Актьорско майторство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Актьорско майторство
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1118 пъти
Здравейте, дкъпи читатели.

Интересувам се от тази специалност и мисля да де пробвам догодина в Пловдивския университет. Ще се радвам, ако някой от вас знае и ми каже какво представляват изпитите или ако сте там да ми разкажете някой подробности. Какво трябва да се подготви точно? Важно ми е, понеже най-накрая осъзнах какво искам. Благодаря ви предварително!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: c1bc9a8ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Къде? В ПУ?
Загуба на талант и средства според мен.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3954ed2bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, то пък в натфиз щото голямото образование, толкова години един свестен филм не могат да направят и един добър актъор не виждам... Единственото място за мен е в Нов Български или в чужбина. А Пу-то, защо пък да не, поне диплома ще вземеш, човек ако има желание и сам може да се научи. Таланта си е талант и ако имаш желание и работиш усилено, ще стане работата.
Междудругото аз ще кандидатствам същата специалност в ПУ тази година.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 270bc3b28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Отивай в НАТФИЗ. Не си губи времето.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 270bc3b28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен в ПУ записват само изританите от НАТФИЗ. Който не е успял там, се примирява с... "поне диплома" от ПУ. За съжаление в Пловдив няма кой да ви преподава Актьорско майсторство, всъщност от време на време идват преподаватели от НАТФИЗ, на хонорар. През останалото време преподавателите по български, литература, музика запълват програмата. И не, че са лоши, но не са помирисвали сцена. Аз уча в ПУ, имам в програмата си ораторство и актьорски трейдинг и съм си говорила лично с преподавателя Ко***ев. Той е много готин човек, пиеше кафе с нас след лекции и сме си говорили за "новата специалност" в ПУ. Е, дори шефът на катедрата признава, че колкото и да учат децата в Пловдив, просто нямат поле за изява. Тук не се организират кастинги, не се снима кино, не се снимат реклами. И сега в момента, ако разгледате програмата на театрите ще видите под всяка постановка малки буквички (гостуващ). Пловдивският театър ако реализира 2, 3 постановки годишно ще е супер. А какво правят актьорите ли? Ами стават аниматори в детските центрове, или водещи на сватби и подобни. И това можете да проверите. Потърсете аниматор за сватба и вижте къде са учили.
Не всичко е талант, за съжаление. Един от ключовете за успеха е да попаднеш в правилната среда. Още, докато учиш да се снимаш в някоя друга реклама, постановка, да попаднеш в масовката на някой филм, да свикнеш с кастингите. Това в Пловдив няма как да стане. Другото, което няма да ти се случи в ПУ е да създадеш контакти с режисьори и сценаристи. А все пак, утре те ще правят новите продукции. Те са си в НАТФИЗ, дали ще изберат колежката от съседния курс, която познават и знаят как играе, или някой си непознат от ПУ?
Съветът ми е, ако искаш да постигнеш истински успех да си дадеш малко повече зор и да се подготвиш за Академията.
Ако не искаш да си даваш зор, а искаш "поне диплома", заповядай в ПУ. Тук ще попаднеш в курс 60, 70 човека, преподавателите дори няма да те познават, на никой няма да му прави впечатление дали присъстваш, стига да си плащаш.
Ето ти малка част от абсурдите, които ми се случиха в ПУ:
1. Отивам да се записвам. Приета съм на 1во класиране, 1во желание. Съмнителен господин идва при мен, дръпва ме от опашката и ми предлага скромна сума за да не се записвам сега. Гарантира ми, че на второ класиране ще има места и ще мога да се запиша спокойно и без да чакам десетки хора на опашката. Само някой много тъп би се вързал, така че му казах да се гръмне. Оказа се преподавател, още не ми дава изпит от 1ви семестър, а вече трябваше да съм завършила.
2. Преподавател ми казва да му звънна да се видим след 22. 00 часа...
3. Преподавател, разбрал, че семейството ми има бизнес ми казва, че на изпита ще ми донесе СВ на снаха си.
4. ПреподавателИ директно си казват, къде искат да ги почерпим след изпита.
5. Веднъж забравих да си скъсам копието от платежното за семестъра и дадох 2те копия на инспектора на курса. След месец се оказа, че не съм си платила, нямаше как да докажа, че съм и платих пак.
6. Преподавател ме кара да уча наизуст измислена от него азбука (В никаква връзка с предмета) и твърди, че може да ми чете мислите.
7. ПреподавателИ не се появяват на лекции, без никакво обяснение или заместник.
8. Преподавател ме е късал, защото съм преснимала учебникът му на ксерокс.
Последният ми изпит не се състоя, защото преподавателят беше забравил да запази Аула и ей така ни разкара 68 човека от цялата страна да пием по едно кафе и да си ходим.
А специалността ми я има от основаването на университета. Смятай каква ще е организацията на АМ, има я от 2011г.

Аз определено мисля, че си изгубих времето в ПУ и не само, мотивацията ми отиде на кино. Сега като завърша ще запиша магистратура в Софийския, евентуално да науча нещо. От ПУ ще си тръгна със средно ниво обща култура, няколко приятели и "поне диплома".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker