Две учебни години за 1 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Две учебни години за 1
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2633 пъти
Здравейте! Разказвам набързо. Пише момиче от София почти на 18 години. 7 клас завърших в много елитно училище, с почти висок бал. Влезнах пак в хубаво училище, езиково. До 9 клас втория срок, бях изключена от там, накратко ужасно много отсъствия, почти не стъпвах. Излишно е да казвам, лоша компания, хванах се с момче много по-голямо от мен и тн, причини много... Преместих се в доста мизерно училище, сравнение с предишните. Първия ден си видях класа, и повече не стъпих там. Минах на самостоятелна форма. И от тука почва ужаса.. Първата сесия въобще не отидох на изпити, втората сесия същото. Повторих годината, ПАК НА САМОСТОЯТЕЛНА.. ПАК НЕ СТЪПИХ НА ИЗПИТИ и тн тн... е вече съм почти на 18 трябваше сега да съм абитуриентка, а все още съм 9 клас.. Ужасно ми е, съжалявам много, но нямам време за съжаление, а трябва да действам. В момента взимам 9 и 10 клас в една година. От 9 клас ми остават малко изпити, вече ПОНЕ СЕ ЯВЯВАМ НА СЕСИИТЕ. Проблема ми е, че никога не съм учила, буквално не знам как да седна вкъщи и да уча, нямам си и идея от къде да почна. Не съм тъпо момиче, бързо разбирам и схващам, стига някой да ми обясни, но да седна сама е НЕВЪЗМОЖНО, но трябва да се науча. Искам съвети от хора, които са били на самостоятелна форма на обучение, или са взимали две за една. Трябва да се мобилизирам по най-бързия начин, да изплувам от тази дупка. Всеки, който може да сподели нещо по темата и да даде съвет, ще ми е от полза. Няма нужда да ме хокате, знам какво безобразие е това моето, 3 години съм го слушала всеки ден, докато не го проумях наистина и вече действам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1ee373a132
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки може да учи в самостоятелна ф-ма на обучение, който е навършил 16-годишна възраст. Можеш да взимаш и 2 за 1, но до колко пъти е позволено, нямам представа. За висшето образование само веднъж можеш да вземеш 2 за 1, т. е. за придобиване на висше образование е необходимо да си учила минимум 3 години в университет.
За ученето - след като си в самостоятелна форма е необходимо да имаш конспекти по предметите, а също и поне по 1 консултация с учител. Така че отиди и се поинтересувай какъв точно ще е изпита и на какво да наблегнеш при ученето. А колкото до самата организация как да учиш, има доста клипчета и статии.
Голям човек си вече, не би следвало да ти е толкова трудно, а и щом си учила в елитни у-ща би следвало да имаш придобити навици.
От теб се изисква само воля и желание! След като си осъзнала грешките, които си допуснала се надявам да положиш повече усилия и да докажеш, че не си поредното мекотело, което не носят никаква отговорност. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fc7d1bae4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, мила! Ситуацията ми е сходна с твоята, с някои изключения. Накратко - много отсъствия, повтарях годината, три сесии изпити и сега съм на самостоятелна форма. Знам какво ти е, и аз за две години чух какво ли не. Сега към въпроса - набиваш си го в главата, няма не мога сама! Сядаш и четеш, ако трябва по няколко пъти, за да разбереш. Учебниците са затова! Без извинения от рода не знам как да седна и да уча, не знам от къде да започна - без такива! Предполагам дали са ти конспекти за изпитите, по биология, история и т. н се пише по темите, затова сядаш, четеш и пишеш!
До колкото разбрах 9 клас не го взимаш заедно с 10, а просто имаш останали поправителни изпити, нали така?
Kitty

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c5aea7e0db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От авторката. Благодаря ви за написаното и отделеното време. Номер 2 получих някакво облекчение от коментара ти.. Имам конспекти, но конспектите са ВСИЧКИ уроци от учебника по дадения предмет.. :/ Действам, нямам избор. От 9 клас ми остават 8 от 16 изпита. Декември месец ми е сесията, взема ли ги тези 8 изпита, февруари месец имам сесия и минавам директно за 10 клас.. Дано да се получат нещата. 3 години да си 9 клас (ако не и 4, вече ми се губи времето), не мога да ви опиша чувството.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c060feb46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей!
Като съвет за самостоятелно учене мога да ти препоръчам да смениш обстановката. Просто не учи вкъщи, а ходи в читални, библиотеки и прочие. Много по-предразполагащо е. Аз лично така правя, сутрин ходя на университет и след това оставам в читалнята до колкото преценя. Просто ми е трудно да се концентрирам, когато съм у нас, а там или няма хора (което е супер), или има, но всички са забили носове в учебниците. Така че няма как да се разсейваш. Изключваш телефона и действаш. Успех! :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fc7d1bae4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   По някои предмети е възможно да са почти всички уроци, но повечето наблягат на най-важното, което ще ти трябва за изпитите.
За сега се концентрирай върху оставащите изпити.
Иначе разбирам напълно как се чувстваш, изостанала от всички останали. С приятелки си представяхме бала как ще го прекараме заедно, дори аз, която хич не съм по тези неща. И все някога ще дойде времето, когато те ще завършат и отново ще се започнат приказките за това, как ние сме останали назад, и за нищо не ставаме. Повярвай ми чула съм всичко за две години.
Kitty

 
  ...


...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 51db6d54ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравйте! Има ли възможност да взема 2 години за 1? Чувала съм, че преди години това било напълно възможно. Сега съм 9 клас и искам да взема 9 и 10 клас тази година. Ще съм много благодарна да чуя мнението ви! Благодаря предварително

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker