Екология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Екология
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 873 пъти
Здравейте, сега съм 12ти клас и много бих искала да запиша Екология в Софийския университет. Ходя на уроци и съм доста ентусиазирана.Поразрових се в интернет и установих, че всъщност доста хора са на мнение, че реализация няма в България. Няма работни места или ако има са на доста ниско заплащане.Но пък във всички форуми, в които беше засегната темата са от преди 5-6 или повече години. Много бих искала да се занимавам с това, но ако наистина няма как да успея не виждам смисъл.Бих Ви помолила и Вие да споделите мнението си в коментарите. Благодаря предварително :).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: fd05a33641
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Роднина е еколог. Намери си работа по специалността, но по-скоро защото имаше връзки. Доволен е от работата, но е много неблагодарна (напр. хората постоянно те хокат, че изпълняваш нечии поръчки и т.н.). Доволен е, защото му харесва. Не знам как свързва двата края с тия 600 - 900 лв заплата (заплатата варира, защото зависи от много фактори).

Обаче това е само един пример. За този човек има работа, но има малко пари. За друг може изобщо да няма работа. За трети сигурно има стабилни пари. Мненията на хората пряко зависят от лични наблюдения, имай го това предвид.

Това не го казвам с цел да те обезкуража. Може пък да удариш келепира. Може косвено да ти помогне в кариерата. Комунизъм отдавна няма в България, така че висшето ти образование не определя бъдещата ти кариера.

Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b3f78c1cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Екологията е политика. Още по-лошо - без ръководните функции, просто изпълнители. Погледни каква политическа система имаме, и се замисли искаш ли да участваш в нея, като безгласна буква, при това на минимална заплата. Аз следвах няколко години, но в другия университет. Над 95% от студентите бяха записали, защото не ги бяха приели там където искаха. 2-3% може би наистина се интересуваха от екология. Първата година имах отличен (> 5.5), със самотен родител съм (учител) и не ми отпуснаха даже степендия защото сме имали големи доходи. Направо не го повярвах на абсурда. Даже да бачкаш лятото по някоя програма, беше с връзки които нямах. В крайна сметка им теглих една и си намерих работа. Не съжалявам, 5 бона си докарах заплата, а сега си работя над лични проекти, защото не ми е необходимо да бачкам за пари...

И друго ще ти кажа, не е за избор между пари или идеали. Парите са просто средво което отчита икономическата дейност и какво хората ценят. Щом в някаква сфера липсват пари, значи не го ценят. А точно екологията е нещо глобално, засягащо всички ни, и ако няма участие на обществото, е напълно безсмислено някой индивидуално да се напъва. Няма как да стане. Така че не, не става дума дали ти лично ще се откажеш от тоя си идеал, той просто не съществува (поне във вида който си представяш) в това общество. Реалната работа за което обществото ще те наеме (защото реално такава е схемата), пак няма да съотвества на личните ти идеали и представи какво трябва да се направи. За повечето еколог е боклуджия, с подобно заплащане.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker