Задочно или редовно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Задочно или редовно?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2826 пъти
Здравейтее. Наскоро завърших средното си образование и съм толкова объркана какво да уча. Ориентирала съм се за Пловдив в ПУ("Паисий Хилендарски), но проблема ми е редовно или задочно. Много се влияя от мнението на другите и просто не мога да реша. Утре ще ходя да подавам документите и нямам никакво време. Моля ако може някой да ми даде съвет и да има опит вече. За редовното много познати се отказват и прекъсват и губят едня година. А за за задочното ми казват, че е за хора, които ще са заети-било то с отглеждане на деца, родители или други проблеми.... Ще бъда благодарна ако ми дадете съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2ae3804f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задочното е за тези, които работят и те нямат право на общежитие. Ако няма да работиш редовното е много по-добре. Аз уча редовно в София 3-та година. Наще ми дават пари и затова не работя и ми е много добре. Не само, заради купони, а и защото си посещавам лекции, имам време да уча и съм на общежитие и не трябва да плащам скъпа квартира. Наще казаха да внимавам, докато уча, че после ми спират парите. Затова сега ми плащат, за да мога да уча без да имам проблеми с парите и без да работя. Имам и пиятели, които учат редовно в ПУ и много рядко ходят в университет. Така, че май там е все едно. Но редовното ще е хубаво, заради правото да си на общежитие.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fa53bf737d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Редовно ако си сериозна и искаш да научиш материала, задочно ако работиш и само искаш една диплома.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 260aa4438f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Редовно

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0abb9371c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Исти ският студентски живот е в редовното обучение.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: afc98f7951
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей! Много зависи към какво си се насочила, какво искаш да следваш! За някои специалности няма задочна форма на обучение -медицина, езици, право и т. н. Ако си си избрала специалност, в която и двете форми на обучение са вариант, аз бих те посъветвала да избереш задочно, защото така хем ще си учиш, ще ходиш на лекции и упражнения, хем може да работиш нещо и да си докарваш някакви доходи, без да си ограничена и да си биеш главата как да си наредиш програмата. Има още нещо, за което се сещам, много хора например записват първо задочно или редовно и после, ако не им харесва се местят в друга форма, това също е вариант. Успех!

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f84f851968
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Успокой мислите си. Решението е просто. Първо виж нещо, което наистина ще ти е интересно да го учиш- ама много интересно. Например на мен това ми е Философията, Психологията, Рисуването, неща свързани с природата, история и т. н.. И знам, че което и от тях да избера, ще ми е яко, защото ще правя това, което ми харесва.
(аз съм избрал вече, но примерно го казвам).
Никога не записвай нещо, което са ти казали другите, ти знаеш най-добре какво ще ти е интересно, какво е това, което предизвиква любопитството ти.
Толкова е просто да!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 64d3ac78e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Задочното значи, че учиш и работиш. Ще започваш лекции доста преди редовните, но не съм сигурна по колко време точно бяха. Но май всеки ден си на лекции, докато вземеш материала. После си на изпити.
Редовното започва от октомври, зависи датата, но пак може да работиш, но става по-сложно. При задочното си зает само няколко седмици, докато иначе си постояно. Зависи и от специалността, но съм имала лекции и упражнения до събота, дпуг път до петък. Всеки семестър е различно. Сесиите са пак две.
Някои предпочитат задочното, защото са по-свободни, печелят и учат. Пък и таксите са различни, задочното е по-скъпо.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b4e5453ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Аз съм редовно и хиляди пъти съжалявам, че записах! Записвай се задочно без да се замисляш! Така или иначе никъде не се държи на присъствие, поне с чиста съвест да се хванеш да си бачкаш и да знаеш, че университета ти е само 2 седмици на семестър. Редовното е губене на време.
Ж20

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4fb4d7ac08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Редовно! Аз съм задочно и да ти кажа 3 пъти прекъсвам. Рядко ще намериш работодател, който да е ок да отсъстваш 30, 40 дни и то 2 пъти годишно. Аз съм в ПУ и лекциите ми са септември и октомври от 8.30 до 19.00 часа всеки ден, включително събота и неделя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c0ca351ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Задочно е най- добре. Не слушай глупостите за редовно, само ядове ще си имаш после.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2d86e6677c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Първо трябва да се ориентираш каква специалност искаш да учиш. Не всички имат задочна форма на обучение.
При редовното обучение имаш семестър, продължаващ около 3 месеца, и след това сесия. По време на семестъра лекциите и упражненията са с различна продължителност - но най-често са 4 или 5 дена седмично по 4-6 часа.
При задочното обучение целият материал се преподава в рамките на около 2 седмици, през които ходиш всеки ден на лекции по 9-10 часа.
Единственото предимство на задочното е, че можеш да работиш на пълен работен ден по време на следването.
Но дори учейки редовно, имаш възможност да си нагласиш часоете, така че да можеш да съчетаваш учене с работа.
Аз лично съм с две ръце за редовната форма на обучение - материала там се преподава по-постепенно за разлика от задочното, имаш възможност за по-добра комуникация с преподавателите, получаваш студентски права - възможност за ползване на общежитие, намаления в транспорта, възможност за заминаване на бригада. И не на последно място - създаваш ценни връзки с колеги от твоята и други специалности, които може да са ти полезни в кариерното развитие.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: aaf76e9061
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   "Исти ският студентски живот е в редовното обучение"

Студесткият живот е глупост, измислена от разни нереализирани хипари, които търсят романитка в мухлясалите общежития, ракията от дядо и евтината водка...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f637afb8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Истинския въпрос е кое е наистина за теб? Задочно - трябва самостоятелна подготовка. Мотивиран ли си достатъчно да учиш почти всеки ден сам? Или по-добре да отидеш да слушаш лекциите. Има още нещо - доста работодатели (не всички, де) не харесват задочниците, защото не вникваш наистина в материала. Бакалавъра бях редовно, а магистъра задочно. Разликата е огромна. Добре, че разбирах какво уча в задочната форма, защото ако учих бакалавъра си в задочна форма щях да имам сигурно 20 процента от знанията си. Това си говорих и с някои професори. Научаваш някакви неща, но какво разбираш от тях? Също така какво ще учиш? Това също е много важно. Всеки тук ще ти каже различно, но зависи кое на теб ще ти е най-удобно. Ако искаш отговор от мен ти го казвам така - пиши редовно, просто пробвай. Аз учих бакалавъра редовно и ходих на работа, сама се издържах и учих. Дори да не ти хареса винаги можеш да смениш на задочна форма.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b22c5ed73e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Принципно като цяло изкарването на диплома си е губене на време.
По-добре започни каквато и да е работа, а после с течение на времето ще си изкараш диплома, ако изискват от работата за повишение, ако се стигне до там, тъй като работодателите в България в повечето случаи повишават само любовниците си и разни там натегачки с потенциал за любовници в бъдеще!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker