Технически университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Технически университет
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1065 пъти
Здравейте, тъй като съм 12 клас и ми предстои кандидатстване в университет. Запътил съм се към ТУ-София. На първия предварителен изкарах 5.60 и бала ми се връзва към 28.8 (с което няма най-вероятно да ми достигне за софтиерно инжинерство). Видях, че има специалност Мениджмънт и бизнес информационни системи. Мисля да се ориентирам към нея, защото търся баланса между програмиране и по-общителна работа, ако мога така да се изразя, и ако изобщо тази специалност представлява нещо подобно. Въпроса ми към вас е какво ви е мнението относно специалността, каква реализация след това мога да имам и заслужава ли си да си дам повечко зор за софтуерно инжинерство? Пак искам да подчертая, че ми върви програмирането, но тъй като обичам да общувам с хора искам да намеря някакъв баланс.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 85b09bf0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Софтуерно инженерство.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 52b30089fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Aко ти вървеше програмирането нямаше изобщо да мислиш за университет, а от две години да изкарваш истински пари. Ако искаш да научиш нещо за програмирането, ТУ не е мястото. Ако искаш 4 години да се шматкаш нагоре надолу - специалността е без значение.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4ed6296bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Е добре съм за нивото което е в училище. Не мога да кажа, че съм на нивото на програмист, за да мога да изкарвам пари. Но пък изкарвам пари от направата на сайтове ;) Та въпроса ми е към коя специалност да се обърна. Тъй като искам да искарам висше. Все пак програмисти без висше много по-трудно назначават от програмисти с висше. И най-вече въпроса ми е: Ще мога ли да имам добра реализация с Мениджмънт и бизнес информационни системи?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3793f5057c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   "Все пак програмисти без висше много по-трудно назначават от програмисти с висше." - кой ти го каза това, все пак?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6a870fbf67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 2 пише пълни глупости, не му се връзвай :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d1a76521f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 2 е от онези слабо реализирани програмисти, дървени философи 45 , които са се родили научени, разбират повече от математика от колкото от програмиране, пишат предимно на асемблер, мислещи че за да си програмист ти трябва да разбираш от електроника, хардуер, квантова физика, висша математика, процесори и още 500 излишни неща, които им придават чувство на самоувереност когато споменат че ги знаят, друг е въпроса че никъде не могат да ги приложат. За пръв път чувам, че е нормална практика едно момче на 15-16 да е готов програмист, че и да изкарва пари от това нещо хаха... Иначе за едно нещо съм съгласен с него, университет не може да те направи програмист, особено техническия. Там вместо да изучиш напълно програмирането учиш 10 различни неща на 1/20 от това, което трябва да знаеш за съответната дисциплина. Иначе авторе, тва че трудно са наемали хора без диплома не го споменавай повече, пълна глупост е. Няма да забравя едно от първите ми интервюта за по-сериозна фирма, на които им бях изкарал дипломи, сертификати от академии и всякакви други хартийки без стойност при което интервюиращия ми каза "Хубаво ми носиш тези неща, но ги остави настрани и дай да видим какво можеш. " Даже не ги и погледнаха, да ти отговоря на въпроса за дипломите :) Най-добре ще направиш ако запишеш Софтуерно Инженерство във ФМИ СофтУни/Телерик (академии), както бях направил и аз навремето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c5fb9d517e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Софтуни.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ba512fe98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   "Иначе авторе, тва че трудно са наемали хора без диплома не го споменавай повече, пълна глупост е. "

Не съм съгласен напълно. Дипломата е важна важна в назалото и съм става свидетел, как се предпочутат кадидати само с 3 месеца стаж и магистърска степен на образование, спрямо такива с 2 години стаж, като заплатите почти никога не се изравняват. Имах колеги, каращи уни с мен, само дето бяха на по 35 със по 7-8 години стаж, просто зщаото дипломата беше важна за заплатата им.

Не казвам, че пак няма хубави заплати, просто че е по-трудно и освен, ако не си някой 10x-аджия, ще ти се вдига по-бавно заплатата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker