Стюард - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Стюард
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1318 пъти
Здравейте!
Живея в чужбина и уча в последен клас в гимназията. Скоро завършвам и вероятно ще трябва да кандидатствам в университет. От няколко години вече съм решил какво и къде. За сега планът е да продължа да уча за бакалавърска степен поне. Но в последно време много се чудя дали да не се пробвам за някой кастинг за стюарди и стюардеси /crew members в Европа. И тук не говоря за нискотарифните компании, където има полети за по 10€. Точно обратното, обмислям го като сериозна и постоянна професия, където евентуално да остана доста години. Мисля че отговарям на почти всички изисквания за здраве, нормално тегло, добър външен вид, липса на татуировки. Мога да плувам и реагирам бързо в критични ситуации. Освен това съм се насочил и към професия за работа с хора. Притеснява ме само че не владея други езици освен български и английски. Английският ми е много добър, почти като майчин. Също така не виждам много мъже да работят на борда. Дали има дискриминация тогава? И основно, много се чудя дали изобщо да започна в университет или веднага да се впусна в търсене на работа в авиолиния. А тези където става с английски само в Европа са малко. Като изключим Ryanair и Wizz Air. Мисля че ми трябва съвет. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: c966d4c31a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намирам идеята ти за много хубава. Напротив говориш 2 езика английски и българския ти идва като бонус. Има доста англо говорящи, които нямат втори език.
Не се притеснявай и пробвай, не само на едно място на повечко, дори да те отрежат пак опитай след няколко месеца.

Знам от сестра ми, която имаше гажде пилот, че като те питат, защо искаш да работиш като стюард не трябва да казваш, че е защото обичаш да пътуваш, не те взимали.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 653538fb3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напротив. Навсякъде дори в едни от най-скъпите компании, като Емирейтс и Катар например, се изисква английски на ниво c1, c2. Английският е задължителния език, а всеки друг е в плюс. На едно от по-нататъшните интервюта се пише есе, с което проверяват и английския ти и какво представляваш като личност. Почети малко и за езика на тялото, за да не изпратиш "грешни сигнали" на интервюто.
ж22

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 842e7dc19a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Че има ли мъжки стюарди на самолет? Аз досега не си спомням да съм виждал такъв и винаги ми е било женска професия. А плуването защо го споменаваш, предимство щеше да е да можеш да летиш. :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d7a75bee6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Работата е хубава но много ниско платена. Заплатите варират от под 1000евро до 1700 Евро. За TUI Fly знам, че 1700 ето е брутната им заплата със срочен договор една година. Заплатите на Ryanair са под 1000 евро на пълно работно време. На Wizz Air също. Lufthansa също вече не дават хубави заплати. Най- добрата за работа самолетна компания е Türkische Airline като изискванията им са също много. Помисли си добре да не е да съжаляваш. Вече не е като едно време. Договорите не са като преди както и тарифите. Ако живееш в България парите ще са ти ОК. Ако обаче живееш в западна държава подобна заплата стига само да си платиш квартирата и храната.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0fcaccf020
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   3, разбира се, че има и момчета, даже в Bulgаria Air, летях от Амстердам до София.
Авторе, стюардите и стюардесите са си сервитьори на практика, на 10-11 км. над земята. Не ми се вярва да искаш точно това, камо ли задълго, ще ти писне.
Помисли добре относно избора на професия и си избери университет. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker