И сега накъде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

И сега накъде?
преди: 6 години, 24 дни, прочетена 1197 пъти
Здравейте читатели.
Аз съм момиче на 22г. Завърших преди 4 години, икономическа гимназия, но не продължих образованието си по простата причина, че икономиката взе да не ме влече, а всичките ми съученици се ориентираха към специалности, които вече всеки втори записва. (финанси, счетоводство, право) А и честно да си призная ми се струват скучни. Математиката не ми вървеше, главно защото не се стараех, а и нея харесвах, вървяха ми разказвателните предмети - история, биология, география. И така из тези 4 години откакто завърших се лутам из разни "професии", както правят неориентираните хора. Първата година не правих нищо, на втората се хванах да поработвам онлайн ( пиша статии), изкарах книжка, но към края на миналата година и началото на тази закъсах силно парично и се хванах да работя навън - бях сервитьорка за кратко и после работих в един склад за доставки. Да, но натоварването беше доста, а заплащането - мизерно и не ми стигаше. Докато ето ме днес - отново напуснала поредната си работа ( която не харесвам) и чудеща се какво да прави с живота си...
Да се опиша малко, аз съм спортно или тъй да кажем "мъжко" момиче. Още от малка ме влекат мъжките работи - коли, мотори, оръжия и прочие. Обичам, не обожавам да спортувам и да стигам до максимума на възможностите си, да ги тествам всеки ден по всевъзможни начини - скачане с парашут, ходене по труднопроходими терени, катерене по върхове, колоездене, плуване и планинско спускане с колело. За сега всичко това съм практикувала с нестихващ ентусиазъм и искам да опитам още и още. Всъщност като се замисля за бъдещето си искам точно това да правя. Да обикалям света и да опознавам екстремното.
Но за тази цел трябват пари, а пари без професия не се изкарват току тъй. Научих това по трудния начин.
Истината е, че още от малка си мечтаех за военно училище или за полицейска академия, но баща ми ми наби в главата неща от сорта на: "Под шапка акъл няма" и "Те полицаите само слугуват на мутрите, не си заслужава". И за това сега се лутам между това, което си мечтая от малка и свободния дух, който не искам да загубя.
Разгледах сайтовете на НВУ, ВВМУ и Полицейската академия в Симеоново. Различни отзиви, различни колебания. Пък и не знам дали ще успея да вляза. (Дипломата ми е точно мн. добър 5)
Наскоро попаднах на колежа по охрана и сигурност, много ми харесаха специалностите там, но идва въпроса дали ще успея да се реализирам и да работя по специалността си. Ако вляза, разбира се.
Не знам, разколебана съм. Колкото повече го мисля, толкова повече се лутам в задънена улица, а наистина искам да завърша някоя престижна професия, която ме влече и да изпълнявам професионален дълг без да се колебая и да обикалям сайтовете за сезонна работа - днес сервитьорка, утре барманка и като остарея - лелка чистачка. Не искам да бъде така. Надявам се да ме посъветвате, въпреки че малко объркано го написах. Всеки съвет ще ми е от полза. Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 19 дни
hash: 41cc35819d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се, подгони мечтаната професия. Но си мисля, че след 3-4 години и тя ще ти омръзне и мечтата ще се смени. Гледай да си намериш приятел и стабилност в живота.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2f2da8cef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен бодигард си е доста готина професия :D Може пък един ден да охраняваш известни личности.... Но не знам какво е заплащането там и дали те устройва...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6bb8e62864
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Никой от тези неща, които изброи са переспективни и ще ти носят добри доходи освен ВВМУ. Шанса като курсант да те приемат е почти нулев. Най-добре платено, а там семестрите са към 700-800 лева(зависи от специалността). Почти да заделяш пари ако искаш да учиш във ВВМУ. Образованието там е скупо, но много бързо се отплаща след като почнеш да практикуваш(плаваш). Успех! Ако има още въпроси пиши тук.

-Snowflake

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker