Въпроси от един неопитен младеж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Въпроси от един неопитен младеж
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2152 пъти
Здравейте, на 16 съм и моля да ми обясните ясно, защото в интернет намирам противоречиви информации.

Има ли дни от месеца, когато жената не може да забременее, дори да свършиш в нея? Или постоянно трябва да се внимава? Дали сериозните двойки използват постоянно презервативи? За мен звучи глупаво това, но ако всеки път има риск от бременост...Хората с дългогодишен брак например, все презервативи/противозачатъчни ли ползват, или могат понякога да си позволят удоволствието от контакт без гума? Преувеличен ли е риска от забременяване, ако го изкараш и свършиш извън влагалището?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: f136d398eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   "Има ли дни от месеца, когато жената не може да забременее, дори да свършиш в нея?"

Жената може да забременее, само докaто е в овулация, а тя трае 24 часа в целия месец, като трябва да се има и предвид, че сперматозоидите могат да оцелят в нея до 2-3 дни, в редки случаи и до седмица. Т.е. общо има само 4-5 дни от целия месец, в които може да забременее. Проблемът обаче е, че няма как със сигурност да знаеш кои точно са тия дни. Има си календарни методи, но те са по-скоро ориентировъчни и крият рискове. Има и тестове за овулация, но дори и да ти покаже, че не е в овулация, това не означава, че ако сега свършиш в нея, няма да влезе в овулация след 2 дни и някой оцелял сперматозоид няма да я оплоди. Като цяло гледай да не разчиташ на това.

"Хората с дългогодишен брак например, все презервативи/противозачатъчни ли ползват"

Много от тях ползват спирала, която е ОК за раждали жени, но не и за нераждали. Много от тях го вадят, преди да свършат, но това е само за опитни мъже, отделно си има недостатъци. На мен примерно не ми е кеф, но все пак го правя често. Не малко ползват и противозачтъчни. Има и такива, които свършват в гъза. Има и ползващи презервативи.

https://apteka.framar.bg/30000066/фарматекс-вагинални-капс-18-9-мг-10

Това също е вариант. Абе варианти има, но всеки си има плюсове и минуси.

"Преувеличен ли е риска от забременяване, ако го изкараш и свършиш извън влагалището?"

Ако мъжът е опитен, риска е малък, но все пак има. Аз примерно съм практикувал с години и не е имало проблем.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4b16f939e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Пич, номер 1 ти е дал доста изчерпателна информация. Мъж на 37 години съм, женен. Жена ми не пие противозачатъчни от чисто религиозни съображения. Никога не е пила и няма и да пие. Особено тези хапчета след секс, които рекламират. Те рално са абортиращи заченал се живот в рамките на 24 часа.

В повечето случаи го вадя в последния момент, но дори тогава крие рискове. Някои сперматозоиди излизат от мъжкия член преди еякулацията. Както знаеш, преди семеизпразване, от мъжкия член изтича безцветна течност. Понякога, макар и рядко в нея може да има някои плувци. За това и метода с ваденето непосредствено преди изпразване не е 100% сигурен. Познавам хора, които с тоя метод си заченаха деца. Аз лично не съм имал проблем, въпреки, че го практикувам в 80% от случаите. Но при някои мъже излизат сперматозоиди и преди самия оргазъм. Най-сигурен метод за мен винаги е бил презерватива. Реално с презерватив си е най-готино, защото си спокоен и не се налага да го вадиш в последния момент. Най-сладко е да си свършиш вътре. Жената горе-долу може да си пресметне овулацията, но метода с пресмятането също не е 100%. С жена ми в дните, когато горе долу е пресметнала, че е в овулация свършвам отвън или слагам презерватив. Свършвам в нея без презерватив рядко, обикновено малко преди да и дойде.

Ако ще почваш полов живот ( или вече си започнал,макар, че ти е раничко според мен), ползвай презерватив. Това е най-отговорното и безопасното. Така и мацката ти ще е спокойна и ти също. Аз като студент ползвах винаги презерватив. Много мои връстници тогава всеки път се насираха от страх, че гаджетата им са забременели. Веднъж и аз се изприщих целия. Бяхме правили с тогвашното ми гадже луд пиянски секс след един купон без презерватив и бях свършил в нея. Закъсня и 1 седмица! Да не ти казвам как се бяхме стреснали. Бяхме само на 20 години, нито живеехме заедно, нито имахме пари да гледаме бебе. Вече си представяхме как купуваме бебешки колички и т.н. и вечерта към 11 тя ми прати есемес, че и е дошло. След тоя случай 2 години не смеех да го направя без презерватив.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: efe4d29e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Освен "заложената" месечна овулация, която никога не знаеш кога е, може да има и предизвикана, например от удоволствие или просто от стимулацията. Женската физиология не е просто нещо. Овулация може да има по абсолютно всяко време. Познавам жена, която забременя по време на цикъл, при това не млада, при това 2 пъти, защото видиш ли вероятността била малка и да и се случи втори път на нея не можело. Познавам и семейство, което ползва календарния метод от години, без засечки. Познавам мъж, който успя да забремени приятелката си при прекъснат акт (този с ваденето), въпреки че всичко е било точно. Защото не вярвал, че точно той може да отделя сперматозоиди преди свършването.
Всичко е много индивидуално и затова сексът без кондоми е рисков. Ако кондомът се скъса, поне е очевидно и жената може да вземе мерки. Като цяло семействата си преценяват рисковете и дали биха гледали още едно дете, ако стане издънка, и изобщо как биха постъпили.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8ad0c19f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, в интернет е пълно с противоречива информация, но ако търсиш кратък отговор за тях, ще се постарая да бъда изчерпателен.

1. Няма такива дни. - Има периоди, в които е по-малко вероятно да забременее, ако свършиш в нея като например по време на цикъла й и веднага след менструацията й. Науката казва, че мъжките сперматозоиди могат да живеят до 6 дни във влагалището на жената, а яйцеклетката й съзрява на 14тия ден след идването на нейния месечен цикъл.

2. Да постоянно трябва да се внимава. Макар че зачеването е супер сложен процес, чийто успех зависи от много фактори (като генетика, хормонален баланс, възраст и периода от цикъла) то може да се случи във всеки един период. Вероятността от това да се случи зависи от горепосочените фактори, включително и дали свършваш в нея и колко напред в цикъла си е тя. Съществуват всякакви феномени като жени в Испания, които раждат на 45г и съпружески двойки, които с години не успяват да заченат.

3. Сериозните двойки не използват презервативи, те просто свършват извън влагалището. Съществува феномена за предеякулационна течност, който на практика може да предизвика забременяване, дори и ако свършваш извън нея всеки път, но шансът това да стане е изключително малък. Толкова малък, че не бива да го мислиш всеки път.

4. Съпрузите най-често използват противозачатъчни след първото дете. Преди това правят много пъти секс, като свършват отвън, което евентуално води до първото дете. Отнема много секс, за да се случи.

5. Напълно преувеличен е риска. Като цяло е много малко вероятно - почти невъзможно е! Но ти си млад - далеч по-вероятно е да свършиш в нея, без да го осъзнаеш, защото още го чувстваш твърд и да си мислиш, че не си свършил в нея. Затова ползвай презервативи и не го мисли.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7a649833fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Семейните се познават, не използват преерватив всеки път, мъжът е опитен, наясно са кое харесват кое не, как и къде мъжа да свърши е съобразено с партньорката. Овулацията е ок. 24 часа, на ок. 14-15 ден от цикъла.
Млад си, не бързай да е без презерватив, ти също носиш отговорност и не допускай да стане беля от нищо. Приемането на противозачатъчни е избор за всяко момиче(не за да угоди на мъжа до нея), но има и своите негативи, и никоя жена не би си го причинила без причина. Мисли преди всичко, няма да си лишен от секс, тепърва ще се докосваш до тези усещания. Пази себе си и момичето с което си, защото това освен удоволствие е и отговорност

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker