Дентална медицина на 26 години или семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Дентална медицина на 26 години или семейство
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1533 пъти
Аз съм магистър фармацевт по професия завърших на 23 години, работих в една аптека за година и полонина и с малсо финансова помощ от родителите ми отворих малка аптека. Аз съм магистър фармацевта но вече мога да си позволя да плащам заплата на друг фармацевт, а аз да работя през нощта. И ако направя тази крачка ще имам време през деня и се чуда дали да запиша дентална медицина, винаги ми е е било мечта но така и не се осмелих. Вече съм на 25 години според вас добра идея ли е да се захвана или вече и време да се ориентирам към семейство да създавам. Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 59ad9546e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пълно безумие. Представи си, че в момента си току що завършил дентална медицина(тук въобще не говоря за 5-6 години, които си следвал) и какво правиш? Аз ще ти кажа какво правят младите зъболекари, взимат мижави проценти в някоя клиника и толкова. Естествено може да си отвориш и сам кабинет-естествено е свързано с пари, но кой ще дойде?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7aaa2f8424
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За което се чувстваш готова

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 966e585391
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Направи това, което ти е на сърце.
Ако избереш семейство много внимавай да не станеш от родителите, които се опитват да изпълнят нереализираните си мечти чрез децата си, или от онези родители, които са вечно нервни, невротизирани, сприхави, сопнати, озлобени и.т.н.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f7886acc77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може и двете, няма да е лесно, но хубавите работи винаги трудно стават, успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7f2128b205
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Приготви си по 7000 лв. на година, защото не можеш да запишеш втора специалност държавна поръчка! Лошо няма, но за какво ти е, след като вече си имаш хубава професия? Мечта ли ти е да се ровиш в устата на хората и да си цапаш ръцете, не е като фармацията чиста работа.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 41cde7cf31
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Never change a running system. Щом ти се получават нещата в аптеката, защо друго? Не мислиш ли, че ако ти е било такава мечта, си щяла първо него да учиш, а не друго. Специалността ти е много хубава, разработила си аптеката. Върни заема на вашите (така де, помощта) и се радвай на спокоен живот. Не е нужно да правиш веднага семейство, можеш да поживееш за себе си първо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c212af3e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На 25 не си престарял за абсолютно нищо, за образование, още по-вече. само не знам как ще учиш през деня и ще работиш през ноща.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 60a433badd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Никога не е късно, напротив - следвай мечтите си!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5e01f5a877
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Също съм фармацевт. И аз съм на 23. КАзвам ти шибаната дентална, няма никакъв смисъл. Обучението ад. Ще набиеш маса пари за учебници и такси. Отделно късат говедата на поразия, за щяло и нещяло. Накрая като завършиш, вземаш малко пари. По - добре развивай аптеката или отивай в някоя чуждестранна фирма за клинични проучвания. Ако ли не пиши специализация, клинична фармация и отивай в Германия. Можеш напримерно, да разшириш капацитета на сегашната аптека, да почнеш да продаваш онлайн, да правиш екстемпоре, да правиш билкови смеси. Тва са все начини да привлечеш още хора. Направи я денонощна и наеми някой студент да ти бачка за 60 лв на вечер. Проверяващи идват супер рядко. Абе, кой ще ти дойде на проверка в 22 ч. Тия чиновници, като стане 17 ч и си бият камшика за вкъщи и повече не ги интересува. Ако толкова ти е интересно, по - добре направо пиши медецина. Поне ще си лекар. Изпитите представляват предимно зубрене на теми по биологически науки. Не е като при нас едни дълги и гадни тестове с множество подусловия и отворен тип въпроси. Само некви формули и сметки. И всичко тва за кво ти е. За да може да продаваме хапчета и да мериме кръвното на бабите. Е, сега имам да взимам органична химия. Изостанали изпити 1 и 2 част. Целия август месец учих само, за да си взема стоп теста на първата част. Сега след 10 дена ще се явявам на темите на първата част. А, втората, явно ще е догодина по някое време. И тая год няма да ходя на държавни, а ще се мъча да взема последния семестриален. И 2019 се надявам вече да съм завършил. Но, пак ти казвам, къде се набих ме. Мъчат ни с всевъзможни простотии, накрая единственото, което правиме е да продаваме кутиики и да ни натискат да изпълняваме рецепитата на доктора, дори и грешка. Правим съм опити за генерична замяна на едно л - во с друго и управителя на аптеката и доктора по тела направо ти начукват канчето. Как ти ще даваш л- во с друго търговско име, било то и същото активно в - во. Правя опити за консултация на пациента. Управителя ми вика, не се занимавай с глупости, продавай по - бързо, има още хора чакат, ще ги изтървеме. И донякъде е прав. Аптеки вече на всяко кльоше. Продавачките от съседния магазин си позволяват да ме наричат колега. Можеш си представиш. Въпреки всички физики, химии и не знам си там още кво. Сме сведени до функцията на продавачи в супермаркет за козметика и хран. доб. Вече да разчиташ само на л - ва да ти изкарват печалбата и дума не може да става. 50 % от оборота идва от граничните продукти. Тва да поискаш на някого рецепта и да му откажеш, боже опази. Ще те изядат с парцалите. Първо клиента ще те напсува, второ управитиля веднага докладва на собствена и те плашат с уволнение. Казват ти продавачи на хапчета бол. Лесно ще те замениме. Въобще, ебало си е майката.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d88367bdd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз съм на 27 и започвам да уча тази година История. Знам, че няма голяма реализация, но не ми пука. От тук нататък съм решил да се занимавам само с това, което ми харесва пък да става каквото ще. Дали ще се реализираш или не, не трябва да ти пука. Просто прави това, което ти харесва и стани много добра в него. Другото ще се нареди.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7aaa2f8424
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, не е точно така. За едно си прав, човек трябва да се занимава с това, което го влече, но без реализация, въпросното занимание може да бъде само хоби. Ами парите, някой ден, като създадеш семейство, как ще го изхранваш. Не може по цял ден да си седиш вкъщи и да се радваш на хобито си, а децата ти да гладуват. Всяка специалност има своето приложение, стига човека да е достатъчно амбициозен и да обича специалността, която изучава.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9e519f89a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 12. Да, права си, но и аз точно това казах. Когато ти харесва едно нещо е много по-лесно да станеш професионалист в него. То даже в привоположния вариант е невъзможно. А когато станеш професионалист в нещо е много вероятно да се реализираш. Пример ще ти дам. Много хора харесват футбола, влюбени са в него и си казват.. " е аз на тия години сега, няма как да стана футболист" това е така, но ако се занимаваш с това, в което си влюбен и станеш наистина гении в него, след време може човекът да стане тренъор, спортен журналист и какво ли още не. Зависи колко ти работи въображението.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 54e5d23a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Конско и акъл ще ти наливат много. Хора без занаят или семейно положение. Сама реши. Ти живееш живота си.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 00bfecf74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Следвай мечтите си. Ще ти се отплатят.
(казано от опит)

Тук разни хора правят сметки. Това не е сметка, това е какво искаш да правиш, какво е вътре в теб.

Ако бях се оставила на първата си основна специалност без да надграждам още и още, днес щях да бъда скучна учителка, а може би и безработна, защото владея вече все по-рядко търсен език.
Но не съм. Затова следвай мечтата си!
Ако по пътя се разколебаеш, можеш да спреш, но сега НЕ!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker