Да се откажа ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да се откажа ли?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 812 пъти
Здравейте, надявам се някой да се отзове на моите въпроси, защото започвам да губя надежда. Ще съм кратка. От 8 клас искам да следвам медицина, това ми е като мечта. Уча в най-елитното училище в града, зарити сме от домашни, тестове, изпитвания, стресът е голям. Сама се тормозя повече като искам успехът ми е да е отличен и да хващам стипендия всеки срок. Проблемът е, че не обръщам по-специално внимание на химията и биологията, сякаш остават някъде назад. С баща ми сме говорили доста пъти за това какво искам да уча. Той не одобрява медицината, не смята, че съм подходяща и е категорично против. Отказва да ме запише на уроци, не желае и да чуе. 11 клас съм, а още не съм започнала подготовка. Бих казала също, че имам материал от цяла учебна година за наваксване. Въпросът ми е някой знае ли добри учители в Пловдив, някакви сборници, от които да се подготвям? И имам ли въобще шанс или е прекалено късно? Благодаря!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7e808e9326
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се отказвай за нищо на света! Щом това ти е мечтата, те съветвам да я преследваш докрай, каквото и да ти коства! Относно баща ти - може да се опиташ да го убедиш, че искаш да следваш точно това, а не нещо друго и да му докажеш, че се справиш, просто поговорете сериозно на тази тема. Не съм от Пловдив и не мога да ти препоръчам учители, но като за начало можеш да ходиш на консултации при твоите преподаватели в училище. Вземи учебниците по биология и химия за 8, 9 и 10 клас, купи си допълнителни сборници за примерни изпити и се занимавай вкъщи в свободното ти време. Иначе попитай твои познати или други ученици, които също искат да учат медицина при кои частни учители ходят. Никога не е късно, ако си достатъчно нахъсана. Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8f326c23d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз съм в езикова гимназия - 11 клас и най-добрата ми приятелка е решила да се занимава с това. Тя винаги е била зле по химия и биология и чак преди 2 месеца се сети да учи. Също така има още няколко човека в моя клас които от тази година започнаха и знам някои неща от тях. Значи ще давам накратко какво ти трябва:
* Недей да правиш матура по химия. А се подготви за изпитите за Медицинския университет. По химия си вземи всички учебници - 9, 10, 11, 12 клас. При положение че ти остават още около 16 месеца грубо казано вземи и ги научи. Ще ти отнеме 4 месеца всеки като в това време гледай да стигнеш нивото като за състезание. Има едни специални учебници които излизат всяка година... не ги знам как се казват ама.. те са вътре с примерни задачи и са някакви цветни... От медицинския нещо... Не знам.
* По биология идва сложното защото това което правят те е да зубрят... буквално зубрят всяка дума от урока... Аз понеже уча програмиране и ми се накъдри косата само като ги видях... като някакви мишки с подчертани всяка думичка от учебника. Още учат в началото на учебника на 8ми клас, така че не се притеснявай. Просто намери информация горе долу кои теми са ти нужни да научиш от всичките години перфектно!!!!
Относно разигравките в училище и неземните изисквания - напълно те разбирам. Гледай където можеш просто за лесна оценка да препишеш или някаква презентация поне 4, 50 да докарваш по предметите за да не ти се развали чак толкова успеха. Знам че е тъпо така но такава е системата... Няма какво да направим освен да оцелеем по някакъв си наш начин.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker