Най-добрата ми приятелка ме притиска да уча медицина!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Най-добрата ми приятелка ме притиска да уча медицина!!!
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1053 пъти
От ученически години още мечтаех да стана лекарка. Много обичах да уча по химия и биология винаги само шестици изкарвах в училище, същевременно се интересувах от човешката анатомия, болестите и т. н. и помислих, че медицина е идеалната специалност за мен. Моята най - добра приятелка е с няколко години по - голяма от мен, пети курс медицина учи и много се беше зарадвала, че имаме една обща мечта и обща цел, с цяло сърце ме подкрепи за моя избор и моето желание да кандидатствам медицина. Постоянно ми говореше, че ще срещна много трудности, че ще имам безсънни нощи, но ако това ме разстрои винаги в един момент да си казвам "Това е, защото следвам мечтата си, това е, защото ще стана лекар един ден". Послушах я за съветите, мислех, че наистина нищо няма да ме спре и, че искам да уча медицината с желание. Щом записах медицината само един курс издържах! Видях че изобщо не е това което си мислех. Почувствах се много нещастна, винаги с нежелание ходех на лекциите и упражненията. Накрая си казах "Това ли заслужавам, да се лишавам от цялото си свободно време, да не мога да си излизам по дискотеки, ресторанти, кино и на любимите ми места само заради някво си учене като един тъп зубар???? Еми не братче ич не ме интересува че съм повтаряла че ми е мечта от малка и какво ще кажат хората за мен сега, слагам край! "

И от приятелката ми всякакви критики започнах да слушам от сорта "Не мога да повярвам, че си човек който толкова лесно се отказва от мечтите си ; не мога да повярвам, че си човек, който бяга от трудностите вместо да се изправя срещу тях; не мога да повярвам, че избираш някви си купони дето нищо смислено не ти носят в живота пред това да следваш мечтата си", " не мога да повярвам че си човек който си проваля живота и предпочита да си го пропилее в почивки и забавления пред това да се развива", но аз особено след като и до ден днешен гледам снимки на колегите си как постоянно са ангажирани от университета, дори събота и неделя и лятото - я по практики, я по клиники, тия не дишат бе братче, свободно време нямат, как издържат??? Еми не съжалявам за избора си! : ))) И сега уча специалност която не ме кефи но поне е по лесна и по безотговорна дето се вика, сприятелих се с един колега, който ми прави голяма част от курсовите работи, поне тези, които са по - трудни.
Въпросът е че откакто прекъснах с най добрата ми приятелка отношенията ни не са същите като преди, не ме търси като преди и постоянно ми разказва за студенти, на които им е много по трудно от мен, защото имат увреждане ( примерно глухи ) и въпреки това се борят докрай и завършват магистратури и цитирам, казва ми "не са глезли, които реват за почивки и свободно време и не са консуматорски настроени като теб". Имам си чувството че ме притиска да продължа медицината, но това няма как да стане.
Затова се допитвам до вас : с какво съм виновна, че не съм високо целеустремена? С какво съм виновна, че моята цел е просто да съм щастлива? С какво заради това заслужих чак приятелите си да започна да губя, понеже са много възмутени от мен... да, има хора, които предпочитат да се отдадат на науката, които даже предпочитат делничните и учебните дни пред уикенда и ваканциите, които не прекарват времето си в гледане на филми и излизане с приятели, но аз просто не съм такава, това за мен е терор. Виновна ли съм?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 64dcc78738
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-добре е за запишеш това, което искаш.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6047ac47c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Учи горското стопанство и си мисли за управителя в старбъкс.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: afd1576c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти си една мързелана. Щом мислиш само за дискотеки изобщо не е трябвало да записваш Медицина. Тази професия не е за всеки.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a7e08f1434
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много правилно решение си взела, да знаеш! Няма лошо, че си пробвала, видяла си, че не ти харесва и не ти приляга на вътрешното ти "аз" и си спасила както себе си от професия, която ще те прави нещастна, така и бъдещите ти пациенти.

Но защо си записала пак нещо, което не ти харесва? Намери нещото, което ще ти приляга, не само за да си завършила нещо, а което ще ти е от полза за по-добро бъдеще :)

Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 72e30a2214
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Спестила си доста "лекарски грешки"Правилно си постъпила,и без това погребенията както и гробните места са безумно скъпи и не са за всеки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker