Какво да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да избера?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1092 пъти
Здравейте хора!! След година ми предстой кандидатсване в университет, но все още се чудя между две неща, а те са право и за мед. сестра. Сега знам, че е препълнено с прависти и много трудно се намира работа, а за чужбина да не говорим.. но все пак си казвам, че все от някъде се почва. За медицинските сестри знам, че има доста места и навсякъде по света може да се работи, където и да завършиш. Като питам хората около мен, всеки ми казва различно, не знам защо майка ми изобщо не иска да се захващам с право, много натоварващо, щяла съм да нося кафе и тем подобни, друг пък ми казва, че за медицинска сестра не си струват годините учене, че гледат с друго око на тях и финансово било зле. Но има едно качество в мен, което в случая не ми помага, а то е, че искам да се доказвам, да се издигам, все да има още за подобрение, а като стана мед. сестра и какво повече мога, все ще се намери някой лекар да ми каже, че съм просто сестра... и това са ми казали като вариант, че може да се случи като съм сестра. Проблема с правото е, че ако завърша тук или където и да е, оставам си там, няма мърдане. Имам и още варианти като специалности, но са ми на по-заден план. Медицината ми е много години, иначе по едно време бях запалена (спортна медицина), но като разбрах, че по-малко от 8 години няма как да уча се отказах, друго нещо е и архитектура, за което мислех... работата при мен е страшна просто. :D Наистина се надявам да споделите нещо, дали от опит, дали сте чели или познавате някой, все нещо, което знаете, моля Ви. Много ще съм благодарна!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0667af890d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти бих те посъветвала да избереш мед сестра В момента са много търсени навсякъде в България и по света и има голям недостиг. Другото което бих те посъветвала да се замислиш е специалността акушерка, самата аз сега записах за акушерка, а съм от семейство на юристи. В правото вече няма хляб от опит ти казвам. Каквото и да избереш ти пожелавам успех.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4e9161202c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, това са много различни неща. Мед сестрите са търсени, работиш с хора, правото трябва много зубрене, а архитектурата да ти вървят математика и рисуване. Сестрите могат да намерят работа в целия свят, с правото не е така.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: cd0cbf337e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Право, с мед. сестра ще изкарваш по 500-600 лева.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c0719d7ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторът: Много ви благодаря, следя темата, като се надявам за още мнения от всякакъв род. Все още се чудя...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ab1d915f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   За медицинска сестра се учи четири години. Но пък можеш да работиш в цял свят, дипломата се признава.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5b397980af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   М31

Здравей,

Аз съм завършил право в Бургаски Свободен Университет (не е престижен, това е ясно).

Завърших през 2013 Година. Общо за да завършиш тази специалност са ти необходими около 6 години заедно с държавните изпити и общо 53 или 54 изпита.
През годините се учи много интензивно като се набляга основно на теория. Последните 2 години съм посещавал лекции по 8 часа на ден и след лекции съм учил по 2 -3 часа всеки ден.
Специалността е изключително обемна и се изискват огромни усилия, за да завършиш, меко казано.
След като завършиш няма да имаш практически знания, а само теоретични и няма да може да работиш, както се случи с мен.
Накрая има 3 държавни изпита
След като завърших 2013 година си намерих стаж за 2 месеца с триста зора с връзки, по време на който само попълвах някакви документи и не научих абсолютно нищо.
След като завърши този стаж кандидатствах общо на около 100 места, от които ме повикаха на интервю само на 2 или 3 и не ме взеха на работа.
Кандидатствал съм на държавни длъжности в Сливен, Велико Търново, Бургас и Варна. Там има писмен тест и интервю. Конкурирахме се средно 33 души за едно работно място за заплата от 550 до 700 лева без стаж, като изключим факта, че сигурно има хора които са ги уредили на тази длъжност още преди интервюто да е започнало.
Знам Английски и немски език C1 и сега работя в кол център.
От скромния ми опит бих те посъветвал да не учиш право, не си заслужава. През всичките тези години съм минал неописуеми лишения и накрая усилията ми не се възнаградиха. Може би съм прекалено глупав за тази специалност, не знам.
Бих те посъветвал да учиш Медицина или спортна медицина, както си споменала, не за медицинска сестра.
След като завършиш 1 или 2 години медицина ще си намериш много бързо работа, изобщо не гледай колко години се учи. Все пак ще го работиш това цял живот, човек се учи докато е жив, какво значение има колко време е специалността. Майка ми е лекар и изкарва около 6 хиляди на месец.
Надявам се да съм помогнал поне малко с тази информация, бих се радвал на отговор.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c0719d7ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторът: Много благодаря за написаното. Много ми помогнахте, спортната медициниа ми беше голяма мечта, понеже съм голяма фенка на един определен спорт и клуб. Мечтата ми беше да работя за него, за тези спортисти, търсех всякаква информация. Даже бях намерила университети, където медицината е 4 години (спортната медицина като магистратура е 1 година), казах си че ако ме приемат в тези университети с медицина това ще е, но само тогава, защото колко е вероятно да съм жена в мъжки клуб, 20 години опит ще ми искат сигурно, то и там най-вероятно е с връзки, не знам.. Това наистина е професия, която с радост бих практикувала, но във всяка от изброените има по нещо и хубаво и не толкова.. не знам. И пак много благодаря за коментара, наистина ме накарахте отново да се замисля за спортната медицина. Благодаря Ви!!!!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c0719d7ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   предстои*. Моя грешка, чак сега я виждам...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker