Идеи за справяне с корупция, деградацията и упадъка на страната - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121536)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18611)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Идеи за справяне с корупция, деградацията и упадъка на страната
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1525 пъти
Знам, че 20 000 независими мозъка работят по-добре от 200 корумпирани и живеещи в нереален свят в народното събрание, както и, че във форумите се ражда истината така, както никъде другаде. Така, че нека тази тема на първо време да даде правилният подход и рецепта за изваждане на страната от калта. И тъй като едва ли някой особено в близкото бъдеще ще приложи веднъж дефинираната правилна рецепта тук, то поне тази тема да си остане "Викащият глас в пустинята", който обаче глас все някога има шанс да бъде чут от някого понеже темата ще си стои и нещата изказани от този глас задействани при наличие на воля и умствен багаж от някой, дошъл на власт в случай, че ги има(не може все прости и нехаещи да са всички, трябва да има все едно изключение някъде). По-добре е отклокто да ги няма рецептата и подходът все пак, даже много по-добре. То така тази тема е първа стъпка към изваждането на страната от калта, понеже поставя скелето, върху, което да се гради, останалото е управник с воля и мозък в главата, който без рецептата тук обаче не би могъл да направи много. И така, особено от запознати на вътре в нещата с тези проблеми, но и от всички други, какви идеи можете да дадете за да се прекрати корупцията, наркотрафикът, предателството от политиците, нехайството, хаосът, даградацията и унищожаването на децата, упадъка на обществото във всякакво отношение, кражбите измамите и така нататък наболели проблеми водещи страната със страшна скорост към моргата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 38ec5a5e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Махат се всички руски шпиони и руски подлоги от горните етажи на властта, икономиката ни и медиите. Това са и олигарсите ни, които Борисов ги подбра. Но сега те отвръщат на удара.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8deac52285
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Генереалното решение е хората да се променят. Проблемът в България е манталитетен и се предава от поколение на поколение. Желанието да се мине 'тънко', да не се изпусне 'далаверата', на вуте да му е зле, а на мен добре е дълбоко вкоренен, тук масово хората са егоистични и меркантилни т. е. мислят най-вече за себе си и собственото си богатство, корупциягта оттам нататък и кражбите са само вторичен фактор.

За да се промени обществото:

1) Всичко трябва да започне от децата и младите поколения. ТЕ да бъдат учени на други ценности, на честност, на самосъзнание, на да си знаят и търсят правата, а не да ги тъпчат и да мълчат

2) Моментално излизане от орботата на Запада. Светът се променя със скоростни темпове, непрекъснато се разместват пластове на международната сцена, сключват се съюзи, нови договори, всеки се бори за власт и влияние, а НИЕ ТЕПЪРВА ще влизаме в еврозона при реална инфлация над 20% и потъващ ЕС.

Времето на ЕС отмина, а България се качва тепърва на потъващ кораб с много пробойни, който отвсякъде пропуска вода! Бъдещето е България да си намира и избира сама приятелите, да сключва търговски договори със съеседните страни - Турция, Гърция, Сърбия, да не следва сляпо и чиновнически решенията на Брюксел, който въобще не му дреме за България.

Тоест България да е независима и сама да си избира приятели и съюзи, да си сключва изгодни договори, с който пожелае, а не да се управлява по телефонната слушала

3) По-строги закони.

Не мисля, че в България някой го е страх от законите, масово се кара пияни, масово продават марихуана дори 1-16 годишни келемета и се подигрвата на полицията като ги наричат 'ушев' и 'ушаци'.. В България няма респект нито от закон, нито от полиция, нито от съдилища, това трябва да се промени; тук все още е масова нагласата, че все 'на мене ще ми се размине' или 'абе ще звънна 2 телефона и ще оправим нещата'.. по малките населени места и кметствата, където цялата властг е концентрирана около местните кметовве и дирибеи е още по-наболял този проблем..

4) Пълна интеграция на роми и турци - тези хора така или иначе раждат много повече от етническите ббългари и е въпрос на време да станат мнозинство ако нещо коренно не се промени в страната.. Затова тези хора трябва да бъдат интегрирани на 100% да им се намираз образиование, работа, да учат езици, да живеят по абсолютно същия начин като българите, а не да се отделят в други общности, защото така стават като държава в държавата и ако решат я ще си обявят собствена република както стана в Косово, я ще решат да минат към Турция/Гърция.. Държавата не обръща внимание и е оставила тези хора без да се старае да ги интегрира и да ги канакара да се чувстват на 100% буългари

5) Раждаемост.

Българите трябва да имат поне 2, дори 3, 4 деца в семейство, ако не искат да си оставят територията на други хора. С тези по 1 дете в семейство или 0 просто няма как да станат нещата, след 0 години просто тази територия няма да е 'България', ако продължава така.

Пълна държавна иоздръжка за 3то дете в семейство, безплатна медицина и други държавни стимули, които да накарат хората да имат повече деца, защото от това, което чета най=големия им страх на всички в момента е 'как ще го гледам това дете, нямам пари'


Може да се пише още страшно много по темата като например здравеоопазване, частни фирми, бързи кредити, селско стопанство, опростачване, чалга култура и т. н. но ще трябва да се пише поне 10 страници.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 591f92f184
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не знам, аз мизерувам, а съм от най-квалифицираните хора във възрастовата си категория и ми писна от всичко и всички в тази държава. Махам се още на лято догодина и това е моето решение да се справя с всеки един от изброените проблеми. Късно се е сетил някой да си чекне устата, не че и нещо ще се промени към по-добро в близките 20-30 години, но това време се равнява на това, което си изгубих тук и не мисля повече да продължава така. Не всеки му се краде или е връзкар, а от изброените, нормалните (независимо колко по-по-най са) не им се позволява да изплуват. Такава уродия няма никъде просто.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 029b44d99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

4.   Идеи за справяне с корупция, деградацията и упадъка на страната - Емиграция.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1632e7a3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Решението е емиграция. Напускай докато можеш, България е потъващ кораб. Терминал 2

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8deac52285
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   Темата е чудесна, но за съжаление веднага се вижда защо оправията ще е трудна или въобще няма да стане.

Едвам е поставен въпроса и вече се намериха хоран - вероятно млади, здрави и прави, които да се оплачат и да мрънкат.

Да ги съжали човек.. има хора, които са болни, сакати.. хора които ще умрат още днес или тази нощ.. но не.. техните проблеми са най-тежките, трябвало да избягат - както правят всички страхливци когато стане въпрос да се справят с трудности и да правят жертви

Една от най-плодородните и с най-ухубав климат страни в Европа е най-бедната.. значи проблемът е нещо в материала.. Нищо не се е оправило с мрънкане, нито с бягане в чужбина..

Но за мнозина е по-лесно да се продадат за 500 евро отгоре и да не мисят за проблеми и чакат някой друг да им поднесе тук всичко на тепсия а те само да се 'завърнат', 'триумфално'.. ами не ни трябвате! Стойте си в 'хубавата' чужбина, учете английски, забравете за тази държава даже не си ползвайте родния ези!

Наистина ми идва да заплюя всички безродници и мрънкачи, които са се продали с лесна ръка, защото имало проблеми - защото ен се борят, защото не са на улицата не са си заявили ясно позициите, не са се борили с всички батаци и беззакония в държавата са а са решили да ИЗБЯГАТ

България ще се оправи. Рано или късно. Дано обаче вие и децата ви да сте някъде далеч от тук и никога да не се върнете, когато това стане.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b247718228
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   Няма как изведнъж да бъдат променени милиони хора в страната, но ако поне 10% от хората, особено по-младите такива, направят дейни усилия да помогнат по някакъв начин на поне още един човек в тяхната среда (или да приобщят някого в нея) да повярва във възможностите си и да даде повече от себе си, мисля, че с дружни усилия дори и само тези 10% ще успеят да създадат по-добри условия за най-малко още други 10% сред тях. Ако вторите също последват примера след години, тип "Предай нататък! ", малко по малко нещата ще се оправят. Но това значи, че човек не бива да се самоуспокоява с: "Ами, нека друг да мисли за това, пък аз ще си карам през просото и не ми пука: след мен и потоп! ". Повечето хора не искат да влагат усилия и време, не искат дори да мислят, нямат свое мнение и са кукли на конци, ръководят се като безгласни овце по общоприети (често посредствени) рамки, търсят лесното и по възможност да извлекат някоя изгода безплатно за тях.
Още от ученик съм мислил по този въпрос и отрано съм се постарал да придобия умения, чрез които в последните две десетилетия съм спомагал пряко или косвено десетки други хора също да имат работа и доходи. В близките години вероятно ще успея да изградя условия за производство, чрез които около 10-20 човека, полагащи старание, да намират препитание за себе си и семействата си, но също така и да прекарват част от ежедневието си в уважителна среда, сред умни и грамотни хора и с достойно заплащане за труда си.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 43a5b690ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Протестирайте, борете се. Научете законите. Тормозете политиците. Съдете ги, давайте ги на КОНПИ, на прокуратурата. Има резултат, от опит ви казвам. Те са жалки мишоци, но трябва непрекъснато да ги тормозите. Ако се примирите, че от вас нищо не зависи, ще ви смачкат.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 99a33938d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   Излизане от ЕС веднага, отвореността на границите кара младото поколение да изтича все по-бързо. Те са бъдещите данъкоплатци и родители. Сега България ги подготвя за своя сметка и ги подаяваме на богатите държави, за да ги направят още по-богати.

Най-бедната страна в ЕС подготвя кадри за най-силните страни в ЕС. Болен здрав носи. Че това си е робство... от едно робство преминахме към друго.

Моментално изризане от ЕС! Да, икономиката ще претърпи огромни загуби. Държавата ще бъде съсипана.

Но това е точно ФАКТЪТ, КОЙТО НИКОЙ НЕ РАЗБИРА - ПОРАДИ УНИКАЛНАТА СИТУАЦИЯ, В КОЯТО СЕ НАМИРА СТРАНАТА НИ, ЗА ДА СПАСИМ НАРОДА СИ, ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИМ ИКОНОМИКАТА СИ.

Трябва да съсипем всичко, за да възкръснем като феникс след около 100г. С други думи, трябва 2-3 поколения да се жертват, за да оцелее българския народ. За да могат правнуците да оцелеят. В противен случай правнуците няма да има нужда да оцеляват - те няма дори да бъдат родени.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f90a8c094b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Парите движат света така че си избии от главата, че нещо ще променят било то и 200 000 гладни мишки дето за пари всички и майките си ще продадат. Проблема е много по голям от нашата държава и се нарича финансова система с която ние като държава сме вързани и е невъзможно да се промени. Не сме ние хората определящи правилата на играта. На всякъде по света е едно и също прикрито по някакъв начин.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 206cfde8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Отдавна разбрахме, че хората дето ги преследват руски шпиони са психически нестабилни. Аз познавам няколко много тежки перковци. Човек трябва да е малоумен да вярва, че Русия е най-големият проблем на България, ако види и чуе тия куковци. Тук просто хората не стават. Адски са зле две трети от населението.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bbf6eca2e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   11, за шпиони не знам, но определено остатъчния руски манталитет ни пречи, както и "бившите" комунисти, които още ни управляват. Нима е отречеш, че управляващите ни в момента не са деца на партийци?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1632e7a3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Към 9,
И като излезе България какво? Да затворим границите? Да влезем към Евразия? Разбираш, че хората по природа са като електроните - избират винаги избират пътя с най-малко съпротивление, а щом той е в чужбина, а не в България - проблемът не е чужбина, а в българските крадливи политици. Въпреки че няма социализъм в България и сменихме съюзите все още на власт са политици с мислене от онова време т. е проблемът не е в кой съюз сме, а кой ни управлява. Защото по време на СССР колкото и недобър да е бил самият строй Бай ти Тошо е бил политик на място и хората и до днес го обичат, а днес имаме уж демокрация и свобода на движение, но ББ, Пеевски и компания са станали синоними на посмешище. Не е до строй, до политици е. На кривата ракета космосът е крив.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ab455c071f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Много наивност се вижда в някои коментари. Първо трябва да се знае накратко историята на т. нар. преход. СССР беше разпаднат от примитивната и жадна късна съветска номенклатура под сладките приказки на Запада, че ще бъдат приети наравно със западните елити, а не в ролята на слуги както стана. И след като СССР хариза Източна Европа на САЩ и по този начин българската номенклатура, също толкова примитивна и алчна като съветската, се събуди с новия господар, който в този момент стана световния хегемон. И в световното разделение на България беше отредена ролята на територия от третия свят. Тук е момента да кажа, че първоначалния замисъл на американците е да подпалят конфликт на етническа основа с турците заради вече създаденото напрежение със смяната на имената. Това го знам от достоверен източник. Така че България трябваше да бъде разсипана според първоначалния план в името на евроатлантическите ценности, а не Югославия. Но американците много бързо осъзнаха какъв алчен примитивен материал имат в лицето на т. нар. комунисти, които по съветски тип окрадоха държавата. Този геноцид продължава и до днес, защото това си е геноцид над собственото население. Тоест интересът на новия геополитически господар съвпадна с личния финансов интерес на номенклатурата. И се получи симбиоза между хитри и коварни агло- саксонци и примитивни и жадни балкански " комунисти". Обаче не може да обвиняваме американците за всичко, защото българите са много продажно племе. Онези искат едно, тия нашите дават десет, само и само да бъдат оставени да крадат. Тоест по- голяма част от вината е на пребоядисаните " демократи и антикомунисти". Но има и друго. Колкото и да обвиняваме българския антиелит за кражбите и разрухата, истината е, че голяма част от българския народ е също зъл и примитивен. Почти всички по- качествени българи се изнесоха от страната и в България живее предимно демографската шлака. Сега малко и за наивните приказки как България да си избирала сама приятелите и още по- голямата глупост да се интегрирали циганите. Това диво племе не подлежи на интеграция. Който е общувал с тях, знае за какво става въпрос. И младите генерации са още по- диви от възрастните, които милицията ги е била едно време и са малко по- култивирани, но са много далеч също от " интеграция", каквото и да значи това. Частично решение е да се ограничи раждаемостта чрез спирането на помощите и бутане на незаконните им колиби( повечето са такива). Но за това е късно. 30 години държавата им подхранва паразитизма. Сега ако им нарушиш " правата" веднага ще се вдигнат на бунт, тъй като мнозинството от тях са в млада възраст, за разлика от българите, които са застаряващи, тъй като голяма част от активното българско население емигрира. Разбира се, доста цигани отиват да работят на запад и да смучат и от западната социална система, но се връщат и изкупуват къщи по селата от разни " граждани" второ поколение с обувки, живеещи в панелка в голям град и нямащи търпение за няколко хиляди да се отърват от наследството си и по този начин да допринасят за циганизацията на България като им предоставя още територия. Обаче в циганския проблем има и геополитика. В момента скритите реално управляващи сили в САЩ провеждат политика за намаляване на бялото население за сметка на тъмното и диво в голяма степен население. Защото и за съжаление Европа също деградира демографски- застаряващо местно население и бързо растящо население от мигранти. Ако ще се взимат демографски мерки то трябва да са за намаляване на раждаемостта на циганите. Българите с разни социални придобивки няма как да ги накараш да раждат, защото съвременната българка е с промитото мислене на западните жени, за които семейство не е ценност, а стремейки се към " кариера" издига на пиедестал краткия кеф на иначе жалкото си ежедневие. На Запад също белите жени масово не раждат, защото в проблемът е в мисленето, а не опира толкова до 5 лева отгоре или 5 лева надолу. Естествено е, че това социално разложение е ръкотворен процес от скритите елити отвъд океана, базиран на лесната манипулируемост на жената и заложените й природни наклонности към развратен живот. Щото точно тук една в сподели. нет разправя как на жената природно не й било заложено да ражда и ще си прави каквото иска. Разбира се, промитият мозък я кара да мисли така, ако задкулисието искаше да ражда, щеше да е с твърдото убеждение, че това й е биологичната функция и щеше да ги кара по 3- 4 деца. Аз по принцип съм доста скептичен за бъдещето на България и на бялото население в света като цяло. За да се подобрят нещата има 2 фактора- външен и вътрешен. Външният се изразява в това, Европа да се еманципира от САЩ и да води собствена политика, защото ЕС е подчинена структура на Вашингтон. Германия, която е с най- голям потенциал в Европа, днес за съжаление е все още окупирана страна от САЩ и не е суверенна държава, особено пък с инсталирането на това марионетно правителство начело с Шолц и ония зелените фанатици. Неслучайно Германия е опитно поле на техните задокеански " партньори"- бежанци, фанатично налагане на т. нар " зелена" енергия, лгбт пропаганда и сега с тези санкции, които удрят по нейната икономика, съзнателно целено от нейните окупатори, така де партньори. Наивните приказки, че България трябвало да излезе от ЕС, нямат нищо общо с реалността. Такива треторазрядни територии не са фактор за нищо, още повече с продажния си със слугински манталитет антиелит. Да не забравяме и регионалния фактор Турция, за която България е едно недоразумение и й миреше вече на плячка, тъй като в България се работи активно в посока на ликвидиране на държавата. Това, което я спасява в някаква степен е все още здравата американска хватка върху територията. Вътрешният фактор, който е още по'- трудно изпълним и от външния с еманципацията на Европа. Трябва да се сменят във външнополитически план всички отрепки, които нямат намерение да спрат с геноцида до пълното унищожаване на територията, и да дойдат хора, които биха все пак милеят малко за държавата си и да отстояват някакъв национален интерес пред външния геополитически фактор. Това е почти невъзможно по простата причина, че по- голямата част от остатъчното българско население е също толкова негодно и като неговия " елит", особено младите. Разбира се, има блестящи изключения, но са малцинство, а и повечето са в чужбина. България освен демографски и икономически, претърпя и цивилизационнен срив. Като поведение все повече българи започват да приличат на циганите. Друг показател за " потенциала" на населението на територията е, че много години го манипулират по много елементарен начин- със спасител. Първо царят беше докаран с операция в България, след като основните играчи по време на прехода БСП и СДС му дойдоха в повече на простолюдието. Това все някак си го приемам. Но тежка форма на дебилизъм проявиха всички овце, които гласуваха за ГЕРБ през 2009. Познавам много хора, които бяха пленени от харизмата на бат Бойко, а сега го плюят как бил крадец и мутра( 2009 беше ангел сигурно). Може би защото не са част от тази престъпна мафиотско- клиентелиска структура. Тук веднага трябва да споменем колко показателна е най- долната част от клиетелата на ГЕРБ( държавната администрация) за това колко евтино се продават българите. Бях чел коментар на една държавна служителка как ще гласува за ГЕРБ. Това е повече от ясно с оглед на материала в страната- пак взима мизерна заплата в сравнение със западните стандарти, но пък цял ден си клати краката и затова се е продала за жълти стотинки образно казано. В България също има една прослойка- тарикатите бизнесмени, които не са част от богоизбрания кръг от " бизнесмени" милионери, които са имали възможност да крадат и да живеят добре за сметка на населението. Тези тарикати пак имат разни малки или средни бизнеси( магазини, ресторанти), но също така не спазват законите- крият доходи и не плащат данъци. Също могат да се похвалят с лъскави возила. Знам лично за такъв " бизнесмен" с магазинче за обувки, който ходи на почивка със семейството си на остров Бали, но детето му взима детски надбавки. Сами се сещате, че ако реалните му доходи са такива, че да взима детски, ще ги гледа подобни дестинации само на картинка, а не всяка година да ходи по няколко седмици на такива почивки. Общо взето всеки народ си заслужава съдбата- в голямата си част крадлив и продажен, опитващ се да прекара отсрещния по всякакъв начин. Затова колкото и да има външен фактор, първопричината е в качеството на населението, а то с всяко поколение пада. Общество каша няма как да просперира.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 591f92f184
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   До 6 - ти от къде разбра какви са ни причините за "мрънкане"? Толкова си прост, че сигурно не си струва да си губя времето да ти описвам през какви "трудности" минават някои хора, населващи тази територия. Това, обаче, ми дава добра представа ти колко струваш и какви са твоите "трудности" в ежедневието... Само ще отбележа, че ако мозъчето ти успее да осмисли поне половината от последващото, то би следвало да си теглиш въжето в близките дни:
1) Отнемане на основно човешко право на свободно придвижване на 5-ГОДИШНО ДЕТЕ до навършване на пълнолетие БЕЗ правова причина;
2) Отнемане на нормално детство поради факта, че родител-настойник се забрани да вземе детето със себе си и да му подсигури по-добро бъдеще за сметка да не се "ощетяло" правото на свиждане от другия родител, който дори така и не го опражни за този период, че и натам;
3) Непрестанен тормоз (всички форми) в училище поради семейните причини от 2;
4) Безобразен тормоз и стрес от страна на изкофели баби и дядовци;
5) Неправилна и ненавременна диагностика, граничещи с чист цинизъм от страна на "безценните" ни лекари - до такава степен, че човек трябва да се лекува сам или да мре (както искаш си го тълкувай);
6) Една хубава безработица след магистратура със златен медал за най-добър успех в целия факултет (инженерна специалност);
7) Един мазен среден пръст от всякакви институции (свързано с 5 и 6) - не съм получил 1лв. от тази изключително "социална" държава под каквато и да е форма, било за детски, било за безработицата, която е поради липса на инфраструктура (по моя преценка нямам вина за нито едно от обстоятелствата);
8) Всеки гледа да ти изцеди кръвта, та чак и говната, обаче да не пусне и капчица отсреща - роднини, приятели, партньори, работодатели и т. н.
9) Писна ми да гледам всякакви и не малко на брой мекерета и придружаващи духачки в скъпи джипки и имоти, а аз да движа с градски транспорт (често и без билети - върни се към 6) и да нямам собствена стая даже в стара панелка;
Бъди сигурен, скъпи ми тиквенико - изляза ли, няма да се върна обратно, дори и да се насереш да ме викаш.
Бил съм и достатъчно по улиците, за разлика от теб. Да ми излезеш на някакво митингче отвремене на време от скука за да си клюкарите с други сродни примати, възприемащи локдауна за "терор", не е като да си ходил по улиците от дете, само и само да не си някъде, където те малтретират.
Поне за едно позна, че няма да уча децата си на безполезен език. Но не се притеснявай, владея перфектно други два (със сертификати за ниво С2), уча и трети, та се оформя да ги уча аз поне на един, а майка им на втори.
Относно Европа - видял съм ги и те колко струват (в личен и професионален план), поради което се ориентирах към друг континент, но мога да твърдя, че масовката и от двете страни си пасвате идеално.
И за финал, аз също ти желая да си стоиш само в прелестната кочинка и да не излизаш от там, че не искам навън да ме свързват с теб (поне докато не си сменя паспорта). Хубаво ти битие и весели празници.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1e9d9fc2c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Да се върне комунистическия режим по-най бързия начин. 33 години демокрация и западно влияние, до къде ни докараха? Глад, мизерия, аборти, грабежи, изнасилвания, циганизация и затриване на българския народ! Вън на всички подлоги на запада и сащ!










Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8cbc200f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   ИЗТЕГЛЕТЕ СИ ПАРИТЕ ОТ БАНКИТЕ!

Тези, които имат дългове веднага си ги погасете.

Гарантирам ви, че България само за 2-4 седмици ще се прероди и всичките изроди, заедно с цялото народно събрание, мафията, изпълнителната и административната власт ще се чупят с 300

Ще го направите ли? Не? .. така си и знаех. За какво тогава си говорим тук...

Всички други приказки за протести, революции, Левски, Ботев и тн са излишни. Само си чешем езиците.

* Да, знам че банките нямат достатъчно в брой да покрият балона в който живеем. Те отдавна си вързаха гащите.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 029b44d99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Определено сайтът нямаше да е толкова интересно място без мозъчните напъни на Чингиз Хан - от 19-годишен живее на Запад и яде хляб от него, ама иначе го плюе и му четем пенсионерските носталгии по соца... :))) Шизофрения ли бе, да я опишеш. Направо се посирам от смях, Господииии, прибери си вересиите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a9a45f29f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Прочетох ти само заглавието, няма смисъл нататък. Накратко и аз съм си мислил по този начин, но осъзнах, че няма как да стане. Гледай се себе си, семейството и приятелите си. К*р за обществото! :)

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bbf6eca2e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Джингизе, лицемерино, чий го дириш на запад и защо ядеш западен хляб тогава, а не отидеш в хубавия изток? Мизерия било. Върви в някое руско село, където нямат течаща вода, тоалетни и улици и виж какво е мизерия.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bbf6eca2e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Не го слушай купувача на копанарки. По време на соца също си имаше кражби. Който е живял тогава, знае за какво става въпрос. Тогава масово се крадеше. На улицата единия работи в месокомбинат и цялата махала не купуваше месо, защото се носеха в огромни количества. Друг работи в сладкарски цех и познайте дали някой съсед си купуваше сладко. Третия работи в мандра и мляко и сирене на тон за всеки. четвърти решил да си строи къща и намира някой работещ в склад за материали и се почва едно ползване на камионите на аванта, едно крадене на материали, на края го черпиш човека няколко пъти и всичко е точно. И всеки, ама всеки крадеше. Отделно цените бяха изкстувено занижени, за да се създаде илюзия за стандарт. И всичките тия предприятия бълваха яко загуби. Тия загуби от къде мислите, че се покриваха? Пак от нашия джоб, данъци, заеми. После защо държава фалирала 3 пъти.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0c00f71925
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   17, ако хората имаха с какво да си погасят дълговете, мислиш ли, че щяха да плащат лихви? Много обичам когато някой пише за прости решения на сложни проблеми.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 723f77bb13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Това с революциите, избиванията, народният съд, комунизма и премахването на партиите е правено и не води до нищо добро. Само до ваши-наши, още корупция, простите избиват умните и прочие тъпни.
Моят отговор е прост- Разделение на властите- Законодателна, Изпълнителна и Съдебна власт, както и Медийната власт.
В повечето развиващи се държави тези власти са кажи-речи независими една от друга. Без диктатори с доживотен мандат, без пушкала и народни съдилища и подобни простотии.
Топлата вода отдавна е измислена от западните демократични страни, не си мислете, че ще измислите нещо ново и неповторимо.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 451c97f482
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   За да се справим с корупцията и деградацията първо трябва да имаме повече вяра в Бога и страх от Бога. Корупцията и деградацията са функция на самия народ и манталитета му. За съжаление може би 80% от българите смятат кражбата, корупцията и "далаверката" едва ли не за положителни неща. Мисленето им се ограничава единствено до ядене и пиене - тези 3 неща, гарнирани с лъскав автомобил, с който да могат да се перчат. Няма как народ сред който доминират подобни нагласи да е добре. Свестните и нормални хора за съжаление са малцинство.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: fb2bcae85f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   До 19 - Тооооочно!

Това общество от него, файда нулева! Жалко, че не се познаваме! Имам комшия, дето е педофил. Всяка вечер му карат разни деца. Като разбрах, се замислих - окей, сега ще го изкажа тоя, ама какво ми е направил? Аз деца малки нямам, пича черпи редовно за празниците и ми помага, да си оправятм колата. И го оставих. След време разбра, че съм знаел и... ми даде 5 бона, за благодарско. Ако бяха слушал обществото - какво? Щях да изтърва десетки банкети, помощ за поне 10000 лева по колата, множество малки услуги и 5 бона!!! Та че - прав си!

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8deac52285
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   24 е обобщил ного добре нещата и накратко.

За голяма част от българите корупцията и кражбите са съвсем в реда на нещата - плюят политиците, че са крадци, но те също се занимават с по-дребни далавери и ако можеха щяха да радат здраво.

Селски народ и прост за съжаление, 5 века робство..

Няма как такъв народ, който е корумпиран да се търси вина само в политиците или в полицая, че взимал 20 лева на ръка, за да си затвори очите за поредното нарушение.

Корумпирани са и лекари и кметове и каквото още се сети човек.

Прогнила държава, без Крумови закони не виждм оправия.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4ed3495ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   От 17 До 22
Тези, които са вземали кредит са го направили, защото са решили да имат НЕЩА. Екскурзии, коли, апартаменти, дрехи, телефони и какво ли още не, което реално не могат да си позволят. Да вземеш заем, значи да харчиш нещо което не е твое все още. Това заробва. Не съм им виновен аз, че са се подлъгали на някакви евтини реклами и с това са поробили себе си и са направили така че банките да процъфтяват.
Това с рекламите е целенасочена работа да сложат на народа хомота. Сега се оплаквате.

Просто е решението да. Защото парите са инструмент. Най простия инструмент. Ако търсиш вина в някого виж къде отиват парите. Ако хората не ги искаха тези неща и не бяха подългани от капиталистическия балон, банките нямаше да имат активи и влиянието от вън щеше да бъде сведено до 0.
Та така - въпроса е искате да имате власт върху собствената си държава , ама да сте бедни? Или искате някой друг да управлява, да ви краде парите, да сее безморалност и разврат, ама да ви ЗАЛЪГВА че всъщност сте богати и в най добрия случай да дава трохички на малцина.

Българина тепърва ще разбира че 33 години го варяха на бавен огън, като някоя жаба. И е живял в един гигантски балон. Сега се оплаквайте и търсите СЛОЖНИ решения...
Споко, аз съм оптимист. Той балона(федералния резерв ) се пука вече.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f2260f0ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Колкото наивно и хипарско да звучи, промяната тръгва от всеки един от нас. Започни да правиш добро, колкото и малко да е то, без да чакаш нещо в замяна. Ако всеки, според възможностите си, се задейства и направи нещо, светът ще е друг. А и колкото и да са темерути, малко хора са наистина зли дълбоко в себе си, добрият пример също повлича.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6cc0aafe0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   За мен решението е продажба на всичко и емиграция. Със сигурност знам, че моите деца няма да растат в този ад. Или ще емигрирам или няма да имам деца.
И до ном. 2 един път да се махна няма и да помисля за завръщане. Нито децата ми ще знаят български. Отказвам се и ставам сръбкиня. Те поне са хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker