Учителка по Психология в чужбина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Учителка по Психология в чужбина?
преди: 6 години, 14 дни, прочетена 1132 пъти
Здравейте!

Момиче съм и съм на 16. Когато завърша гимназията искам да уча психология, но не в България, а в Южна Корея. Знам, че този избор е доста необикновен, тъй като е азиатска страна и всичко е доста по-различно. Имам приятелка, която учи корейски и разбира бих казала поне 80% от това, което се говори. Това лято ще ми помага в изучаването на езика. Не е трудно, лесно е, на мен езиците ми се отдават, но ми трябват време и упорство.

Преди да кажете, че в Корея трудно бих се реализирала като учителка, , искам да кажа, че аз планирам само да завърша там, колкото да се насладя на страната за няколко години, а континентът (държавата), в която искам да се реализирам е Австралия. Знам, трудно е, трябва да уча в продължение на няколко години, трябва да дам всичко от себе си, трябва да имам висока оценка на дипломата, трябват доста усилия като цяло. Това не ме спира обаче.

Ще помоля, ако има хора, които знаят повече за психологията като специалност да ми изяснят колко вида са и кой от всичките трябва да избера, за да стана учителка. Също така, ще ме приемат ли като учителка в Австралия със завършено образование в Корея? Говоря свободно 3 езика, с корейския ще станат 4, това би ли имало значение за тях? Тоест, би ли помогнало за реализацията ми в Австралия?

Забелязах, че не съм единствената, която има насоки към Южна Корея и реших и аз да се изкажа. Ще се надявам да ми дадете подробни изяснения по темата. Не мисля, че е невъзможно. Ще помоля да не се отнасяте с негативизъм към избора ми, това е моят живот, тук съм просто, за да получа отговор на въпросите си.

Благодаря!

~ Х ~

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 13 дни
hash: 6268e5626c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило момиче,
във Википедия можеш сама да погледнеш кои са видовете психология.
Като човек, работил в различни държави и владеещ няколко езика мога да ти кажа следното: не е лесно по принцип за един човек да се реализира в чужбина. Моят случай е подобен от гледна точка че аз се изучих в България, живях и направих кариера в друга страна, а после бях и доста години в трета. Никоя от тези страни няма нищо общо с другата, било като език, култура итн.
Ти имаш една мечта, но тя се базира на първо място на какво искаш да се насладиш и чак после на какво трябва да постигнеш... като българка няма да ти е лесно да се реализираш в Австралия директно защото не си родена и израснала там, дори да говориш взика менталитетът ще ти е нов, начинът на мислене и държане на хората и още куп неща. Ако искаш професионална реализация в Австралия, трябва да заминеш за там колкото се може по-бързо и да завършиш каквото искаш ТАМ.
Твоята идея да направиш един "излет" до Южна корея за учене и после да се реализираш в Австралия в никакъв случай не улеснява професионалната ти реализация.
Просто обърни нещата и си помисли какъв е шансът на една австралийка, завършила в Южна Корея да работи като учителка в България.... най-много по английски, ученето в Южна Корея няма да и е от полза тук.
Освен това не отчиташ следният факт: азиатците мислят и действат по съвсем различен начин. Тяхната култура е изпълнена с трудно обясними за нас неща. Години минават докато някой неазиатец започне да вниква в душата им, а ти искаш да учиш психология там...
Целият ти план ми се струва продиктуван от желанията ти а не от това кое е смислено.
Ако завършиш в Австралия и се реализираш там, после пак можеш да отидеш за известно време в Южна Корея да и се наслаждаваш. Но начинанието ти в реда, в който си го измислила е доста безмислено и само затрудняващо реализацията ти.
М49

 
  ...
преди: 6 години, 13 дни
hash: 2847a37cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За да станеш учител трябва да си наясно дали самото образование ти предоставя тази опция, т. е. дали сред предвидените възможности влиза професия на преподавател. Иначе, за да станеш какъвто и да е учител ти трябва педагогическо образование. Най-простото нещо, което можеш да направиш е да се разровиш в разни форуми, касаещи Австралия и професията психолог в училищата.

 
  ...
преди: 6 години, 13 дни
hash: 551c0792ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   нека да позная
зарибила си се по корея заради к-попа

 
  ... горе^
преди: 6 години, 12 дни
hash: e8c7fa0885
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С корейска диплома в Австралия... Не съм убедена, че ще я приемат. По-добре се поинтересувай в съответната австралийска институция. Ако искаш да се реализираш в Австралия, по-добре да завършиш там, така ще имаш много по-голям шанс. Корейски можеш да учиш навсякъде, не е задължително да получаваш корейско образование. С диплома от Южна Корея по-скоро получаваш шанс за кариера в Азия. В самата ЮК можеш да живееш максимум 7 години, освен ако не се омъжиш за местен. Писала съм и в други теми, моя приятелка живя и работи там няколко години, много й хареса, но в крайна сметка в момента живее в САЩ (не работи, гледа си децата, а мъжът й я издържа).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker