Бригада в Америка! Струва ли си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Бригада в Америка! Струва ли си?
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1286 пъти
Здравейте, предполагам сте чували за Work and travel USA. Та, какво ви е мнението? Струва ли си човек да отиде на бригада в Америка. Все повече ме привлича идеята следващото лято да се пробвам, като целта ми е да отида за няколко месеца, да работя по 12 часа на ден на няколко работни места и да се върна с поне 10 бона по-богат. Но дали е толкова просто в действителност? Имам проятели, които вече са ходили и някои са доволни, други казват, че им се е получила добра екскурзия, но не са били на + с парите, а трети съжаляват, че са отишли...Аз не крия, че искам да отида само и единствено, за да спечеля много пари, изобщо не ме интересуват забележителности, създаване на връзки и т.н....искам да отида и след половин година да се върна с пари.

Ще се радвам, ако някой от вас е ходил, да сподели мнението си. Не трябва да се подценява фактът, че инвестицията в заминаването е доста сериозна - близо 2000 лв, така че всяко мнение ще ми е от полза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: d0b2c3b5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   За да си избиеш пътните и да ти останат пари, трябва задължително да работиш на две места. 5000 долара чиста печалба са възможни, ако си пестелив и не харчиш за глупости. Ако имаш идеята, да пътуваш из различните щати в Америка, може дори да си на минус.

Друг голям фактор е заплащането, като в повечето случаи е минимално, рядко дават и overtime. НО ако си на работа като сервитьор, където има бакшиши ще избиеш рибата. Аз като бях на бригада имах съквартирантка, която печелеше минимум 100 долара от бакшиши, като през уикендите дори тройно. Сервитьорите получават малко на час, но винаги имат tips.

За съжаление, почти винаги наемат момичета, много рядко съм виждал момчета.
Бях се запознал с една румънка, която работеше в "Hooker - bar and grill", казвала ми е, че правила 1000долара от бакшиши в петъците.
Момичето на визия беше като модел.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f25649022e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Основната работа (40 ч седмично) ще е горе-долу, колкото да си избиеш разходите по заминаването. От там нататък от втора работа колкото си изкараш, това ще ти е спестеното. Ако бачкаш допълнително 20 ч седмично - 20 ч х 8 долара х 14 седмици = 2-3 долара може да спестиш, но ако харчиш само за храна и квартира.

Печелят спасителите - по 20 долара на час и често имат осигурена квартира и храна. Такива могат да спестят и 10 000 долара и то само с една работа. Но трябва да имаш сертификат, валиден за САЩ.

Печели се и в Аляска в рибните фабрики. Чистиш или ловиш риба 3-6 мес., правиш пачката и се прибираш. Ама после още година миришеш на риба и хората ти правят път по улицата.

Третия вариант е сервитьор и пестиш от бакшиши.

Всичко друго е много работа и 3-5 к лв спестени. Има и такива, които отиват, просто за да видят свят. Малко бачкат, малко обикалят и на края са на лека загуба, но са видели свят. Един вид са си направили евтина ексурзия. Ако ти е за парите, предполагам и на Лайноморието да бачкаш, за един сезон пак можеш да спестиш поне 2 бона, а ако си сервитьор и повече.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7f21f4bb24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Всички желаещи студенти да отидат на бригада и да изкарат някой лев, стига да знает минимум английски, мога да ви уредя в Европа и 10к ще ги изкарате за около 3 месеца с първоначална инвестиция около 1000 лв за заминаване.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8bc05efcbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   До номер 3:

Как става номера?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker