671c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря! Аз никога не съм била на мнението, че когато си отличник ти върви във всичко или, че оценките са най- важни. Имам приятелка на която и взеха телефона за това, че има две петици. Аз не мисля, че е нормално. Важно е как използваш това което знаеш. По принцип съм се насочила в езикова сфера искам да стана стюардеса. Бях учила в която и да е езикова гимназия в Бс освен английската. Разбира се това какво искам е едно а това, че ми трябва хубав бал е друго. Притеснява ме само това, че госпожата по математика в училище ми прави на пук (отделна история от преди няколко дни, ако някой иска мога да разкажа само да уточня, че не съм се заяждала с госпожата) Правихме тест и тя нарочно промени теста и на моята група даде със задачи който не сме решавали или не е обяснявала. Задачите уж били от марутире (бяха 9 задачи) 2015, 2016, 2017 отворих ном и няколко пъти проверих имаше само при задачи от матурата 2017 ако не се лъжа. А последната най- сложна задача на моята група никога не е давана на матура за седми клас, а да не говорим, че частната ми госпожа е от немската мъжа и от английската с над 30 годишен стаж (били са квестори няколко пъти) казаха, че ако това нещо го дадът на 12 клас няма им стигне половин час само за да я осмислят.. (аз изкарах 3, 625) Второто което е така наречената много успяла госпожа няма какво да крия от Братя Миладинови е госпожа аз съм трета година в това училище и мнението ми е че това училище е много прехвалените и само е минало покрай най -доброто. Госпожата на теста беше написла неща неща който са недопустими. Умишлено написани с цел личен конфликт и засягане. Нападане на ученик без причина. Каза на майка ми със цялата си злоба, че ще види утре какво щяло да стане на теста. А накрая написа, изводите били ясни. При следващо такова изпълнение ще се разговоря с директор По принцип мъжа на госпожата ми на частите уроци познава директора и каза че иска да говори лично с него да му покаже теста, за госпожа, за неуместната задача и за отношението на госпожата, но мама отказа за сега и каза, че ако се повтори чак тогава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 69e42a24d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Определено в НЕГ образованието е на по-високо ниво отколкото в ГЧЕ. Показателно за това е не само разликата в приемния бал, а и в резултатите на матурите. В Немската има и СИП по руски език, така че ако имаш желание, ще можеш да овладееш и този език.
Имам познати от ГЧЕ, които са в паралелка "руски с немски" - казват, че за 3 години почти нищо не са научили на немски.
Ако си сигурна, че искаш да учиш руски език - Английска с руски.
Ако искаш немски - Немската.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker