Любов или мечтаното образование? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Любов или мечтаното образование?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1231 пъти
Здравейте! Момиче съм и ми предстои да кандидатствам в университет. Искам да уча някаква компютърна специалност в ФМИ на СУ, ТУ-София или НБУ, но всички са в София. Преди година се запознах с едно момче. Влюбена съм и адски много го обичам, но той се записа да учи в Пловдив. Ако аз отида в София ще сме разделени най-малко 5 години, а той ми сподели че много се притеснява да не ми се случи нещо и иска да съм до него, за да ме "пази" и подкрепя. Аз също искам да съм до него. Разказвала съм на родителите ми за желанието ми да уча там и когато разберат че ще ида в Пловдив предполагам че ще ги разочаровам, а не искам това да се случва, защото те са положили толкова усилия за развитието ми до момента. Дали ще погубя качествата си и подготовката до този момент, отивайки в Пловдив? Дали ще загубя любовта, която се среща веднъж в живота? Дали мога да получа качествено образование в тази област в Пловдив или да следвам мечтата си и да ида в София?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: bf41ee062e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди в София. Не си проваляй образованието. На твоята възраст всички мислят, че това е най-голямата им любов. Образованието ще ти е за цял живот Това ще работиш и ще ти носи пари.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8fdea673bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе ти луда ли си?
Я си гледай обаразованието! "Любов" винаги ще си намериш. В конски дози при това!
Пък ако толкова чак си пасвате с тоя образ, 5 години нищо не са - ще отлетят като миг!
Братовчед ми преди много години замина да учи в Щатите. С приятелката му (българка, от училище) 8 години (! ) поддържаха връзка от разстояние. Когато той завърши, си намери хубава раобота. Когато и тя завърши (в Германия) - отиде при него. Сега вече имат син на 10 години и дъщеря на 4.
Така че няма какво "да те пази". Напротив - добре е и двамата да пробвате това-онова от живота, и да видите колко ще издържи връзката ви, преди да предприемете по-сериозни стъпки...
Човек когато е влюбен е и загубен, а и "любовта" е до време - 2-3 години най-много. И няма нищо общо с пълноценните отношения и дългосрочното партньорство в живота.
Ако си мислите, че като сте заедно, то това ще запази влюбването ви за цял живот - дълбоко се лъжете.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 85221f8dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако наистина се обичате и чувствата Ви са силни, ще бъдете заедно въпреки разстоянието. Щом обмисляш кандидатстване в НБУ, вероятно имаш финансови средства и ще можеш да отделиш от тях, за да се виждате през уикенда /примерно/. Разстоянието София - Пловдив не е толкова голямо; има автобуси, коли, споделено пътуване... Стига да се обичате, желаете и да си имате доверие, всичко ще бъде наред. Примерно през седмицата се чувате, провеждате видеоразговори, чатите, а през уикенда ще се виждате - може единия уикенд ти да ходиш при него, другия - той при теб и така...
В Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" също има възможност за изучаване на компютърна специалност- има факултет по Математика и информатика, както и Физико-технологичен факултет. За въпросния университет съм чувала добри отзиви, можеш да разпиташ. Пловдив е много красив град - има история, има и бъдеще. :) Прекарай по няколко дена и в двата града и сама ще усетиш кой ти допада повече. :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e4990eff81
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 3: Много благодаря за оптимистичния отговор! Определено сте човек, зареждащ с положителна енергия. :)

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b286fcb6e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   В програмирането най-добрия вид образование е да можеш да учиш сам. Така, че няма никакво значение къде ще запишеш или дали изобщо ще запишеш. Но мисля, че ще е по-добре ако запишеш във ФМИ в Пловдив, защото в СУ ФМИ е много трудно и ако акъла ти е само в гаджето изобщо няма да се справиш. Там доста прекъсват. И скоро говорих с една братовчедка, която учи във ПУ ФМИ и каза, че в този град има доста работа за програмисти. Но ако отидеш в София единственото място което става за програмиране е ФМИ на СУ. НБУ е само хвърляне на пари, а в ТУ ходи само ако ти се занимава доста и със хардуер.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 035dad077d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Образованието много ясно мъже има бол! Не си пропилявай бъдещето заради един мухльо!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c1e6d565c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 3 до Авторката: Много благодаря за милите думи! :)
Вярвам, че ако се вслушаш във вътрешния си глас, ще вземеш възможно най-правилното решения и ще си доволна от своя избор.
Дори и да си разколебана - примерно ти е допаднало повече обучението в СУ, но Пловдив те привлича повече като град, можеш да запишеш задочно във ФМИ - СУ и да живееш в Пловдив. :) Останалото важи и за другите университети в столицата.
Има и голям избор от онлайн обучения, които не те обвързват с даден град - примерно курсове в СофтУни, Телерик и т. н.

PS: Коментари като този на номер 5 (цитирам: "НБУ е само хвърляне на пари, а в ТУ ходи само ако ти се занимава доста и със хардуер. ") са неградивна критика. Всеки университет си има своите плюсове и минуси. НБУ има най-добрата материална база и отношението на преподавателите към студентите е различно (по-уважително), а за някои специалности ТУ е по-добрият избор от СУ. Така че най-добре са увери с очите си - помоли да бъдеш слушател на лекции в четирите университета (за НБУ знам, че има Ден на отворените врати, за другите не съм сигурна), прекарай няколко дена и в двата града... и послушай сърцето си!
Успех! (:
Д. С.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1c6c48f5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Образованието е по-важно, осигурява ти диплома, която ти дава възможност за добра реализация. А ако любовта е истинска и силна ще оцелее въпреки разстоянието.
Поздрави!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 89e64b08a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Прав е номер 5, че тоя занаят се учи сам. Така че Пловдив или София няма значение - ако ти е по-комфортно в Пловдив, отиваш там. Ако очакваш университета да те научи и дипломата да те уреди - поне в тая област няма да стане. Важно е естествено и в каква среда живееш и с какви хора общуваш, но и в София не очаквай да са невероятни гении, така че пак все едно. Виж ако дилемата е Пловдив или MIT, тогава наистина трябва да избереш второто.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker