Професия - следовател - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Професия - следовател
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1541 пъти
Здравей на всички! Имам въпрос свързан със професията от заглавието. Искам да попитам за професията какво точно се случва в нея тоест, има ли разпити, разследване на местопрестъпления, нужно ли е да се носи служебно оръжие или се ходи цивилно. Друго нещо искам да питам е много ли е динамична самата професия? Извинявам се, че задавам такива въпроси, но просто от известно време много съм се запалил по тази професия, а както виждате съм доста бос по темата... Надявам се ако има хора практикуващи тази професия да споделят нещата, които са научили за работата. Последният въпрос, който ще задам е в случай, че има някакви физически изисквания искам да попитам какви са те (като килограми, височина и т. н. )

Хубав ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 00e5e7434b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Дай да изясним... следовател или дознател? И за двете се иска висше юридическо образование и стаж, вършат горе-долу едно и също, но начините за назначаването им са принципно различни. Следователите ги назначава ВСС. Там ако нямаш "вуйчо владика"... забрави.
Дознателите са при ченгетата. В РПУ-то обикновено. Разследват ПТП, кражби, грабежи и пр, станали на територията им.
Ако искаш лично мнение... влез в университет, завърши "Право", изкарай стаж и ако тогава, с тая диплома, мечтата на живота ти все още е да си ченге, под пагон, с 5 етажа началници на главата и да бачкаш като магаре (защото там работата е толкова престижна и високоплатена, та половината бройки са перманентно свободни), пак ела и пиши как искаш да си следовател.
Ако искаш лично мнение-спри да гледаш филми. Това е изключително гадна работа.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 23c1809b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Да речем, че аз знам доста повече от колкото трябва и накратко ще ти кажа че заплащането е мизерно което си има своята цел, работата е в мизерна обстановка където всички те мразят включително и престъпниците и да ходиш въоръжен и се молиш никога да не се налага да ползваш оръжие, посещаваш всякви гнусни сцени и се занимаваш с разпити на утрепки, а ако искаш парички ще трябва да слушакаш какво да разкриваш и какво да не разкриваш и като не си удобен шута в гъза и отиваш да ставаш адвокат.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3346522f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте! Благодаря за коментиралите, реших да прочета още неща свързани с професията "следовател". Нещата, които успях да науча, е че следователят е към законодателната власт, докато дознателят(вече наричан разследващ полицай) е към изпълнителната. Към No=2, бях научил, подобна информация свързана със заплащането, което е било наистина ниско спомням си, че бях погледнал една статия, която ако не се лъжа се отнасяше за 2016 или 2017, в която пише, че заплата за младши следовател е 1000 лв. някъде. Към No=1 доколкото бях разбрал наистина трябва да минеш първо през конкурс на ВСС. Общо взето от тези неща, които научих съм на кръстопът между вариант да видя каква ще е реализацията в чужбина свързана с професията "следовател" или да продължа със компютрите, понеже в такава паралелка съм в училище. Има хора, които са ми казвали, че тези професии като полицай, следовател не са добре платени други пък казват, че наистина взимат високи заплати, както и че пенсията също им е висока и, че няма как да остана без работа.

Хубав ден!

Автора

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 00e5e7434b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ще ти го обясня съвсем просто: Продължавай с компютрите! Там имаш доста избор по линия на секюритито, да се занимаваш реално с предотвратяване на престъпления, разследване на хакерски атаки, разработка на защити и пр.
Това полицията и следствието си ги избий от главата възможно най-скоро.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker