Достатъчно ли е да се знае само английски за чужд език? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Достатъчно ли е да се знае само английски за чужд език?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1008 пъти
В дилема съм какво да правя. От една страна, повечето хора, около мен, ми казват, че вече да знаеш само английски, за чужд език, се подразбира и не е достатъчно. От друга страна, ми се вижда, че английският е абсолютен монополист - навсякъде, когато се съберат чужденци, на живо, онлайн, дори и сред тях да няма местни англоговорящи и да говорят за теми, нямащи нищо общо с англоезичните държави, цялата комуникация е винаги на английски, никога не е на френски, немски и т. н. Ако английският не е достатъчен, защо тези, на които им е роден, масово не учат други езици? Щом като дори и французите, все повече започват, щат - нещат, да говорят английски, тогава, аз за какво да се стимулирам и да се трудя, да знам още един чужд език? Повечето от мойте връстници, които познавам, също са само с английски. Казват, че трябва да научат и друг език, но не го правят. Вие, знаете ли на добро ниво(от B2 нагоре) втори чужд език? Разбира се, ако вече искаш да учиш и живееш в съответната държава, тогава е друго.
М, 21 г., студент

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 88fb42cc98
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж сега, достатъчно е да знаеш и само майчиня ти. Няма правила тука. Имам редица познати, които знаят само български и то едва, едва, а в същото време са успешни бизнесмени, като управляват местни бизнеси за маса пари. На тях език не им трябва.

Всеки език обаче ти е в плюс. Не само като кариерно развитие и потенциални възможности, а те обогатява културно и разширява мирогледа ти неимоверно. От тази гледна точка, колкото са повече - толкова по добре.

Аз знам три езика, като това ми е помогнало супер много да се намирам в ситуацията, в която се намирам в момента.


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a0c0957310
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма за какво да се притесняваш. Не слушай много много хората...

Английския е много полезен и отваря много врати. Другите езици със сигурност ще ти отворят врати, както и ще е тренировка за мозъка, но специално да се стресираш дали да ги учиш или не, не, не е за стресиране.

Така, че ако искаш друг освен аглийски, научи, но не си го слагай за приоритет, само защото други ти казват така.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f216684fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Английският е най-говореният език и в същото време е лесен за учене. Така че в повечето случаи не е само достатъче, ами е и задължителен за човек който иска да е що годе релевантен в днешната действителност. Хубаво е и да се знаят и други езици - за гъзария или за спецефична работа, където съответният език е необходим.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5e95cb6f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще ти го кажа така: ако си търсиш работа и знаеш български и английски, на клонът вече е пълно с такива птички. Ако знаеш и някой друг език, шансът да те наемат нараства с това колко малко хора знаят същия език. А и заплатата ще си я бива, защото и предлагането е малко и се налага да стимулират някак тоя кандидат да дойде при тя.

Ако е само за комуникация с чужденци, да, английски ти стига! Но зависи какво търсиш - комуникация или работа. За работа наистина няма да ти стигне един гол английски и като нищо ще си отседиш безработен.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9c3b18a0d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ученичка съм в девети клас и знам:английски-C1 ниво съм,говоря малко руски и турски. Заедно с това уча и немски ,и японски,но за начинаещи.
Господин Автор,когато човек е млад и има ли желание да се развива,в този случай говорим чисто културно и образователно,всичко е възможно! А както казва господинът ми по физика:,,Деца,може да ви вземат всичко,но знанията-тях никой не може да ви ги открадне,вземе". Мисълта ми е,че ако искате може да започнете да учите и друг език,ако искате. Езиците са богатство,те отварят много врати. Например,аз учих английски език още от 2012 година,когато бях първи клас. И сега,мога да разговарям свободно със хора,знаещи езика. Докато човек е млад,има време да се научава. Когато поостарее,трябва да е насъбрал мъдрост,а знанията да ги пази,защото те са богатство. Хубаво е да се знае повече от един език-не само за да се фукаш,а за да може да се комуникира с хората. А с колкото по чужди езици се знаят,толкова по-добре! Желая Ви късмет!

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6a066f7186
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Напълно ти е достатъчен английския и не ти трябва абсолютно никакъв друг език, освен ако няма да живееш в Германия примерно. Без немски ще видиш зор, но и там говорят английски масово.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker