Много се притеснявам, че няма да ме приемат в университета. Как да бъда по - спокоен, съвети? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Много се притеснявам, че няма да ме приемат в университета. Как да бъда по - спокоен, съвети?
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1153 пъти
Здравейте, на 18г съм, тази година ми предстои кандидатстване в университет. Насочил съм се към УНСС, решил съм да кандидатствам МИО или МИО с англ. език. Мисля да кандидатствам с оценката от матурата по български език, тъй като съм много добър по този предмет. Сигурен съм, че ще изкарам поне 5. 20 - 5. 30. Е, разбира се, бих се радвал, ако е и по - висок резултат, но това ще се види след време. Притеснява ме фактът, че в тази специалност се изучава малко математика, а там съм на някакво средно ниво, стоя в рамките на 4. 00 - 4. 50. Постоянно мисля за това, много се притеснявам, че няма да ме приемат. А когато питам някого на тази тема, всеки се смее и казва нещо, като например "Оооо, ти луд ли си, ще те приемат, няма да се притесняваш. Всички ги приемат. " Някакви такива отговори получавам насреща. От друга страна пък се сещам и за това, че вече абсолютно всеки ходи в университет. Буквално 90% по мои наблюдения. Разбира се има едни 5%, които не учат, а почват да работят, и още едни 5%, които почват да работят навън, някъде из чужбина. Щом всички ги приемат, тоест няма нужда да се притеснявам, знам ли? Дайте ми някои съвети, как да бъда по - спокоен, на базата на какво да бъда спокоен, както всички други на моята възраст. Гледам хора около мен, грам не им дреме за това. Всеки казва: "Ще ме приемат, няма как да не стане" и тн. Как по дяволите всички са толкова уравновесени? Искам и аз така, ама не ми се получава. Други хора пък ми казват нещо от рода на "Какви тъпаци ги приемат, ти пък се притесняваш, че няма, а ти пък си умно момче. " Иначе успехът винаги ми е бил около 5. 00 - 5. 50. Случвало се е и по - висок да бъде, но като изключение, а и не съм от хората, които учат по цял ден. Знам за такива, които прекарват по 8 - 10 часа на ден в учене, аз винаги съм бил в рамките на от 3 до 5 часа дневно. Не знам, много се притеснявам, мисля си че няма да се справя. Като цяло съм добър ученик, изкарвам хубави оценки, но никога не съм се приемал за нещо особено като ум. Казвали са ми, че умните деца се присъединяват за такива неща, а глупаците се опират на самочувствие без покритие. Моля, някой, който е минал по този път да каже нещо по темата, че ми влияе доста зле този стрес, постоянно ми е изнервено, започвам да имам проблеми със съня и тн, неприятности с 1 дума.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: aed2cff425
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Не се притеснявай, в УНСС приемат всички.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 86e7049e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   По мое време МИО се влизаше само и единствено с връзки, защото с изпитите се справяха всички. Но това беше преди 20 години. Имам един съученик, който го приеха и завърши МИО. Баща му беше някакъв шеф на нещо си в президентството. И по тая линия го приеха. За простосмъртни там нямаше място. В тая връзка...сигурен ли си, че сега се влиза само с изпит? Защото формално и по мое време беше така, ама реално нещата бяха доста различни.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 287d8e48a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти добре ли си, в Утре Носете Съответната Сума пприемат всички. По-добре преосмисли избора си и се преориентирай към нещо по-търсено,

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: cfda604722
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Един ден като остарееш ще ти е през оная работа за нещата, за които си се притеснявал. Животът е твърде кратък и няма място за притеснения. Има място за борба и от време на време хубави моменти. Благодарност към всеки миг, създване на добра карма. Това ако научиш ще е по-ценно от това, което ще научиш от университета!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker