Мнения за гимназии - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мнения за гимназии
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 2080 пъти
Здравейте!
Аз съм ученичка в 7 клас.
Проблема ми е че аз още не знам в кое училище искам да кандитдатствам, а матурите наближават.
В момента уча в 31 СУЧЕМ "Иван Вазов", така че има и вариант да остана там ако бала ми стине, но аз не искам много-много. Знам че говорят че е много елитно училище, но това не е на 100 % вярно. Някои учители се държат доста неприятно към учениците и също така там след 7 клас има математика, немски, испански и английски, а на мен ми се учат други неща.

Двете немски гимназии, френската и математическата гимназия въобще съм ги изключила, тъй като в тях се влиза изключително труно и на мен ми е известно че няма да мога да се класирам, а и математиката и физиката са ми слаби предмети.

В английска гимназия няма много смисъл да влизам, тъй като от
4-годишна уча английски и е безмислено още 5 години да изучавам този език, при положение че мога да ги използвам зада науча нещо ново.

Испанската гимназия съм я обмисляла като вариант(тъй като от 5 клас уча и испански и ако вляза в тази гимназия ще мога да науча още по-добре езика), но проблема е, че там се влиза много трудно, а аз не съм пълна отличничка.

Майка ми ми е предлагала да се пробвам в НГДЕК(класическата гимназия), но на мен там не ми харесва че има униформи и като цяло не ме влече нищо което се преподава там.


Много искам да науча японски или корейски, но знам че тези езици ги има само в 18 СУ "Уилям Гладстон" и в 138 СОУ (там даже няма японски, а само корейски)
В 138 обаче въобще не искам да кандидатствам-имам познати които учат там и са ми казвали че повечето от учениците там се държат лошо, псуват, пушат от 7-8 клас, абе ужас.
В 18 СУ нямам никаква представа как е, така че ако някой учи там или е учил, моля споделете ми мнението си за училището.

Объркана съм, така че ще съм много благодарна на всеки който ми напише мнението си за най-различни гимназии. ╰(*°▽°*)╯

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: b95010c70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Здравей, авторке! Учих там до 7-ми клас включително. Балът ми стигна за всяко училище, следователно не се си и помислих да се връщам. Решението ми беше взето в резултат от години тормоз. Тези преживявания са сигурен прецедент за бъдещия ми дефицит на приятели там. Престоят ми беше осеян с трудности, сред които най-вече лицемерни хора, чиято основна тема бяха слуховете. Преживявайки лични семейни трагедии, аз бях много психически лабилно дете, което често ставаше жертва та вербален тормоз. Хората в класа ми бяха отвратителни, но за сметка на това имах много добри познати извън него, които все още са там. Енигмата на популярността в 18-то е в облеклото-колкото по-кифленско, толкова по-добре. В момента уча в най-елитното училище в София и кредата там е коренно различна. Съветвам те да учиш много здраво, за да можеш да влезеш в престижните гимназии. Аз съм в тези среди и имам познати във всички езикови и математически училища. Мога да ти кажа, че това са трудолюбиви хора, които дружат с теб заради характера ти. Разбира се, има и хора с “по-екстравагантно” облекло, но разлика от типичните кифли притежават широк спектър от качества. Когато стъпиш в елитно училище, си намираш адски много познати! От 138-мо имам приятел, който сега е в Испанската гимназия и друг- в СМГ. Двамата са много критични към учителите там. Съветвам те да забравиш за тези гимназии. По-добре учи здраво. По БЕЛ си купи правописен и пунктуационен стопаджия, защото 2/3 от матурата са на този материал, по мат има две доста хубави школи “Веди” и “Междучасие”. Учи всеки ден и проучвай училищата чак когато видиш, че балът ти е над 460. Късмет!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 742fee08ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На прав път си, миличка, тоест избираш неща, които са подходящи за момиче! Браво. А сега второто нещо е да избереш точно това, което искаш - постарай се да влезеш там, където искаш и да учиш нещо, което ще ти помогне за работа след време. Съветвам хубаво училище по центъра, кварталните ги избягвай. НПМГ също е отличен вариант като за момиче.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker