Един много нестандартен въпрос - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Един много нестандартен въпрос
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1074 пъти
Здравейте!
Дори не знам как точно да започна(дори за заглавието на темата се двоумях.. )
Накратко-студент в Лондон съм, обаче не съм много доволен от този факт(пускал съм тема за това преди време... ).
Без да навлизам в подробности, искам само да споделя, че имам някакви опасения, че може да ме изключат от университета и да поискат да платя обратно огромна сума пари от студентското финансиране. За причините-ще ми отнеме доста време да обяснявам и ще стане доста дълга темата, затова няма да се отклонявам от концепцията, а ще карам направо.
Та.. Ако това се случи(да не дава Господ! ) аз просто няма как да успея да върна тази сума пари(не съм милионер) и май допуснах огромна грешка, като се записах. Не знаех, че ще е като нож с две остриета и че ако се провалиш, ще трябва да връщаш. И въпроса, който ще задам, ще ви прозвучи невероятно нелеп и съм наясно с този факт. От досте време се двоумях дали и да се осмеля да го задам и.. Реших, че в крайна сметка нищо няма да загубя, ако го направя. Та... Ако ме изхвърлят от университета и ме уведомят след това, че трябва да върна въпросната сума, какво ще стане, ако аз им кажа, че нямам тази възможност и че ако не ме оставят на мира, без да си изплатя дълга-ще се самоубия? Според вас, как ще реагират и дали въобще ще проработи? (като се има предвид, че там е Англия, и ако имаш някакви дългове към държавата им, и в Бангладеш да отидеш-ще те намерят)
Колкото и нелепо да звучи това запитване, то е напълно сериозно и съм го обмислял.. Просто, не искам да плащам такива пари и да имам проблеми и тревоги. Късно разбрах за тази опасност. Вече няма връщане назад.
Какво мислите? (И моля, без критики и хейт! )
Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 14aebdb393
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не е ли по-добре да кажеш поради какви причини смяташ ,че ще те изключат ? До колко е реална тази заплата .Ако имаш студентски заем , както си мисля , той е към банка . Ако е към банка ,те дават дълговете на колекторски фирми .Те ти искат справка каква заплата получаваш и ти правят план за погасяване . Никой няма да те слуша какви са ти проблемите .

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b92c7bab7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   По добре се обърни към английски адвокат, който е компетентен по тези въпроси.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ed5f341037
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По принцип, тия пари, щом веднъж са ти ги дали, за да си платиш обучението, няма как да си ги искат обратно. Възможно е да искат да платиш обратно само сумата за конкретния семестър или половината от него, ако се намираш в средата на семестъра.

Ако си получил финансов грант, като по програма Еразъм, която частично ти покрива разноските по пребиваването ти там, тогава ще искат да я върнеш.

За да ти е спокойна главата гледай просто да не те изключат!
И още нещо - никой не би те взел на сериозно, ако им кажеш, че ще се самоубиеш, защото ти искат пари. Хората, които извършват самоубийство рядко осъзнават, че дълговете се унаследяват и семействата им са принудени да плащат с лихвите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 98c696c189
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   няма нужда от драми просто казваш че нямаш и да правят квото искат, тъй като са вече извън европейския съюз общо взето нищо не могат да направят, а и да направят най много запор на банкова сметка ще е защото едва ли нещо притежаваш. Десет години ще си тих и после ще си чист, ако въобще има проблем

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4d44460cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Няма да мине, братле.

Първо, този вид кредитни институции срещат такива опити редовно: кой умрял, кой избягал, всякакви молби им пращат. Ще минат през съд, ще се консултират с психиатър да провери дали наистина имаш такива наклонности. И двамата знаем другояче и ако нямаш история с опити за самоубийство или злоупотреба с наркотици (водещи до такива състояния), то ще кажат, че е блъф. Не знам точно какъв е пътят в Англия, но не е трудно психолог или психиатър да разпознае блъфиране. Освен ако не се докаже, че наистина този дълг може да ти причини такъв опит и не е доказано, че имаш такива наклонности, това само ще убеди съда, че лъжеш. И това е без да включим други консултанти - актюери и подобни джендъри, които само чрез статистически модели ще могат да изведат, че млад човек без история на тормоз/злоупотреба/психични разстройства е много маловероятно изведнъж да скочи от балкона. Не се опитвай, няма да стане, системата е направена именно да цака такава "тарикатщина".

Второ, ти още не знаеш дали ще те махнат. Не бързай с малоумни решения. Опитай да говориш с декан, свържи се с адвокат за консултация. Не знам защо биха те изключили (надявам се не си шмъркал хероин в аудиторията), но ако не е толкова фатално деянието ти, вероятно ще можеш да намериш компромис - по-лесна специалност, каквото има.

Трето, не знам какви са клаузите на договора ти, но поне помня отпреди, че ако не изкарваш до определена сума, студентските заеми няма да те закачат. А и май бяха ограничени да искат до 9% от дохода ти. Виж си отново договора, ти кажи.

Не на последно място, "не искам да плащам такива пари" не минава метъра. Отишъл си в скъп университет, в скъп град, в скъпа страна. Колкото и да си бил незрял, никой не е дошъл да ти насилва ръката или фалшифицира подписа, решението е било твое. И аз не искам да плащам кола, която катастрофира не по моя вина, с непълна (пробутана като пълна) застраховка, но това е. Критики ако не щеш, дръж се отговорно и не се опитвай да мамиш данъкоплатеца.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5731e6cd35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз бях записал в лондонски университет, не ми хареса и реших да се отпиша. Специално питах за сумата на семестрите и ми казаха, че няма да плащам нищо.
Така и ме отписаха и вече 1 година нямам никакви проблеми и дългове.
А и кто цяло, не връщаш ли сумата, само когато доходите ти са над семестриалната определена сума? !
Съвсем спокойно питай администрацията, те ще ти отговорят на всички въпроси. Няма какво да се шашкаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: e67b8f462a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Автора:
Благодаря за коментарите! Вече ми е по-спокойно. В периода, преди да ви излязат коментарите, се поуспокоих. Попринцип, не по мое желание влизах(майка ми много настояваше и все още ме убеждава, че това е най-добрия вариант за мен).Просто не знам някои проекти дали ще успея да ги направя на време(а те от доста време чакат, а аз, колкото и безотговорно да звучи, все поотлагах защото не ми беше приятно задължение;и сега не ми е) и постоянно разни документи, апликации и все нещо правим, струваме и главата ми просто избухва... Все още не разбирам какво толкова очакват нашите от мен... Университетите са за по-интелигентни хора, а аз, не че съм тъп, ама не съм и за такива неща, както и за високи позиции с много документи и глупости(точно тези неща най-ги мразя и ме объркват, адски сложни са ми, скучни и досадни) и точно с тия неща се сблъсквам, от както станах студент.
С две думи-не обичам прекалено много да си затормозявам мозъка с такива работи(ами бих предпочел нещо по-просто и скромно ама да не ме боли главата) и затова и все се запъвам със студентските си задължения.
Но като цяло за сега съм добре. Все още няма да се отказвам, най вече заради майка ми, ама да видим...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker