Нужда от съвет при възпитание и учене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Нужда от съвет при възпитание и учене
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 618 пъти
Здравейте. Имам нужда от съвет защото не знам как да постъпя. Женен съм с две деца , и като цяло нямаме някакви проблеми с жена ми с изключение на ченето с големия ни син. Момчето сега е първи клас, опитва се да чете пише и като цяло добре се справя. Жена ми е перфекционис седне ли с него да пише става едно викане, караници, обиди и какво ли не. За мен това не е нормално и се караме за това нещо, но тя си знае нейното. Не дава да пиша или смятам с него защото смята че съм му бил подсказвал, или помагал. Според мен трябва да се помага насочваш и разсъждавате заедно. Нейния метод включва викане мрънкане и заплахи, което за мен не е правилно. Дайте ми съвет и мнение защото има много голям шанс някой да изяде шамарите и не говоря за малкия. Поздрави

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6b53be2f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Мисля, че жена ти стресира адски много детето и трябва да намериш начин това да й го обясниш. Предложи една седмица ти да се занимаваш с него, например. Няма да пропадне света за това време.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8dc5919b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Е, ти нали си мъжът в къщата? Значи-казваш на жена си да спре да крещи на горкото дете, защото така само го стресира, на мен пък едно време много са ми крещели, заради математиката-мразех математика. Естествено, че мога да смятам, дори изпитите по Висша математика в Университета съм си ги взела и двата семестъра-от първия път, но въпроса е, че ми останаха гадни спомени как ми се крещели, заради математиката в училище. Изкарвах и петици, не само шестици, но на някои и петицата им се виждаше ниска оценка.
Това е само допълнителен стрес за детското съзнание, препоръчвам да го заинтригувате с някоя интересна книжка-за да има детето желание да се научи да чете. Аз много бързо се научих да чета, още Лятото на морето, преди 1 клас вече четях една книжка-винаги съм четяла и чета-бързо и гладко и т. н., но имаше и деца в училище, които доста се измъчваха с четенето и сестра ми беше така-големи драми с това да прочете нещо.
Аз винаги съм имала любов към книгите, затова препоръчвам да учите детето да чете-на някоя интересна книжка, която да му грабва интереса и да има желание сам да чете по-нататък, без чужда помощ.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 21e8f960b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Занимавам се с деца и те уверявам че подходът на жена ти е крайно неподходящ и по-скоро вреден за детето. Сина ти от малък ще започне да асоциира ученето с неприятни емоции и стресови ситуации. Ще намрази училище и всичко свързано с образованието и като стане по-голям, нищо чудно да зареже учението. Приятеля ми има много неприятни спомени от ученическа възраст, защото майка му го е биела и го е наказвала буквално всеки ден заради глупости: грозни букви, сричал е като чете... Останала му е емоционална травма.
При работа с деца трябва много търпение, трябва жена ти да си блъска главата как да му обясни, не на детето да се кара. Сина ти още е малък и е нормално да не се справя отлично със всички задачи, още не е узрял. Така е при повечето деца и трябва поощрение от страна на възрастните. Детето трябва да бъде спокойно за да усвоява, не да е на тръни и да го е страх да не го набият или пък да се чувства некадърно. На тая възраст може да му се караш само ако не си е направило домашните от мързел.
Сега е момента сина ти да обикне четенето и по-нататък сам да желае да чете. Потърси книжки които биха му грабнали вниманието. Сядай да ги четеш с него, не се ограничавайте само със задачите от училище.
Жена ти явно няма търпение и се стресира, и в последствие вика на детето. Говори сериозно с нея и и предложи известно време ти да се занимаваш с малкия, а тя през това време да се възползва да излезе с приятелки, да отиде на козметичка или просто да си почива.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 241a0636b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съветът на номер 1 е много добър.
Явно жена ви е нервна и няма търпение.
Опитайте да й обясните, че за детския мозък тази информация е нова и трудна. Рискува да отблъсне детето от ученето още отсега, което би било пагубно! Другият ми съвет е да набавите книжки и игри, с които да напредвате неусетно. Жена ви не става за учител, дори вкъщи. Кажете й твърдо, че с детето ще се занимавате само вие, но и го учете да учи и самостоятелно, някъде до 3-ти клас трябва да има навици за това, родителя само контролира какво е научено и какво не, но не учи с детето. Като крайна мярка й уредете среща с детски психолог да й намести мисленето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker